Jean-Marie Vliegen - Roland Van Nylen
Toeschouwers: 2.000

Na R Antwerp FC - KAA Gent

Yves Van der Straeten maakte het verschil

Deurne — Dat de Great Old en de Buffalo's het seizoen gaan afsluiten in de tweede helft van de rangschikking zal, op basis van wat beide ploegen gisteren op de Bosuil-grasmat brachten, geen verwondering wekken. Het verschil in deze eigenlijk overbodige wedstrijd werd immers gemaakt door Yves Van der Straeten die de bezoekers, vooral in de eerste helft, van enkele gemaakte goals afhield. Martens, de eindelijk nog eens opstelde Vuksanovic en Barka zagen in die periode hun succesrijke pogingen verijdeld door de alweer sterk keepende thuisdoelman. Enkel tegen een schot van Katana, die vanop afstand vrij mocht aanleggen, had hij geen verhaal.

Op dat moment stond R Antwerp FC met 1-0 aan de leiding na een flits van William Verbeeck vlak na de kampwisseling. Een voorsprong die de thuisploeg slechts moeizaam kon rechtvaardigen. Na de gelijkmaker kwam ze weliswaar iets nadrukkelijker in beeld, maar omdat KAA Gent, typerend voor hun competitie, wel kansen afdwong, maar verzuimde ze te verzilveren, slaagden de rood-witten er uiteindelijk in de volle pot op te strijken. Een grondscherend schot van Petar Cestic verdween immers tot eenieders verwondering naast een laattijdig reagerende Deman in het Gentse doel.

Na afloop van de partij kloeg Lei Clijsters terecht over de alweer manke afwerking van zijn team, terwijl in het thuiskamp Ratko Svilar, van wie vanuit de club nogmaals werd gezegd dat hij tot nader order slechts ad interim de trainingen leidt, zich in de gegeven omstandigheden enkel kon verheugen in de overwinning, maar in feite weinig of geen genoegdoening vindt in de manier waarop het seizoen voor hem en voor de ploeg verlopen is.

Huldigingen
Voor de wedstrijd tegen KAA Gent werden Yves Van der Straeten als meest verdienstelijke speler van het seizoen en Cisse Severeyns voor zijn 300 wedstrijden in het eerste elftal van R Antwerp FC gehuldigd (J.Cla. - GvA - 6/05/1996).

15 Sretko Vuksanovic

46' 2 Rony Van Rethy (uit)/
15 Ivica Jozic (in)

46' 11 Manu Godfroid (uit)/
14 Petar Cestic (in)

88' 9 Cisse Severeyns (uit)/
12 Bimbo Fatokun (in)

5 Edin Ramcic (uit)/
11 Pascal De Vreese (in)
54'

8 Mohammed Barka (uit)/
12 Mario Witvrouwen (in)
75'

17 Kenny Verhoene (uit)/
13 Steve De Groote (in)
85'

47' William Verbeeck 1-0
      Frank Dauwen 1-1 58'
60' Rudi Smidts
65' Krist Porte
83' Petar Cestic 2-1
90' Eindstand 2-1 90'