19.04.1931 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: De Gotte

Na Royal Antwerp FC - Royale Cercle Sportif Brugeois

De opkomst was niet te talrijk voor de laatste match der rood-witten op eigen veld. Heer De Gotte leidt de partij. De ploegen stellen zich op.

Royal Antwerp FC is volledig, terwijl Cercle met een teenemaal gewijzigde voorlijn optreedt. R.A.F.C. wint den toss. Braet heeft onmiddellijk een inzet van Sooi(ke) De Vries te pakken. Het spel gaat vlug op en af, met korte passen bij R.A.F.C. en wijde overzetten van Cercle. Als Charles Simons den bal wil koppen, zendt hij op den paal. Proot hernemende, schiet in handen van Louis Somers. Cercle komt terug. Op center van Saeys opent Van Cleynenbreugel onhoudbaar den scoor. Men speelt slechts vijf minuten. Een free-kick voor fout van Baes vliegt over. Flor Lambrechts scheert met een trekshot den doelpaal, waarna Willy Ulens Braet op zijn post vindt. Weer zendt Willy Ulens een goed gericht shot op doel, maar Braet redt met zijn gekende kalmte. Op inzet van Saeys zendt Lantsoght een schuiver die Pol Dua juist voor de fatale lijn weg kan trappen. Braet heeft weer een inzet van Dis Bastin te houden.

De bois slaat een aanval van Sooi(ke) De Vries af in corner, waarop Dis Bastin langs den paal buiten zendt. Aan de 17e minuut ontstaat een geharrewar. Als Braet uitgeloopen is, redt de bois een zeker doelpunt met de hand. Heer De Gotte kent penalty toe die Willy Ulens omzet. Een free-kick voor hands van Baes vliegt te hoog. Dis Bastin dwingt een corner af. Het spel teekent zich af in het voordeel van R.A.F.C. Op inzet van Dis Bastin, gevolgd van kopstoot van Flor Lambrechts, heeft Braet den bal nog te pakken. Aan de 34e minuut maakt Baes fout, juist op of binnen de backlijn. Na lange redekaveling en tusschenkomst van den grenswachter, kent heer De Gotte tot groote ontstemming van de Bruggelingen penalty toe. Braet wil zijn kooi verlaten, maar keert na verwittiging van heer De Gotte terug, zoodat Willy Ulens eindelijk den strafschop in nummer twee kan omzetten. Onmiddellijk daarna ontstaat een botsing tussen Baes en Charles Simons.

Dit verplicht heer De Gotte weer vermaanend in te grijpen. Schoon voetbalspel is er niet meer te zien. Aan de 41e minuut zet Dis Bastin schoon voor. Jos Van Beeck laat den bal aan Willy Ulens. Nummer drie zit in het net. Dit was een knap stukje voetbal. Hierop treedt de rust in met 3-1.

Bij de hervatting komen de eerste aanvallen van Cercle. Charles Simons trapt een shot van Vanderbauwhede uit in corner. Proot schiet op den paal. Gedurende enkele minuten is R.A.F.C. in haar kamp gedreven. Willy Ulens brengt vervolgens den bal en Jos Van Beeck kan een shot plaatsen dat Braet moeilijk verwerkt. Cercle komt terug. Van Cleyenbreugel scheert den doelpaal. Cercle bekomt corner zonder voordeel. Bij een nieuwen aanval langs Saeys kan Louis Somers een vanop twee meter afstand gelost shot in corner verwerken. Hierop ontstaat een geharrewar dat Louis Somers zich op den bal werpende, kan opklaren. De Bois trapt een shot van Sooi(ke) De Vries weg, waarna Braet een bal van denzelfden speler kan redden. Aan de 28e minuut breekt Van Cleynenbreugel door en passeert naar Saeys die op behendige wijze den stand op 3-2 brengt.

Op inzet van Saeys, gevolgd van kopbal van Lantsoght, kan Louis Somers redden. De laatste minuten zijn minder spannend. De spelers schijnen zich te berusten in den 3-2 uitslag, die geen wijziging meer ondergaat.

Onze beschouwingen
Eens te meer bracht het bezoek van Cercle aanleiding tot een incidentvolle partij waaraan het speciaal ruw spel van Baes niet vreemd was. Cercle was aanvankelijk even baas en doelde ee nschoon punt. R.A.F.C. kreeg vervolgens twee penalties en scoorde eveneens een schoon goaltje, zoodat de rood-witten met 3-1 aan de rust voorstonden. De tweede helft heeft als voetbalspel niet veel meer om 't lijf. Cercle is de meerdere zonder hiervan profijt te kunnen trekken. Saeys kan het achterstel nog verminderen, maar R.A.F.C. behoudt de nipte zegepraal.

(bron: GvA - historisch archief - 20/04/1931)

Albert Van Cleynenbreugel 0-1 5'
17' Willy Ulens (penalty) 1-1
34' Willy Ulens (penalty) 2-1
41' Willy Ulens 3-1
Ruststand 3-1
      André Saeys 3-2 73'
90' Eindstand 3-2 90'