27.12.1931 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: O. Leroy

Na Royal Antwerp FC - Royal RC de Gand

Zoals te voorzien, was heel wat volk naar den Boschuil getotgen om Royal Antwerp FC aan 't werk te zien. Het veld ligt in besten staat, wijl het weder mild is. Heer Leroy stelt de ploegen in lijn.

De bezoekers winnen den toss. De eerste gevaarlijke aanval komt langs Antwerps linkervleugel. De Vos houdt een schot van Jos Van Beeck. Nog dringt R.A.F.C. aan, zonder eenig gevolg, al is de toetstand voor Royal RC de Gand critiek. Royal RC de Gand komt nu aandringen. Een doelworsteling ontstaat. Louis Deceuninck redt onvoldoende en Grimmonprez schiet in den hoop. De Visscher loopt off-side. R.A.F.C. rukt zich los. Op center van Sooi(ke) De Vries, kopt Dis Bastin op doel, maar De Vos redt. Pincket wordt geraakt. Hij kan hernemen. B. Fournier dringt aan, Louis Deceuninck loopt uit en redt een zeker doel voor den aanrennenden Van der Cruyssen. R.A.F.C. dwingt hoekschop af, zonder gevolg. Het spel is verdeeld. Grimmonprez oogst persoonlijk succes tot Willy Ulens weg is en aan Dis Bastin geeft. Hij centert in en Flor Lambrechts weet prachtig te scoren (19').

De Visscher snelt op zijn beurt naar doel. Louis Deceuninck loopt uit en redt gepast. Royal RC de Gand bekomt een corner waarop Deceuninck met de vuist ontzet. R.A.F.C. komt in meerderheid door uitstekend samenspel. Bij een schoonen lokalen aanval zet Willy Ulens rakelings naast, waarop Dis Bastin via den paal buitenschiet. Willy Ulens kogelt naar doel. De Vos redt schitterend in corner. Als R.A.F.C. opnieuw aanvalt, kogelt Willy Ulens naar doel en Tynck zet haast in eigen doel. NIeuwe aanval van R.A.F.C.: Dis Bastin zet in, Sooi(ke) De Vries herneemt, doch Van Beeck mist. Daarop kogelt Willy Ulens op de lat. Sooi(ke) De Vries herneemend, zet naast. Als Pol Dua aarzelt, komt Grimmonprez tusschen om naast te zetten. Jos Van Beeck verplicht Verslycken corner toe te staan, die zonder uitslag blijft. Een nieuwe hoekschop voor R.A.F.C. wordt geweerd door de bezoekers. Rust volgt met 1-0 voor R.A.F.C.

De tweede helft herneemt met een corner voor Royal RC de Gand R.A.F.C. ontzet, maar Charles Simons begaat hands. Grimmonprez neemt den vrijschop en stelt aan de tweede minuut onhoudbaar gelijk (1-1). De Gentsche backs weren zich hardnekkig. Op de 9e minuut bekomt R.A.F.C. corner. Deze wordt ontzet. De bal komt bij Dis Bastin die van op den vleugel in doel zet. (2-1). Prachtig! Dis Bastin geeft een nieuwe hoekschop achter.

Onze beschouwingen
De beschouwingen zijn kort vanwege een minderwaardige match. De eerste helft was bevredigend, doch R.A.F.C. ondervond veel last om zich aan te passen aan het kick-and-rush van de Gentenaars. Met 1-0 werd gedraaid, als R.A.F.C. wel nog een doeltje meer verdiende. Royal RC de Gand stelde na de koffie gelijk. Met een even gelukkig als fraai schot van Dis Bastin werd het 2-1. Een juiste uitslag. Bij R.A.F.C. kunnen we Louis Deceuninck en Pol Dua vermelden. Bij Royal RC de Gand vielen De Vos, Commine en Grimmonprez op. Heer O. Leroy leidde zeer goed.

(bron: GvA - historisch archief - 28/12/1931)

Bruno Fournier

19' Flor Lambrechts 1-0
Ruststand 1-0
      Laurent Grimmonprez 1-1 47'
54' Désiré Bastin 2-1
90' Eindstand 2-1 90'