Scheidsrechter: François Deflem
Toeschouwers: 1.500

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

R Antwerp FC 1 - K Beerschot VAV 3

DEURNE — Een weinig emotierijke derby, die wel in een vriendschappelijke sfeer werd gespeeld. R Antwerp FC miste met Ratko Svilar, Thierry Pister, Pascal Plovie, Yves Vanderveeren, Mark Van der Linden, Zoral Lukovac en Rudi Smidts een mooi stel sterkhouders. KBVAV kon niet beschikken over Claessens, Claudio en Talbut. De Bulgaar Jeliazkov liet een zekere indruk op de libero-plaats. De bezoekers kwamen ietwat gelukkig aan de overwinning. R.A.F.C. nam vooral het eerste halfuur voor haar rekening, maar faalde in de afwerking (e.m. - 16/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (10)

Leon Nollet diende voor deze 'oefen-derby' liefst zeven basisspelers te missen. Ratko Svilar, Mark Van der Linden, Thierry Pister, Pascal Plovie, Rudi Smidts, Zoran Lukovac en Yves Vanderveeren waren immers allemaal gekwetst. Op Talbut en Claessens na bood KBVAV zich 'au grand complet' aan op de Bosuil. De rood-witten toonden zich van bij de start de toonaangevende ploeg met Frank Mariman, Rony Van Rethy, Danny Koekelcoren, Rudi Taeymans, Eric Diels en Gunther Van Eyck in een opvallende rol. Het was tegen de gang van het spel in dat Eikelboom een onachtzaamheid in de Antwerpverdediging kon afstraffen en KBVAV op voorsprong schieten (0-1).

Vlak na de rust bracht Gunther Van Eyck met een verschroeiend schot R.A.F.C. langszij (1-1). Half weg de tweede helft tikte 'goaltjesdief' Cornelissen zijn ploeg terug op voorsprong (1-2). Vlak daarop miste Cisse Severeyns de gelijkmaker. In de plaats van 2-2 werd het een minuutje later 1-3 als Goossens via het lichaam van een Antwerpverdediger scoorde. De jongeren Eric Diels, Rudi Taeymans, Peter Quintelier en Cisse Severeyns gingen bij deze stand van zaken mentaal door de kniëen. De geroutineerde tegenstander kon tijdens de laatste twintig minuten de al bij al gevleide zege veilig stellen (Antwerp Clubblad-2 - 19/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/08/1986)

10 Willy Wellens

21' 7 Sergio Gonzalez (uit)/
12 Peter Quintelier (in)

78' 10 Cisse Severeyns (uit)/
14 Albert Van den Bergh (in)

78' 8 Gunter Van Eyck (uit)/
15 Rudolf Wabra (in)

10 Willy Wellens (uit)/
15 Danny Schroyens (in)
46'

2 Renoir (uit)/
12 Marc Schaessens (in)
46'

Peter Eikelboom 0-1 21'
46' Gunter Van Eyck 1-1
      Karel Cornelissen 1-2 67'
      Peter Quintelier (own-goal) 1-3 70'
90' Eindstand 1-3 90'