Julien Mestdagh - Robert De Baere
Toeschouwers: 3.500

Na R Antwerp FC - RFC Hannutois

Probleemloze rood-witte zege

ANTWERPEN — Na een moeizame eerste helft waarin de Franstalige Haspengouwers hardnekkig tegenstand boden, dwong R Antwerp FC nadien probleemloos de kwalificatie af. Zonder een uitmuntende redding van doelman Dieltiens in de 35e minuut hadden de zaken mogelijk een andere tussenstand kunnen krijgen. Het was immers duidelijk dat RFC Hannutois zich voorgenomen had om zich op de Bosuil niet zonder slag of stoot gewonnen te geven.

Een half uur lang stormde R.A.F.C. blind op tegen de groen-witte achterhoede die fel van zich af beet zodat ref. De Bleeckere al na twaalf minuten geel moest trekken voor Pons nadat hij al voor de derde keer Laszlo Fazekas naar de vlakte haalde vooraleer de Hongaar bij de bal kon komen. Patrick Ipermans kopte een hoekschop naar de verste hoek. De lenige doelman Bataille maakte de poging onschadelijk gemaakt. In de 35e minuut kwam R.A.F.C. plots voor een gevaarlijke situatie te staan. Nadat Velkeneers aan de rand van de backlijn Nijst onderuit haalde zorgde de vrijschop voor heel wat heibel.

Lazard kreeg eerst nog de gele kaart omdat hij demonstratief wilde bewijzen dat de ref de rood-witte muur niet ver genoeg plaatste. Daardoor geprikkeld, kanjerde hij een loeier naar de Antwerpmuit. Dieltiens bracht in twee tijden redding. R.A.F.C. drukte nog zwaarder door. Laszlo Fazekas trof de lat had getroffen. Op de valreep trok de thuisploeg met voorsprong de rust in. In de 42e minuut scoorde de Hongaar met het hoofd nadat Leo Vander Elst en Ruud Kaiser in een gezamenlijke inspanning de bezoekende verdediging ontmanteld hadden.

Onmiddellijk na de herneming kreeg de morele klap voor de moedige Walen een verlengstuk. Laszlo Fazekas schoof een vrijschop in de loop van Sandor Müller trof deze via de onderkant van de lat raak (2-0). Dit betekende meteen de doodssteek voor de derdeklassers die in de 58e minuut aan een derde doelpunt ontsnapten. Laszlo Fazekas schoot een strafschop naast nadat Patrick Ipermans door Henno van sokken gelopen was. RFC Hannutois kwam niet meer onder de verdrukking uit. R Antwerp FC liet evenwel een reeks scorekansen teloor gaan. Toch verhoogde Patrick Ipermans in de 68e minuut met het hoofd tot 3-0 nadat Sandor Müller een hoekschop onberispelijk had getrapt Doelman Bataille bleef ook daarna een fel geviseerd man.

In de 79e minuut werd hij opnieuw gevloerd. Danny Koekelcoren en Gaston Boeckstaens zetten de aanval op, Gaston Van Camp devieerde de bal naast de staak. RFC Hannutois zond in de 83e minuut haar eerste hoekschop in de handen van doelman Dieltiens. Twee minuten later werd twee minuten de forfait-score en meteen ook de eindstand bereikt. Sandor Müller spurtte door de buitenspelval en lepelde de bal over de uitkomende Bataiile. Alles bij elkaar werd het dus een probleemloze rood-witte zege. Meer doelpunten waren mogelijk geweest , maar dat zou een te zwaar verdict geweest zijn voor de derdeklassers (bron: onbekend - 3/11/1980).

Dejeneffe (in)
51'

Pons 12'
      Lazard 35'
42' Laszlo Fazekas 1-0
Ruststand 1-0
47' Sándor Müller 2-0
      Nijst 49'
55' Leo Van der Elst
68' Patrick Ipermans 3-0
79' Gaston Van Camp 4-0
85' Sándor Müller 5-0
90' Eindstand 5-0 90'