De Groot - De Fré
Toeschouwers: 3.000

Toernooi HCS Gent - R Antwerp FC-Steaua Boekarest

De beker gaat mee naar Boekarest

GENT — Steaua Boekarest won zondagavond de HCS-cup. De Roemenen, die vrijdag met de penalty's door de Buffalo's werden geklopt, wonnen hun tweede wedstrijd tegen R Antwerp FC met het kleinste verschil.

Vriendschappelijk toernooi heet dat. KAA Gent en Ajax hadden er al een potje oorlog van gemaakt. R Antwerp FC-Steaua dreigde van bij het begin dezelfde weg op te gaan. Ref Vermassen greep kordaat in en gaf Ludo Geens al vroeg in de match de gele kaart. R.A.F.C. speelde fris van de lever. In het door blessures geteisterde team van Walter Meeuws sneed Hans-Peter Lehnhoff als een scheermes. Het doelpunt van Alex Czerniatynski werd wegens buitenspel afgekeurd. Steaua imponeerde niet. Het legde geen tempo in zijn spel en het kon Stewan Stojanovic voor de rust amper één keer testen. Panduru schoot een verschroeiende kogel af op de vuisten van de doelman van R Antwerp FC.

Veel opwinding viel er ook na de pauze niet te noteren. Dumitrescu schoot centimeters voorlangs. Aan de overzijde trapte H.-P. Lehnhoff in de armen van Stingaciu. Walter Meeuws voerde halfweg de tweede helft drie wissels door. De inbreng van Mario Krohm, in de plaats van Czernia, was ei zo na succesrijk. Hij rondde een raid door de Roemeense defensie af met een knal in het zijnet. Het doelpunt dat niemand meer verwachtte, kwam van de voet van Stan, die van ver met een afschamper raak trof. Steaua, de minst kleurrijke ploeg van het toernooi, ging dus met de eindzege lopen.

R Antwerp FC 0 - Steaua Boekarest 1

De Great Old begon aan deze wedstrijd met de wetenschap dat een gelijkspel volstond om de toernooizege in de wacht te slepen. R.A.F.C. zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar en trof langs Alex Czerniatynski zelfs de paal. Langs de overzijde had Panduru net voor de kampwisseling een hard en doelgericht schot in huis.

Nadat in de tweede helft eerst een schot van Dumitrescu voorlangs zoefde, schoot Hans-Peter Lehnhoff de kans van de wedstrijd pal op doelman Stingaciu. Het verdict viel een kwartier voor het einde toen Stan een loeier vanop vijfentwintig meter afvuurde. De bal week af op de rug van Rony Van Rethy en verdween in doel. Weg was de Antwerpse toemooiwinst (bron: onbekend - 27/07/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (5)

R Antwerp FC had uit dit duel tegen het prestigieuze Roemeense Steaua Boekarest genoeg aan een gelijkspel om de HCS-beker in de wacht te slepen en bracht de bevestiging van de puike verrichting tegen Ajax.

Vooral de eerste helft waren de rood-witten met middenvelder Wim Kiekens als sterkhouder, de betere ploeg. Hans-Peter Lehnhoff en Ludo Geens waren dicht bij de openingstreffer. Ook de op rechts vrijgespeelde Czernia trof de paal. De bal botste helaas via de zijstaak in de handen van de verslagen doelman Stingaciu. Een rood-wit doelpunt had de afloop allicht een ander uitzicht gegeven. Vlak voor de rust voorkwam een secure Stewan Stojanovic een onverdiend Roemeens doelpunt.

Tijdens de tweede helft controleerde de Great-Old rustig het gebeuren op weg naar een verdiend gelijkspel en automatische bekerzege. De ingevallen Mario Krohm kwam dicht bij een verdiende voorsprong. Het schot belandde echter in het zijnet. De beslissing over toernooiwinst viel aan de overzijde. Een ver schot van Stan week af op de rug van Geert Emmerechts en Stewan Stojanovic kon niet meer bij de verraderlijk van richting veranderdende bal. Op tergende wijze kwam Steaua hiermee op een onverdiende 0-1.

R.A.F.C. zette aan voor een slotoffensief, maar de gelijkmaker bleef in de grijphanden van Stingaciu hangen. R.A.F.C., de beste ploeg van het toernooi, diende zich tevreden te stellen met de derde plaats na Steaua en Ajax, voor thuisploeg KAA Gent (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

De eindstand

1. Steaua, 4 punten ; 2. Ajax, 3 punten ; 3. Antwerp, 3 punten ; 4. AA Gent, 2 punten (L.U. - bron: onbekend - 29/07/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/07/1991)

Basarab Panduru

64' 11 Alex Czerniatynski (uit)/
14 Dragan Jakovljevic (in)

64' 9 Nico Claesen (uit)/
18 Mario Krohm (in)

65' 8 Rafaël Quaranta (uit)/
16 Patrick Van Veirdeghem (in)

Alexandru Andraşi (uit)/
Marian Popa (in)
46'

Ilie Dumitrescu (uit)/
Constantin Gâlca (in)
65'

Tony Ionel Sedecaru (uit)/
Bogdan Argeş Vintila (in)
65'

Ludo Geens
      Ilie Stan 0-1 78'
90' Eindstand 0-1 90'