0 0
21.11.1926 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: M. Leroy

Na Royal Antwerp FC - R.F.C. Brugeois

Betrekkelijk weinig toeschouwers woonden de match op den Boschuil bij. De slechte resultaten van Royal Antwerp FC zijn voorzeker niet vreemd aan die magere opkomst. Dat konden de heroptreedende Ferdinand Wertz, Joseph (Pipke) Augustus en de gebroeders Bastin nog niet verhlepen. Hoewel die heroptreeding nog geen overwinning bracht en het eindschot nog immer faalt, mogen wij toch zeggen dat R.A.F.C. licht de oppergaai verdiend had en zeker niet zal zakken met haar huidige instelling. In de eerste helft was R.A.F.C. volkomen de meerdere. Na de rust ging het spel belijk op, zoodat een lokale overwinning beter de verhouding van het spel weergegeven zou hebben.

De ploegen stelden zich op onder de leiding van heer Leroy. Ferdinand Wertz wint den toss en verkiest met het voordeel van den wind te vertrekken. De eerste aanvallen komen van rood-wit. De Brugsche verdediging heeft het hard te verduren. de bezoekers vallen nu en dan aan zonder gevolg. Dis Bastin plaatst een schoon schot. Vervolgens gaat op een nieuwen aanval van R.A.F.C. een hands van Verplancke onbestraft voorbij. Nog valt R.A.F.C. verwoed aan, waarna het spel min of meer verdeeld is. Sus Vanden Cloot krijgt een kwaad standje op te klaren. Bij het einde neemt rood-wit weer de overhand. De rust komt evenwel met blanken scoor.

De tweede helft debuteert met een reeks corners voor R.A.F.C., zonder nut. R.F.C. Brugeois komt nu gevaarlijk op, maar langs weerskanten schijnen de voorwaartsen te zwak en de verdediging te domineeren. Het einde komt zonder meldenswaardige voorvallen met 0-0.

(bron: GvA - historisch archief - 22/11/1926)

Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'