Het wedstrijdverslag

Het duurt ruim vijf minuten voor de doelmannen aan het werk gezet worden. Eerst Ballotta die de buitenspel lopende Alex Czerniatynski op zich ziet afkomen, even later Stewan Stojanovic, die na een hoekschop Osio het koppen kan beletten.
Na acht minuten kan Rudi Smidts op het nippertje de Zweedse international Brolin van de bal zetten. Twee minuten later moet Stewan Stojanovic plat op een schot van Melli. De derde keer is het prijs. Stojanovic ontzet een hoekschop met de vingertoppen. De bal belandt in de voeten van Minotti en die schiet in één tijd de 0-1 op het bord.
Op de twaalfde minuut krijgt Czernia op het middenveld de bal aangespeeld. Zonder aarzelen speelt met Alex met buitenkant links de spurtende Severeyns aan en 'de Cisse' zet Ballotta handig op het verkeerde been: 1-1.
R Antwerp FC is meteen volop in de wedstrijd en komt nu geregeld gevaarlijk opzetten. Op de zestiende minuut vliegt een vrijschop - na fout op Severeyns - voorlangs. Een minuut later moet Ballotta de hoogte in om een ver schot van Severeyns onschadelijk te maken en de Cisse kopt nog eens in de handen van de doelman.
Hans-Peter Lehnhoff schiet op de twintigste minuut een vrijschop  over. Even later vliegt een listig steekballetje van diezelfde Hans-Peter richting Dragan Jakovljevic, maar hij geraakt niet in een ideale schietpositie.
De Italianen proberen rond het halfuur opnieuw het heft in handen te nemen. Zoratto wordt vervangen door ex-Juve Gabriell Pin. Minotti, Benarrivo en Brolin schuiven op. Het rendement van deze ingreep laat niet lang op zich wachten.  Op de dertigste minuut zendt Osio hoog voor doel. Rudi Taeymans springt onder de bal door, ook Stewab Stojanovic gaat in de  fout en Melli kan vrij eenvoudig de 1-2 tegen de netten koppen.
Op de 44e minuut komt R Antwerp FC goed weg.  Melli spurt na vrijschop doorheen de roodwitte verdediging en tikt handig voorbij Stewan Stojanovic.  Buitenspel of niet ? De lijnrechter steekt gelukkig het vlaggetje de hoogte in.
Na rusten begint de alarmbel al vlug te rinkelen bij R Antwerp FC. Op de tweede minuut ontsnapt de snelle Osio op rechts en mikt naar de verste paal. Enkele centimeters behoeden de liefdevolle kleuren voor de fatale 1-3. Ook Melli en Di Chiara komen nog gevaarlijk opzetten. De Antwerpaanvallers kijken voorlopig noodgedwongen werkloos toe.
Parma dicteert de wet. Benarrivo trekt diepe sporen op de rechterflank, Osio draait zijn belagers dol en R Antwerp FC plooit volledig terug. Op de 60e minuut komt Melli oog in oog met de Antwerpdoelman. Stewan Stojanovic gaat gepast in de  voeten en voorkomt erger.
Op de 65e minuut geraakt R Antwerp FC dan toch in de buurt van Ballotta. Eerst wordt een poging van Czernia afgevlagd wegens buitenspel, dan kopt Francis Severeyns een vrijschop over doel.
Vijf minuten later dwingt Patrick Van Veirdeghem een hoekschop af.  Didier Zegers trapt loepzuiver voor doel, maar helaas vliegt de kopbal van Wim Kiekens centimeters naast. R Antwerp FC doet wel opnieuw mee.
Op de 84e minuut valt het verdict. Een verre pass van Di Chiara vliegt over de hoofden van de Antwerpverdedigers. Melli pikt randje buitenspel het leer mee, tikt tot bij de mee opgerukte Cuoghi en diens geplaatst schot blijft Stewan Stojanovic zonder verhaal: 1-3.
R Antwerp FC probeert de bakens nog te verzetten, meer dan in schoonheid eindigen, zit er niet in. De Europese droom is voorbij. Het is mooi geweest.

R Antwerp FC en Parma AC: twee ploegen die aan mekaar gewaagd zijn. Dat was zowat in alle voorbeschouwingen te lezen. Een gegeven dat op het veld niet zo duidelijk merkbaar was.
Parma trok de eerste vijfenveertig minuten het laken naar zich toe en het hield zich tot aan het eindsignaal gedekt. De ploeg van onze landgenoot Georges Grün kreeg wel uitgebreid de medewerking van Antwerpdoelman Stewan Stojanovic, die ondanks zijn Europese ervaring met Rode Ster Belgrado, vrij onzeker zijn doel stond te verdedigen.
Stewan Stojanovic ging bij het openingsdoelpunt een paar keer in de fout. Cisse Severeyns kreeg - op aangeven van Alex Czerniatynski - de gelijkmaker op het Wembley-bord, maar hij en zijn maats konden zich later de haren uit het hoofd rukken toen Stojanovic nogmaals vergat in te grijpen. "Een keeper die uitkomt, moet de bal hebben," zei bondscoach Paul Van Himst hierop in klare voetbaltaal.
Nu zou het van slechte smaak getuigen Stewan Stojanovic met alle zonden Israëls te overladen, Parma was gewoon een pak beter dan R Antwerp FC. De Bosuilen moesten zich doorgaans beperken tot hard ploeteren en speculeren op één of andere in de schoot gevallen kans, maar op dat vlak werkten de Italianen helemaal niet mee.  Integendeel.  Ook naar het einde toe scoorden ze nog eens.