Fernand Weytens - Theo Arnouts
Toeschouwers: 9000

Na R Antwerp FC - RFC Luik

R Antwerp FC bijna zeker van Europa

Deurne — De Great Old beëindigt net als vorig jaar het kampioenschap op de 5e plaats. Of dit recht geeft op een UEFA-bekerticket zal afhangen van de prestatie van RSC Charleroi in de Beker van België.

R Antwerp FC nam van meetaf het initiatief en klom net voor het kwartier op voorsprong. Rudi Taeymans ondernam op rechts een lange rush, omspeelde een tegenstander en legde dan af voor Didier Segers, wiens droge knal in de winkelhaak terechtkwam. Dat de thuisploeg nadien niet meer afstand nam, was het werk van doelman Agu die zowel Hans-Peter Lehnhoff als Alex Czerniatynski met magistrale reddingen het scoren belette. Tot overmaat van ramp trof Ikpeba in het zicht van de rust raak met een afstandsschot. Arnold had de 1-2 aan de voet.

Een koud stortbad voor de Bosuilen die Nico Broeckaert met een kwetsuur in de kleedkamer moesten laten. R.A.F.C ondernam na de pauze een non-stop offensief waar RFC Luik slechts 20 minuten tegen bestand bleek. H.-P. Lehnhoff brak met een vrijschop de ban. Binnen de kortste tijd werd het 3-1 met een kopbal van Ronny Van Rethy. Nadat Rudi Smidts op een attente Agu was gestuit, viel er in de slotfase nog een vierde lokaal doelpunt, ditmaal van de voet van Patrick Van Veirdeghem.

Voldoende voor de supporters om ondanks een oproep van de stadionspeaker en trainer Walter Meeuws, het terrein te bestormen. Scheidsrechter Meese kon nog laten aftrappen, floot vervolgens wijselijk vlak daarop de partij af. Hij zag het rood-witte publiek opnieuw de grasmat van de Bosuil innemen. Van de geplande ereronde was geen sprake meer (J.CLA - GvA - 17/05/1993).

11 Ronald Foguenne

46' 3 Nico Broeckaert (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)

60' 9 Dragan Jakovljevic (uit)/
14 Noureddine Moukrim (in)

2 Bernard Wégria (uit)/
12 Moreno Giusto (in)
81'

Eric Deflandre
Rudi Taeymans
14' Didier Segers 1-0
      Victor Ikpeba 1-1 42'
Ruststand 1-1
66' Hans-Peter Lehnhoff 2-1
69' Rony Van Rethy 3-1
88' Patrick Van Veirdeghem 4-1
90' Eindstand 4-1 90'