SC Anderlechtois R. Antwerp F.C.
1 2
22.04.1928 Plaats: Stade J. Versé

SC Anderlechtois - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft de moeilijke verplaatsing naar SC Anderlechtois achter den rug, met eene nipte, doch verdiende zegepraal en is thans zeker in goede positie om het kampioenschap te eindigen. R.A.F.C. wint den toss en heeft het voordeel van den wind, wat niet belet dat SC Anderlechtois aanvalt. Aan den 7en minuut opent Dis Bastin den scoor op persoonlijken doorbraak. R.A.F.C. is een tijd baas, doch Willy Ulens mist een schoone kans. Vervolgens gaat het spel verdeeld op. Aan den 30en minuut ontstaat er een doelworsteling waarop Forlon gelijk stelt. Vijf minuten later geeft Willy Ulens den voorsprong aan R.A.F.C. De rust komt met 2-1 in het voordeel van R.A.F.C.

De tweede helft brengt verdeeld, doch soms wat te hard spel. Tot doelpunten komt het niet meer. Bijgevolg blijft rood-wit baas met 1-2.

(bron: GvA - historisch archief - 23/04/1928)

Désiré Bastin 0-1 7'
30' Forlon 1-1
      Willy Ulens 1-2 35'
Ruststand 1-2
90' Eindstand 1-2 90'