2 1
20.09.1931

Scheidsrechter: Henri Christophe

Na Royale Cercle Sportif Brugeois - Royal Antwerp FC

Groote volkstoeloop als scheidsrechter Christophe de elftallen oproept. Baes wint den opgooi en kiest het kamp door den wind bevoordeeligd. Royal Antwerp FC trapt af en is spoedig de aanvallende ploeg. Na vijf minuten spel zendt Sooi(ke) De Vries voor, Braet verlaat ontijdig zijn kooi en Willy Ulens kopt het eerste doel binnen. Een hoekschop voor R.A.F.C. levert niets op, een tweede evenmin. Cercle komt op dreef en leidt op hare beurt eenige aanvallen, waarbij Louis Somers moet ingrijpen. R.A.F.C bekomt daarop nieuwen hoekschop die De Bois ontzet. Een hoekschop voor Cercle blijft eveneens zonder geovlg. Het spel gaat tamelijk verdeeld door, met meer technische kunst voor de bezoekers. Aan de 44e minuut weet Cercle, door tusschenkomst van Ruysschaert gelijk te stellen. Waarop rust.

Na de rust geniet R.A.F.C. het voordeel van den wind. Een eersten aanval gaat uit van Cercle, maar Van Cleynenbreughel kopt over. Braet moet daarna een hoekschop toestaan en redt vervolgens een schoon schot van Mertens. Ook een andere hoekschop voor R.A.F.C. blijft zonder gevolg. De lokale ploeg speelt beter als in den eersten time. Heeft zelfs een tijd de bovenhand. De Antwerpsche verdediging heeft het uiterst druk. Een hoekschop voor Cercle wordt door Louis Somers nipt gered. Daarop schiet Sooi(ke) De Vries rakelings over. Braet kan dan eenige staaltjes van zijn kunnen geven door een drietal harde schoten van Dis Bastin en Willy Ulens prachtig te houden. Aan de 22e minuut kan Verbruggen na schoon samenspel met Ruysschaert, Louis Somers een tweede maal het nakijken te geven.

Het spel wordt nu aangrijpend. R.A.F.C. zet alle zeilen bij en is gedurig aan den aanval. De lokale verdediging laat evenwel niets door. Dis Bastin dwingt hoekschop af, maar Vanderbauwhede kan ontzetten. Louis Somers redt nu een schot van Ruysschaert. Louis Somers en Braet moeten beurtelings tusschenkomen. R.A.F.C. verflauwt zienderwijze en de laatste minuten zijn geheel voor Royale Cercle Sportif Brugeois, dat een 2-1 zege behaalt.

(bron: GvA - historisch archief - 21/09/1931)

Willy Ulens 0-1 5'
44' Albert Ruysschaert 1-1
Ruststand 1-1
67' André Verbruggen 2-1
90' Eindstand 2-1 90'