1 3
13.12.1931

Scheidsrechter: De Gotte

Na R.F.C. Malinois - Royal Antwerp FC

Deze belangrijke ontmoeting werd door heer De Gotte geleid. Royal Antwerp FC wint den toss, doch geniet geen voordeel. Het spel is vlug in 't begin. Truyts moet onmiddellijk tusschenkomen op poging van Willy Ulens. RFC Malinois antwoordt langs Van Campenhout en Van de Mert. Noëth loopt twee maal naar De Hove en Louis Somers wordt op de proef gesteld. RFCM blijft aan den aanval en men ziet prachtige combinaties van de voorlijn. Verbiet en Van de Mert bekomen beide een corner die niets opbrengen. Louis Somers heeft een schot van Noëth te verwerken. R.A.F.C. bekomt een corner zonder profijt. Een free-kick door Van de Mert gegeven, doet ook niets uit. R.A.F.C. stelt de off-sideval op waarin Van Campenhout zich herhaaldelijk laat vangen.

Aan de 30e minuut gaat Dis Bastin op zijn eentje het openingsdoelpunt aanteekenen. Truyts heeft onmiddellijk daarna een hard shot van Willy Ulens te houden. Flor Lambrechts dwingt twee corners af. Na den tweeden hoekschop als Hellemans met het hoofd redt, kent de scheidsrechter penalty toe die Willy Ulens onder luid protestaan de 34e minuut omzet in nummer twee. Het publiek is nog niet gestild als de rust intreedt en de scheidsrechter zich onder gejouw naar de kleedkamer begeeft.

Bij de hervatting is RFCM eerst ten aanval, doch Dis Bastin ontvlucht en verplaatst het spel. Aan de 12e minuut op algemeenen aanval krijgt Noëth den bal van Verbiest en teekent een tegenpunt aan. Truyts redt een shot van Flor Lambrechts. Het spel verhardt. Aan de 30e minuut ontvlucht Sooi(ke) De Vries, loop in en doelt onhoudbaar nummer drie voor R.A.F.C. Voor het oveirge is RFCM baas in het spel, zonder die meerderheid door goals te kunnen uitdrukken. Het einde komt met een 1-3 scoor voor R.A.F.C.

(bron: GvA - historisch archief - 13/12/1931)

Willy Ulens (penalty) 0-2 34'
57' Gabriël Noëth 1-2
      Sooi(ke) De Vries 1-3 75'
90' Eindstand 1-3 90'