2 3
19.09.1926 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: J. Berwout

Na Royal Antwerp FC - Union Saint-Gilloise (SR)

Een prachtweder voor de toeschouwers en dan de aantrekkingskracht van den wedstrijd waren de oorzaken van een machtige opkomst. De elftallen stellen zich op onder den leiding van heer De Gotte.

De opgooi wordt door Union Saint-Gilloise (SR) gewonnen, dat dadelijk aanvallend is. Sus Van den Cloot moet redden. Knapen moet op zijne beurt een prachtschot van Willy Ulens in corner redden. Het spel gaat snel van het eene kamp naar het andere, met Royal Antwerp FC licht in de meerderheid. Na twintig minuten gelukt Jos Mortelmans op inzet van Dis Bastin het eerste doelpunt aan te teekenen. U.S.G. komt nu aanvallen. Na geharrewar voor doel, maakt Pappaert gelijk na 22 minuten. R.A.F.C. dringt meer aan, is overdonderend in meerderheid, doch Knapen houdt zijn netten vrij. U.S.G. gelukt er in op prachtschot van Musch de leiding te nemen na 40 minuten. Zonder verdere wijziging treedt de rust in met 1-2.

Niettegenstaande de drukkende hitte, is het spel uiterst snel. De aanvallen van U.S.G. zijn nu meer verdeeld en ook gevaarlijker. Ook lukt Pappaert met een grondscherend schot den voorsprong te vergrooten (1-3). R.A.F.C. is niet meer wat het in den beginne was. Het spel wordt veel trager nu. Dis Bastin gelukt er in met een prachtschot den achterstel op 3-2 te brengen. Nog blijft R.A.F.C. vruchteloos aanvallen. Daar U.S.G. alles op verdediging zet, wordt er niets meer aangeteekend. U.S.G. mag zich met den uitslag zeer gelukkig achten, want had hoogstens een draw verdiend. Wel toonden de voorwaartsen der bezoekers zich gevaarlijker voor doel, dan de jonge, onervaren rood-witten. Dezen hadden niettemin de tweederden van het spel voor hun.

(bron: GvA - historisch archief - 20/09/1926)

Marcel Houton

20' Jos Mortelmans 1-0
      Jules Pappaert 1-1 22'
      Jos Musch 1-2 40'
      Jules Pappaert 1-3
Désiré Bastin 2-3
90' Eindstand 2-3 90'