Scheidsrechter: Jean Gernay
Toeschouwers: 10.000

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Harry Cnops twee keer op goede plaats

DEURNE - R Antwerp FC hield haar Hongaarse tandem Fazekas-Poczik op de bank, maar bezorgde K Beerschot VAV toch een bijzonder lastig aanvangskwartier. Een snedig rood-wit elftal tikte vlot alle tegenstand weg. Die snelle start leverde de thuisploeg ook een vroeg doelpunt op. Mark Van der Linden had meeval toen hij zich voorbij drie Beerschotverdedigers werkte en keurig de vrijstaande Harry Cnops bediende die maar voor het inschieten had. Diezelfde Harry Cnops kopte rakelings over na een nummertje van Vladi Petrovic. Ruiter had een puike reflex op een schot van Gaston Boeckstaens.

De Mannekens kwamen meer in de wedstrijd, Ratko Svilar bedreigen was er niet bij. In het derde kwartier zakte het tempo gevoelig. Ook R.A.F.C. geraakte niet meer zo gemakkelijk in de buurt van Ruiter. Toch werd het vlak vóór de rust 2-0. Vladi Petrovic lokte een schitterende 1-2 beweging uit met Van der Linden, die in Harry Cnops opnieuw een secuur afwerker vond.

Na de herneming hielden de bezoekers korte tijd gelijke tred met de thuisploeg. Lambert verkeek in de 55e minuut de kans om de aansluitingstreffer voorbij Ratko Svilar te schieten. Het voorbereidende werk kwam van Claudio, Gzil en Vervoort, veruit de beste bezoeker. Hoogstandjes voor de doelen werden schaarser, al was er nog wel die mooie omhaal van Mark Van der Linden die voorlangs buiten ging. Harry Cnops lokte Ruiter nog eens ver uit zijn kooi, maar de lobbal vloog over. Met nog ruim twintig minuten te gaan bracht Jean Dockx zijn beide Hongaren in in een poging de wedstrijd nieuw leven in te blazen.

Vooral Laszlo Fazekas bewees met enkele flitsen dat hij zijn ploeg nog goede diensten kan bewijzen, zulks vertaalde zich niet meer op het scorebord. R.A.F.C. was al lang verzekerd van een plaats in de eindstrijd van het toernooi (Luk Luyten, GvA - 29/07/1983).

Zomeragenda - deel 6

In het kader van het Metropool-tornooi, speelt de Great-Old, net als vorig jaar, tegen stadsrivaal K Beerschot VAV. Jean Dockx bracht zijn sterkste elf tussen de lijnen. De Kielenaars moesten al dadelijk plooien. Van bij de start namen de rood-witten onder impuls van de nieuwe orkestmeester Vladimir 'Pigeon' Petrovic de wedstrijd in handen. Al na 10 minuten resulteerde dit in een doelpunt. Mark Van der Linden rolde de ganse Beerschotverdediging op en liet Harry Cnops met een geschenk-voorzet toe te scoren (1-0). De bezoekers kwamen er gewoonweg niet aan te pas. Even voor de rust kwamen de Bosuilen langs Harry Cnops op een geruststellende 2-0 na een zoveelste glansactie van Vladi Petrovic.

Tijdens de tweede helft drukte R.A.F.C. niet meer door. Een machteloze bezoeker kwam tot geen doelgevaar, laat staan tot scoren. De wedstrijd doofde uit. Het Hongaarse duo Poczik-Fazekas valt nog in. Laatstgenoemde toonde enkele klasrijke flitsen, maar het bleef bij de gemakkelijke 2-0-zege. R.A.F.C. krijgt in één der halve finales van het Metropooltoernooi op 5 augustus in het Olympisch stadion K Berchem Sport, dat verrassend maar verdiend K Lierse SK uitschakelde na strafschoppen (1-1 en 4-3) te bekampen (Antwerp Clubblad-3 - 7/09/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/07/1983)

Stanny Gzill

62' 11 Petur Petursson (uit)/
13 Joszip Poczik (in)

74' 7 Vladimir Petrovic (uit)/
14 Laszlo Fazekas (in)

Van der Zwan (uit)/
Guido Swinnen (in)
46'

Claudio de Oliveira (uit)/
Dennis Loopmans (in)
61'

8' Harry Cnops 1-0
44' Harry Cnops 2-0
Ruststand 2-0
90' Eindstand 2-0 90'