Pierre Strosse - Hendrik Roox
Toeschouwers: 12500

De pers na de derby der invallers

En dan was er Gaston Van Camp

DEURNE — Niemand had er bij de rust ook maar één frank op durven verwedden dat de tweede helft van de Antwerpse derby nog zoveel spektakel zou bieden. Geen hond had R Antwerp FC nog een kans op de overwinning gegeven. K Beerschot VAV, dat in de 22e minuut gelukkig aan een doelpunt was geraakt, was zoniet de beste, dan toch de minst slecht voetballende ploeg in een eerste helft, die nauwelijks kon boeien.

Maar dan was er Gaston Van Camp. Even voor de rust ingebracht voor een barslechte Frank Mariman. Hij speelde al weken de pannen van het dak bij de invallers. Ook nu tilde hij in zijn eentje het niveau van zijn hele elftal de hoogte in. Nadat Mücher die op hoekschop een onzekere Theo Custers verraste met een tweede Beerschotdoelpunt en de Antwerp-illusies de nek leek om te wringen, liet heel R.A.F.C. op uitzondering van Gaston Van Camp het hoofd hangen. Hij zette door: acht minuten nadat de bezoekers op 0-2 waren gekomen, scoorde hij tegen. Vier minuten later maakte Gélémé Lofombo gelijk.

Nog eens negen minuten later schoot Gaston Van Camp zijn kleuren naar 3-2 met een treffer, die zeker tot 'doelpunt van de maand' uitgeroepen zou kunnen worden. Niet dat de rood-witten zo goed waren gaan voetballen, dat niet. De psychologische opdoffer van twee tegendoelpunten binnen vier minuten op een moment dat je de wedstrijd helemaal in handen hebt, was de Kielenaren te veel. Enkele minuten van onoplettendheid waren genoeg om evenveel doelkansen succesrijk afgerond te zien worden. De bezoekers kenden bovendien pech (?) toen Lambert in de 77e minuut de strafschop na fout van Koekelcoren op Schouwenaar, flagrant tegen de paal schoot.

Het tactische spelletje met strikte mandekking dat werd opgevoerd, was slechts één helft efficiënt. Beloy hield Laszlo Fazekas uit de match. Van Gucht deed hetzelfde met Gélémé Lofombo. Gaston Van Camp verstoorde met zijn optreden danig dit koppeltjes-voetbal, met de gekende gevolgen. Vermelden we maar dat noch bij R.A.F.C. noch bij KBVAV de doelmannen volledig vrijuit gingen bij de doelpunten. R.A.F.C. zag in de 53e minuut een rechtstreeks doelpunt uit corner van Laszlo Fazekas afgekeurd werd vanwege duwfout (?) van André Heerwegh op Schippers. De bezoekers kwamen in de slotminuten nog bijna aan de gelijkmaker kwam via Cools, van dichtbij op Theo Custers en Schouwenaar, die tegen de paal besloot (Liesbeth Cooymans - bron: onbekend - 6/10/1980).

In dol kwartier van 0-2 naar 3-2

Een vol uur heeft R Antwerp FC in een middelmatige en voor de rust zelfs ronduit slechte Sinjorenderby als een verloren ploeg gespeeld, die ingevolge de afwezigheden van Leo Van der Elst (geelgeschorst) en Ruud Kaiser (uit conditie) niet alleen vooraan maar over heel de lijn tot geen zinnige voetbaldaden kwam. In de 62e minuut keek de Great Old tegen een schijnbaar onoverkomelijke 0-2 achterstand aan nadat Mücher een terugkaatser voorbij Theo Custers had geschoten en vroeg in de wedstrijd Gzil al had gescoord toen Lambert de zwakte van de lokale defensie had blootgelegd.

Veel meer viel er over het eerste uur niet te vertellen want ook bij Beerschot VAV kwam het slechts sporadisch tot goed samenspel en dito afwerking. Op een ogenblik dat niemand nog een frank gaf om de kansen van de rood-witten schoot invaller Gaston Van Camp, twee minuten voor rust ingebracht voor een haast apatisch acterende Frank Mariman, echter de vlam in de pan na een door Laszlo Fazekas afgestraft balverlies van Lubse. Nog geen drie minuten later stond R Antwerp FC al naast haar rivaal dank zij die andere invaller Gélémé Lofombo die weliswaar op onorthodoxe wijze een door Schippers geloste center van Muller over de lijn kon werken.De spanning zat er nu volop in en de derby kon plotseling weer alle kanten uit.

Toen Danny Koekelcoren Schouwenaar 'legde', kreeg de Kielploeg een unieke
kans om zich te herstellen van de dubbele opdoffer, maar Lambert schoot de toegekende strafschop tegen de staak. Vijf minuten later werd de inzet van Gaston Van Camp inzet bekroond met een werkelijk fraai tweede doelpunt van de gebaarde Antwerpinvaller die daags voordien bij de doublures ook al tweemaal had gescoord. In een tijd nam hij een schitterende actie cisse Goris-Laszlo Fazekas op de slof. De thuisloeg zat nu plotseling in winnende stelling, maar ook die kwam tijdens de slotminuten nog in gevaar. Theo Custers stopte eerst een schot van Cools, waarna Schouwenaar tegen de paal trapte. Van een dol laatste kwartier gesproken... (J. Cla - GvA - 6/10/1980).

Als de nood het hoogst is, scoren de invallers Gaston Van Camp en Gélémé Lofombo

DEURNE — Daags voordien had hij in de derby van de invallersploegen tweemaal gescoord. De drie doelpunten van een week voordien tegen de tweede ploeg van KAA Gent waren dus geen toeval geweest. Op uitgerekend zestig sekonden van de rust in de 'grote derby' werd Gaston Van Camp in de plaats van Frank Mariman (niet slapper spelend dan zijn bleke ploegmaats) opgesteld. In samenwerking met de bij de aftrap op het terrein staande Lofombo zorgde Gaston Van Camp in een onvergetelijke tweede speelhelft voor een 3-2 zege.

ledereen in het Antwerpkamp stond of zat tijdens de rust als geslagen op zijn plaats. Beerschot VAV was ook daarna heer en meester op het terrein. Met een 0-2-stand op het scorebord en nog lets meer dan 20 minuten te spelen, durfde niemand nog in een eerreddend doelpuntje geloven. Toen de nood het hoogst was, waren de invallers evenwel nabij. Eerst Gaston Van Camp, daarna Gélémé Lofombo en ten slotte weer Gaston Van Camp konden op assists van Laszlo Fazekas telkens het stadion laten dansen. Van 0-2 werd het 3-2! Zonder te vergeten dat de scheidsrechter beide ploegen een penalty weigerde, een doelpunt van André Heerwegh werd afgekeurd, Paul Lambert bij een 2-2-stand een wel toegekende penalty miste door de bal te laag tegen de zijstaak te trappen en in de slotminuut toen R Antwerp FC met 3-2 leidde, Schouwenaar de bal met het hoofd tegen de zijstaak kreeg.

Of er zondagnamiddag nog meer sensatie te beleven was? Ja zeker! Na het eerste Beerschotdoelpunt werd er op de staanplaatsen onder de jeugdige supporters duchtig geknokt. Met heel wat meer overtuiging dan Larry Holmes en Muhammed All enkele nachten voordien te Las Vegas voor een beurs van 8 en 6 miljoen dollar deden. De eerste speelhelft was het aankijken amper waard. Laszlo Fazekas deed wel erg zijn best maar lag in de stevige greep van Beloy. Gélémé Lofombo, de andere puntspeler die de Beerschotverdediging aan de tand moest voelen, had al evenmin iets in de pap te brokkelen. Erg onzeker achteraan, had R Antwerp FC ook in het middenveld niet veel te vertellen. Zonder de pannen van het dak te spelen was Beerschot sterker. Laszlo Fazekas geraakte op het kwartier wel voorbij Beloy, maar werd in de grote rechthoek in erg verdachte omstandigheden afgestopt. Toen links en rechts nog 'dief' geroepen werd, hield de Antwerpverdediging opendeurdag.

Lambert kon ongehinderd oprukken en een hard schot lossen. Theo Custers had een goede reflex in huis, maar bleef de bal niet meester. Eerst Lubse daarna Gzil geraakten bij het leder en de 0-1 voorsprong was het gevolg.

Men moest tot de tweede speelhelft wachten om op het terrein iets te beleven. Nog een dik kwartier zag men vrijwel alleen Beerschot VAV. Na de inschakeling van Gaston Van Camp had de Antwerptrainer zijn pionnen weliswaar verschoven waarbij Danny Koekelcoren en Gaston Boeckstaens permuteerden, Gaston Van Camp als derde spits tussen Laszlo Fazekas en Gélémé Lofombo postvatte, maar de forcing was even kort als steriel. Bij een vierde achtereenvolgende corner sprong André Heerwegh tegen Schippers aan, de bal rolde in het doel, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Beerschot VAV begon vervolgens zowaar voetbal te spelen. Gzil werd in de grote rechthoek foutief gestopt door Johny Velkeneers maar de fluitende scheidsrechter wees in de andere richting. Op een hoekschop werd theo Custers door Schouwenaar tot een prachtige tussenkomst verplicht. Op een fameuze voorzet van Van Nerum waagde Gzil in de vlucht zijn kans.

De bal vloog centimeters over de deklat. Rene Mücher kreeg de bal in twee tijden voorbij Theo Custers, telkens met een erg zwaar schot. Toen alles in kannen en kruiken leek voor Beerschot VAV en de ploeg de zoveelste massale aanval opzette, leed Lubse balverlies. Theo Custers kon de bal direct hoog en ver tot bij Fazekas trappen die in volle snelheid voorbij Beloy geraakte. Op voorzet van de Hongaar scoorde Gaston Van Camp in de vlucht. Vier minuten later leed Lubse weer balverlies. Ditmaal was het Gélémé Lofombo die op de pass van Fazekas (nadat Velkeneers en Muller een mooie tegenaanval hadden ingezet) scoorde. Weer vier minuten later werd Schouwenaar onderuit gelopen door Danny Koekelcoren. Van Nerum bedankte voor de penalty-eer. Lambert trapte de bal tegen de zjstaak... Geen vier maar vijf minuten later rondde Gaston Van Camp een sensationeel wederoptreden af met een schitterend doelpunt.

Op de voorzet van Fazekas liet hij de bal buitenkant voet keihard in de winkelhoek verdwijnen. Voor de uitgeputte Beerschotspelers was de maat meteen vol, al kwamen Cools en Schouwenaar nog erg dicht bij het gelijkstellende doelpunt (bron: onbekend - 6/10/1980).

Gaston Van Camp liet derby kantelen

DEURNE — Totaal in tegenstelling tot de laatste editie in het Metropooltoernooi hebben de rood-witten de derby naar een niet meer verwachte climax getild. Beerschot VAV was een uur lang de betere ploeg in alle linies. Voor de thuisploeg leek het na 62 minuten een verloren, zelfs hopeloze zaak. In welgeteld vier minuten kwam R Antwerp FC langszij om dan via Gaston Van Camp, de invaller die de Oscar weghaalde, nog een schitterend orgelpunt te zetten.

Derby van de waarheid of van de dwaasheid ? Je kunt dat interpreteren zoals je wilt, maar zoveel is zeker dat het rijk aan sensatie laatste halfuur de wedstrijd uit de vervlakking haalde en de nostalgie naar ouderwetse derby's die als een pijnscheut doorpriemde, helemaal deed vergeten. In alle objectiviteit kan gesteld worden dat de paars-witten de wedstrijd een uur lang gemaakt en beheerst hebben, zodat de 'honderdjarigen' het sterven nabij waren. De kortsluitingen waren legio in het Antwerpmiddenveld. Laszlo Fazekas zat in de greep van een sober en rustig spelende Beloy. Tegen een te kort spelende thuisploeg, die al te veel stations nodig had, tempo en punch miste, klom Beerschot VAV verdiend op voorsprong na balverlies van Frank Mariman. Het schot van Lambert werd door Theo Custers met een hand weggeduwd, Gzil puurde daaruit een specimen van een floddergoal. Een peuterig R Antwerp FC mocht die eerste helft alleen wat kruimels meepikken, kon alleen een strafschop inroepen toen Laszlo Fazekas na 16 minuten door Beloy op verdachte wijze gestuit werd. Marcel Van Langenhove weigerde daarop in te gaan, maar liet het toch niet al te bruin bakken.

Tot aan de rust in elk geval een derby die niet van de grond kwam ondanks een paar pogingen van Frank Mariman en Laszlo Fazekas enerzijds, een paar halve kansen voor Lubse en Cools anderzijds. Twee minuten voor de rust haalde Dimitri Davidovic Gaston Van Camp in voor Frank Mariman, die er weinig aan te pas kwam. R Antwerp FC leek in het vierde kwartier voor de bijl te gaan ofschoon een doelpunt geweigerd werd. Op een hoekschop van Laszlo Fazekas ging Schippers niet vrijuit en André Heerwegh verlengde de bal in het net. Duwfout of niet? De beste kansen waren voor de beter combinerende paars-witten. heo Custers, niet altijd safe, graaide een kopbal van Schouwenaar weg, Gzil knalde in de vlucht over en de
Antwerpdoelman moest Schouwenaar nog eens van een doelpunt weghouden. Toen Mücher tweemaal mocht aanleggen, keek de thuisploeg teen een 0-2 achterstand aan. In een explosief laatste halfuur sloeg R Antwerp FC terug.

Een raid van Laszlo Fazekas werd door Gaston Van Camp knap afgerond. Vier minuten later kon Gélémé Lofombo, uit een inzenden van Moeller, de bal doodkalm in de hoek schuiven. De suspense was niet voorbij. Toen Danny Koekelcoren Schouwenaar onderuit haalde, schoot Lambert de penalty tegen de staander. Een subliem driehoekje Cisse Goris, Laszlo Fazekas, Gaston Van Camp werd door laatstgenoemde op de eerste tijd binnengekogeld. Tot slot kopte Theo Vermeir nog eens tegen de paal van het eigen Antwerpdoel! Scheidsrechter Van Langenhove leidde voor 12.500 kijkers. (bron: onbekend - 6/10/1980).

Invaller Gaston Van Camp als redder van R Antwerp FC

Zwaar of krap verliezen is Beerschot VAV sinds vele seizoenen gewend, maar in de derby tegen R Antwerp FC werd het door de wraak der voetbalgoden getroffen. De vloek was veelvoudig. Eerst een penalty van Lambert tegen de vierkante paal, na een misleidend en overigens onreglementair nummertje van Theo Custers. Daarna de vrijwel zekere gelijkmaker van Schouwenaar tijdens de laatste sekonden van de wedstrijd tegen hetzelfde doelhout. Niet te vergeten daarbij dat Beerschot VAV volle zeventig minuten makkelijk de baas was geweest en slechts door Theo CusterS van een mandvol goals werd gehouden. Vuurwerk en totaalvoetbal zoals trainer Knobel dat al sinds lang in de Kielse woestijn predikte.

De spektakelmannen en vuurwerkmakers van Beerschot VAV hebben zich evenwel aan de eigen show verbrand. Erg onverwacht, op een ogenblik dat de Antwerpaanhang op de staanplaatsen op de vuist ging met Beerschotfans, kantelde de wedstrijd. Hiervoor waren geen Hongaren, Zaïrezen of Hollanders nodig. Een brave jongen als Gaston Van Camp, die al veel te lang zijn zweet moet laten bij de naamloze invallers, maakte twee schitterende doelpunten. Debutant Gélémé Lofombo van R Antwerp FC, deed er nog een schepje bij. Nooit voordien voelden spelers, clubleiders en aanhangers zich zo verraden door de logica in het voetbal. Er lag niet eens enige pasklare verontschuldiging gereed.

Derbysfeer was er anders zelden of nooit. Tenzij men de angstwekkende vechtpartijen tussen de supporters op de staanplaatsen mee laat doorwegen in het berekenen van een sfeer. Men kan zich anders afvragen waar het geweld dat, bij gebrek aan resultaten of vedetten sinds mensenheugenis uit Antwerpen was verdwenen, moet eindigen. De helpers van het Rode Kruis kunnen daarover meepraten. De ophitsende slogans die 's nachts in het Bosuilstadion werden gekalkt, spraken boekdelen. De Antwerpse derby was eigenlijk een buitenlandse aangelegenheid met de inbreng van twee Zaïrezen, een Pool, vier Nederlanders, twee Hongaren en een Joegoslaaf. Van die figuren werden halve mirakels verwacht, maar zoals al gezegd, kwam de grootste inbreng van de 25-jarige Gaston Van Camp. Hij werd slechts op het wedstrijdblad ingeschreven, omdat R Antwerp FC geen beroep kon doen op de geel geschorste Leo Van der Elst, alsook de jonge Hollander Ruudje Kaiser wegens oververmoeidheid langs de lijn liet.

Gaston Van Camp is aan zijn tweede Antwerpseizoen bezig en belandde daar via Sint-Lenaarts en KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel. Van hem werd al geregeld gezegd dat hij misschien de enige zou zijn die Antwerps kreupele Hongaarse aanval stootkracht zou kunnen geven. Het duurde tot deze derby voor hij ook die kans kreeg. Op een bepaald moment was duidelijk dat de Antwerptrainer Dimitri Davidovic niet meer wist van welk hout pijlen maken.
Beerschot VAV was bezig R Antwerp FC onderuit te lopen. Frank Mariman geraakte geblesseerd en werd, enkele sekonden voor de rust door Gaston Van Camp vervangen. Later
zou hij in de spits evolueren en dat betekende uiteindelijke de redding voor R Antwerp FC. Hij was niet alleen tot een dergelijk huzarenstukje in staat, maar kreeg ballen in de looplijn gespeeld door Laszlo Fazekas, die eens te meer, laat geloven dat hij meer spelmaker dan pure afwerker is. De noodgedwongen ontdekking van het aanvallend duo Gaston Van Camp en Laszlo Fazekas haalt R Antwerp FC misschien weg uit de miserie waarin het dreigde weg te vallen (bron: onbekend - 6/10/1980).

R Antwerp FC 3 - 2 Beerschot VAV

De door 12.000 kijkers gevolgde Antwerpse derby zal ongetwijfeld geschiedenis ingaan als de match van... Gaston Van Camp. De 25-jarige gemeentebediende uit het Kempense St.-Lenaerts werd pas deze week door trainer Davidovic uit de vergeethoek gehaald om meteen de grote figuur van deze 146e editie van de grote Antwerpse derby te worden! Toen hij twee jaar geleden bij het kleine KFC Zwarte Leeuw Rijkevorsel werd weggehaald, debuteerde hij nochtans op sensationele wijze in de intertoto-beker en werd kort daarna zelfs tot beste speler gekroond van het eerste Metropool-tornooi. Geleidelijk deemsterde hij echter weg naar de duistere vergetelheid van de invallersformatie. Daar scoorde hij de jongste weken in samenwerking met de Zairees Gélémé Lofombo doelpunten aan de lopende band. Het duo werd deze week meteen naar de eerste kern overgeheveld. de twee 'invallers' bepaalden meteen ook het resultaat in een nooit hoogstaande, wel uiterst pikante match, waarin scheidsrechter Marcel Van Langenhove, die we al veel beter zagen, ongelijk had zijn kaarten op zak te houden.

Zijn jonge confrater Ignace Goris had twee weken geleden in dezelfde Bosuilkuip nochtans een stichtend voorbeeld gegeven. De erg siordige en vrij matte eerste periode werd met een 0-1 voorsprong voor Beerschot VAV afgesloten. Niet onverdiend, omdat de 'Mannekens' zich voor de rust de minst slechte ploeg hadden getoond. Het doelpunt werd binnen geduwd door de Poolse spits Gzil, die prompt reageerde toen Theo Custers een poging van Lambert wel kon afweren, maar niet vasthouden. De Antwerpdoelman zou in een veel pikantere tweede helft zijn ploeg nochtans overeind houden, toen de tegenacties van Beerschot VAV keer op keer gevaar opleverden en achtereenvolgens Schouwenaar, Gzil en Lubse dicht bij een tweede doelpunt kwamen. De op dat ogenblik logische en ook verdiende tweede treffer kwam er 17 minuten na de herneming toen Theo Custers met een sensationale parade Lubse van een doelpunt hield, maar Mücher, alweer als rechtachter geposteerd, tijdig ter plekke was om de 'rebound' tegen het plaatselijke net te vlammen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar toen begon het pas voor Gaston Van Camp, tevoren in de match gekomen voor een alweer teleurstellende Frank Mariman. Drie minuten nadat de Kielse club de voorsprong had verdubbeld, pakte hij al uit et een waarschuwingssalvo naast de paars-witte kooi. Weer vier minuten later bracht hij R Antwerp FC opnieuw in de match, toen hij een voorzet van Laszlo Fazekas in een tijd voorbij Schippers bliksemde. Amper vier minuten later was het ogenblik aangebroken van de tot dusver vrij bleke Gélémé Lofombo om doodgemoedereerd over de hoofden van vriend en tegenstanders de gelijkmaker in de verste hoek van het Beerschot-doel te kogelen. De kuip van Deurne Noord beefde en trilde als in zijn grootste dagen. De Mannekens reageerden via Schouwenaar, die door Danny Koekelcoren werd neergehaald. Lambert trapte de elfmeter op de staak.

Beerschot VAV bleek aangeslagen. Knobel gooide De Weerdt in de match. Tegen de ontketende thuisploeg was geen kruid meer gewassen. Gaston Van Camp rondde puik voorbereidend werk van Cisse Goris en Laszlo Fazekas of met de winnende treffer. Pas toen kon Beerschot VAV weer wat terugdoen. Het had pech toen de door Schouwenaar bedreigde, Theo Vermeir bijna tegen zijn eigen kamp scoorde, maar uiteindelijk slechts de ... paal trof. Beerschot VAV, dat globaal genomen de betere kansen had, verloor toch nog de derby die het, zo leek het tenminste een halfuur voor het einde, niet meer verliezen kon (Walter Geboers - bron: onbekend - 6/10/1980).

Jubileumjaar in 34 afleveringen (7)

Hoewel R Antwerp FC de wedstrijd zeker niet overtuigend begon, leek Laszlo Fazekas na een kwartier toch te gaan scoren. Beloy mocht hem echter onbestraft onderuit halen. Vijf minuten later was wel roos. Nadat Theo Custers een schot van Lambert had weggeduwd, ramde Gzil de bal in het net. Onze jongens brachten er daarna nog bitter weinig van terecht.
Toen Mücher in de 62e minuut de stand verdubbelde leek de zaak helemaal verloren. Tien minuten later, waren de kansen plots totaal gekeerd. Gaston Van Camp en Gélémé Lofombo stelden gelijk uit twee knappe voorzetten van respectievelijk Laszlo Fazekas en Sandór Moeller. De vlam was helemaal in de pan. Gelukkig trapte Lambert een strafschop op de paal nadat Danny Koekelcoren de Nederlander Schouwenaar had geveld. Acht minuten voor tijd gebeurde dan wat bijna niemand voor mogelijk had gehouden. R Antwerp FC haalde alsnog de zege binnen dank zij een schitterend doelpunt van Gaston Van Camp die een aangeven van Laszlo Fazekas in de vlucht in de bovenhoek verlengde (bron: Antwerp Clubblad-5 - 9/11/1980).

"Zag het even niet meer zitten" (G. Boeckstaens)

De reactie van de Antwerpspelers na het eindsignaal van scheidsrechter Van Langenhove loog er niet om. De rood-witten waren door het dolle heen na de sensationele ontwikkelingen van de laatste twintig minuten van het prestige-duel tegen Beerschot VAV. "Toen de Kielenaars dat tweede doelpunt scoorden, zag ik het echt niet meer zitten", aldus aanvoerder Gaston Boeckstaens. Die stand van taken was op dat moment trouwens rechtvaardig, want we speelden tot dan toe zwak. Dat is nu eenmaal het positieve bij het huidige R Antwerp FC: iedereen wil voor de goede zaak vechten en ergens hoopte ik toch dat bij een eventueel tegendoelpunt ons vlotte samenspel zou loskomen. Dat is ook zo gebeurd, want geef toe dat R Antwerp FC geweldig draaide in de stotfase van de match. Wij kwamen enkel een vroeg doelpunt te kort om een spetterende wedstrijd te brengen. Nu is alle miserie achter de rug. We trekken met een totaal van zes punten naar R Standard CL en zullen ook daar ons vel duur verkopen. Vandaag zat het eindelijk weer eens mee. Waarom zouden wij zaterdag te Luik dan ook niet voor de verrassing kunnen zorgen?", aldus Gaston Boeckstaens in de euforie van de derby-zege (bron: onbekend - 6/10/1980).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/10/1980)

Stanislas Gzil

46' Frank Mariman (uit)/
Gaston Van Camp (in)

74' Johny Velkeneers (uit)/
Patrick Ipermans (in)

Harry Lubse (uit)/
Louis Deweerdt (in)
81'

Stanislas Gzil 0-1 21'
Ruststand 0-1
      René Mucher 0-2 62'
69' Gaston Van Camp 1-2
73' Geleme Lofombo 2-2
83' Gaston Van Camp 3-2
90' Eindstand 3-2 90'