Philippe Van Kerkhoven - Marcel Vanderzeypen
Toeschouwers: 6.000

Na SK Sint-Niklaas - Royal Antwerp FC
Rustig meesterschap

Doelman Theo Custers heeft op het veld van de bescheiden tweedeklasser SK Sint-Niklaas een erg rustige middag beleefd. Slechts eenmaal werd hij ernstig bedreigd. In de 87e minuut bediende Veyt diens ploegmaat Nijs en kwam de libero van de Klaasjes alleen voor de Antwerpdoelman. Het schot belandde uiteindelijk naast het doel. Zelfs een eerredder zat er dus voor de thuisploeg niet in.

Toeval of niet, maar het was precies Nijs die de enige echte doelkans van SK Sint-Niklaas miste, was rechtstreeks betrokken met de openingstreffer van Royal Antwerp FC. Op bijna onbegrijpelijke wijze verspeelde de Wase libero de bal aan de attente Willy Geurts. De Antwerpse topscorer liet de kans niet onbenut om zijn ploeg op voorsprong te schieten na 27 minuten spel.

Na een eerder moeilijke start begon Royal Antwerp FC beter te spelen. Ulrich Thychosen bracht de plaatselijke defensie een paar keer aan het wankelen. Aan de overzijde bezorgde Marc Steyaert de aanwezige rood-witte supporters kippenvel wanner hij met een kopstoot zijn eigen doelman bijna versloeg. Na die korte onderbreking zorgden de bezoekers opnieuw voor doelgevaar. In de 24e minuut had Van Raemdonck heel wat last met een krachtig schot van de heroptredende Aage Hansen.

De doelman moest de bal loslaten en hij kon slechts op de doellijn het onheil keren. Slechts uitgesteld: drie minuten later voerde Nijs zijn nummertje op met het gekende gevolg. Nog geen tien minuten later volgde de 0-2. De gevaarlijke Ulrich Thychosen werd foutief gestuit rechts in de nabijheid van het doelgebied. De vrijschop van Jan van der Veen vond het hoofd van Ulrich Thychosen die de bal buiten bereik van Van Raemdonck in doel kopte.

Ondanks verdienstelijk werk van Hrnic en Hofman slaagde de thuisploeg er niet in zich gevaarlijk aan te stellen. Het was integendeel Royal Antwerp FC dat in de eerste helft nog het dichtst bij een derde doelpunt liep.

Na de rust kwamen de Waaslanders er vrijwel niet meer aan te pas. Het recordaantal toeschouwers voor Puyenbeke van 6.000 toeschouwers kreeg vrijwel de volledige speelhelft eenrichtingsvoetbal te zien. De Antwerpspelers bezegelden het lot van de elf van trainer Bulatovic. Het bezoekende recital begon een klein kwartier na de rust met een treffer van Willy Geurts. Na voorbereidend werk van de uitstekende Jim De Schryver en Jan van der Veen sprong hij hoger dan de verdediging om met een kopstoot Van Raemdonck voor de derde maal het nakijken te geven.

Vijf minuten later benutte Aage Hansen slecht verdedigen van de thuisploeg maximaal. In de zeventigste minuut werd uiteindelijk de forfaitscore bereikt met opnieuw Willy Geurts als afwerker. Xavier Caers centerde tot bij Peter Anderson die het leder voor de voeten van Willy Geurts kopte om in twee tijden te scoren. In de laatste minuten lieten de bezoekers stoom af zodat de thuisploeg nog even aan bod kon komen, zonder resultaat evenwel (HNB - M.S. - 1977-10-31).

Stanislav Karasi (in)
65'

0 Jan van der Veen (uit)/
Eddy Snelders (in)
75'

Aage Hansen
90' Eindstand 0-5 90'