Jean-Marie Vliegen - Claude Delmal
Toeschouwers: 3.500

Na R Antwerp FC - K Sint-Truidense VV

Loon naar werken in turbulente slotfase voor zwoegende Limburgers

Deurne - Eindelijk heeft S.T.V.V. het goede spel van de afgelopen weken in puntenwinst kunnen omzetten. Tegen een weinig overtuigend R Antwerp FC kon Van Kets in de slotminuten de net ingekomen Wim De Coninck kloppen. En dan mocht rood en wit nog van geluk spreken dat dezelfde Wim De Coninck een minuut later op de juiste plaats stond of de Kanaries waren met de volle buit richting Limburg gekeerd. In de slotfase van de wedstrijd ontstond er in het bijna lege Bosuilstadion - de Antwerpaanhang blijft het zondagmiddagvoetbal afzweren - serieuze opwinding. In een schermutseling voor het thuisdoel raakte Ratko Svilar geblesseerd, verrekking in de bil.

De Joegoslavische doelman vroeg om vervanging, maar omdat Wim De Coninck, verrassend langs de kant gebleven vanwege een knieblessure, aan de zijlijn zijn opwachting nog niet had gemaakt, hervatte scheidsrechter Schelings het spel. De thuisdefensie was volledig in de war en stond een onnodige hoekschop toe. Dan pas kwam Wim De Coninck Ratko Svilar vervangen. De hoekschop kwam bij de kwikzilveren N´Wosu terecht die het hoofd van Van Kets bereikte. De zwoegende STVV-spits kopte binnen met als gevolg dat het eerste balcontact van Wim De Coninck het terug uit zijn netten vissen van de bal was. Woede bij de thuisploeg, ongekende vreugdetaferelen bij de bezoekers. En een minuut later ontliep de thuisploeg zelfs een vernedering. Cnops knikte volledig vrijstaand richting Antwerpdoel, maar Wim De Coninck was ter plaatse.

Sterke bezoekers
De wedstrijd was tot die opwinding van de laatste minuten ook best aangenaam om volgen. Vooral het gretige en frisse voetbal van rode lantaarn S.T.V.V., in de eerste helft doorlopend de betere ploeg, was daar verantwoordelijk voor. Na twintig minuten kwamen de Limburgers voor het eerst gevaarlijk opzetten. Van Kets zette zich door op links. Hij bereikte N´Wosu die het leer maar half raakte. Kingambo kwam op een diefje aangelopen. Rudi Smidts keerde het aanstormende gevaar. Even later diende Ratko Svilar een strakke kopstoot van Van Kets uit zijn doelvlak te ranselen. R Antwerp FC kon daar weinig tegenoverstellen. Enkel de pogingen van Ludo Geens (over) en Frans van Rooij (op doelman Velkeneers) waren noterenswaardig. Volkomen verdiend kwam Sint-Truiden even voor de pauze op voorsprong.

Nico Broeckaert beoordeelde een dieptepass verkeerd en bracht op die manier N'Wosu in balbezit. De 19-jarige Nigeriaan speelde de Antwerplibero uit en knalde voorbij Ratko Svilar. Na rust bleef Mohamed Lashaf in de kleedkamer. Mario Krohm nam zijn plaats in en dat hebben ze geweten bij S.T.V.V.. Schelings had de tweede helft nog geen minuut op gang gefloten of de stoere Duitser had na voorzet van Raph. Quaranta de gelijkmaker al op het bord geschoten. R Antwerp FC putte inspiratie uit die droomstart. Rudi Smidts kwam opzetten. Dan was het alweer 25 minuten wachten op een volgende gestroomlijnde aanval. Nico Broeckaert wrong zich vrij aan de rechterkant. De op de juiste plaats geposteerde Mario Krohm kopte de 2-1 op het bord. S.T.V.V. raapte alle moed bij elkaar om in de turbulente slotfase nog de gelijkstellende treffer uit de vermoeide lichamen te schudden (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 16/11/1990).

11 Jason Van Blerk

46' 11 Mohamed Lashaf (uit)/
15 Mario Krohm (in)

88' 1 Ratko Svilar (uit)/
20 Wim De Coninck (in)

8 Jacques Kingambo (uit)/
14 Benny Driesen (in)
73'

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

Peetermans (uit)/
12 Harry Cnops (in)
80'

Patrick Van Kets
      Christopher Nwosu 0-1 43'
Ruststand 0-1
47' Mario Krohm 1-1
73' Mario Krohm 2-1
      Patrick Van Kets 2-2 89'
90' Eindstand 2-2 90'