Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Horendonk F.C. R. Antwerp F.C.
1 8
22.07.2010 Plaats: Uylenberg Essen

Scheidsrechter: Kenny Vertommen

Lijnrechters:
Jan Severeyns - Patrick Wouters
Toeschouwers: 750

Wedstrijdverslag

De Bosuilen bezetten de Uylenberg

Eigen bericht - De oefenwedstrijden volgen zich in sneltreinvaart op. De fantastische derbyzege lijkt al heel lang weg, want deze avond stond al een tweede oefenpot sinds die merkwaardige voetbalzondag op de kalender ingeschreven. Na het bezoek aan Schoten met vele honderden fans, trok de roodwitte karavaan dit keer richting noordergrens om er op de Uylenberg provincialer Horendonk FC te bekampen. Met oude bekenden Stavros Glouftsis en Giovanni Fedorow naast clubeigen Sam van den Broek stonden drie debutanten aan de aftrap. Na de pauze stond ook Antwerpkwekeling Stijn Laenen voor zijn grote vuurdoop bij de 'grote jongens' in opvolging van Jef Vogels met wie de technische staf (na het uitvallen van ťn Kevin Baert ťn Yannick Put) onder de gegeven omstandigheden geen enkel risico wilde lopen. De beide Bosuiljongeren oogstten applaus, toch werd de late lokale eerredder uiteraard het luidst bejubeld.

Vraag van de vele roodwitte bezoekers die voor een keertje op de Uylenberg landden, was uiteraard niet of, maar met hoeveel verschil hun team zou winnen tegen Horendonk FC, een van de vele clubs in de Essense voetbalscene. Daarvoor stond het verschil in reeks, behoudens een wel bijzonder grote verrassing, wel borg. Op uitzondering van Bart Van Zundert, Stavros Glouftsis, Giovanni Fedorow en stilaan ook wel Franky Pelgrims, moeten de roodwitte spelers nog een eigen naam maken bij achterban en media. Met de langdurige onbeschikbaarheid van Kevin Baert en Yannick Put (die in Schoten het slachtoffer werd van een zware blessure aan de knie) hield de technische staf het beschikbare potentieel tegen het zwoele avondlicht. Het was op die manier voor Sam van den Broek debuteren in de luwte. Veel rust werd de jongeling evenwel niet gegund, want van bij aanvang kon de jonge linksachter vol aan de bak.

Roodwit wilde wat graag met Giovanni Fedorow over de linkerflank snellen. Het leverde een boeiend, maar ook wel scoreloos eerste kwartier op. Zo lang kon het plaatselijke Horendonk FC de druk van Stavros Glouftsis & co weerstaan. Sidy Ceesay brak de score open met een overhoekse doelpoging en zag zijn werklust zo eindelijk beloond worden. De ban gebroken voor spits en ploeg, bleef het aanvallen rollen richting doelman Jef Brant. Bart Van Zundert droeg niet alleen de aanvoerdersband, maar vuurde zijn team ook aan. R Antwerp FC bleef zweren bij de geduldige opbouw, maar in de zone bleef het opnieuw lange tijd stil. Net voor inrukken verdubbelde Gioavanni Fedorow op aangeven van Franky Pelgrims de voorsprong, een wat magere beloning voor vijfenveertig minuten stevig teamwork.

De technische staf had gezien en bij de kampwissel volgden meteen vijf wissels bij 'de Ploeg van 't Stad'. Said Abbou, Washy Tshibasu, Mike Van der Linden en Yens Peeters die hoopt binnenkort het legendarische rugnummer 'negentien' van Patje Goots te mogen dragen, kwamen samen met nog een debutant de rangen vervolledigen. Nieuweling Lukeba Viktor kreeg clubopgeleide Stijn Laenen naast zich. t.v.v. Jef Vogels die van een pijntje kloeg en uit voorzorg binnenbleef. Onthou de namen! Had de Antwerpdefensie tot dan weinig werk op te knappen gehad, in de 52e minuut moest jonge doelman Jeroen Hofmans voor het eerst aan de bak bij een felle inzet van thuisspeler Ameri Toeqh, een naam die later nefast zou blijken voor de roodwitte clean sheet.

Hoe fel ook het verweer van de doelman, de lokale ploeg slaagde er nog nauwelijks in de veelvuldige infiltraties van o.a. centrumspits Yens Peeters en rechtspoot Audry Diansangu het hoofd te bieden. Doelbelust was het doorlopend, doelgericht werd het in het laatste kwart van de wedstrijd. Mike Van der Linden bracht de score in beweging. Horendonk FC ging in weinige minuten helemaal door de knieŽn. Audry Diansangu snelde door de defensie en knalde in de korte hoek. De heerlijk krachtige kopslag van Washy Tshibasu bracht nog meer onheil voor de tegenstanders. Ze liepen vervolgens nog tegen een drieklapper van Said Abbou aan, zodat de Great Old uiteindelijk afklokte op acht treffers. Een allerlaatste lucky punch streelde langs het hoofd van Ameri Toeq voor de onverwachte eerredder van de lokale provincialer.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/07/2010)

Statistieken

Horendonk F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Jef Brant
2 Jasper Neelen
3 Joris Deckers (K)
4 Thijs Arnouts
5 Dennis Wandewalle
6 Jelle Siemons
7 Stef Van Den Bergh
8 Niels Gommeren
9 Hakim Didi
10 Kai Goormachtig
11 Mitch Theuns
21 Jeroen Hofmans
4 Bart Van Zundert (K)
12 Victor Lukeba
20 Jef Vogels
29 Sam van den Broek
11 Audry Diansangu
17 Ahmed Sababti
27 Franky Pelgrims
28 Giovanni Fedorow
16 Stavros Glouftsis
5 Stijn Laenen

Wissels

16 Stavros Glouftsis (uit)/
26 Mike Van der Linden (in)
46'
 
17 Ahmed Sababti (uit)/
6 Said Abbou (in)
46'
 
28 Giovanni Fedorow (uit)/
25 Washilly Tshibasu (in)
46'
 
20 Jef Vogels (uit)/
5 Stijn Laenen (in)
46'
 
Sidy Ceesay (T.) (uit)/
23 Yens Peeters (in)
46'
 

Begin Match
      Sidy Ceesay 0-1 19'
      Giovanni Fedorow 0-2 43'
Ruststand 0-2
      Mike Van der Linden 0-3 66'
      Audry Diansangu 0-4 68'
      Washilly Tshibasu 0-5 74'
      Said Abbou 0-6 80'
      Said Abbou 0-7 82'
      Said Abbou 0-8 86'
89' Ameri Toeqh 1-8      
91' Eindstand 1-8 91'
TERUG