18.01.1981 Plaats: Edmond Machtensstadion

Toeschouwers: 8000

Na RWDM - R Antwerp FC

Jubileumjaar in 34 afleveringen (18)

Dat er vroeg of laat een eind moest komen aan de zegereeks van R Antwerp FC wist iedereen op de Bosuil. Die mogelijkheid bestond zeker tegen RWDM, ook dat was algemeen geweten.

Net daarom begonnen de rood-witten misschien met loden benen aan de wedstrijd, al zat de zware midweek-wedstrijd tegen Club Brugge KV allicht ook nog in de kleren. Boskamp benutte die offday van R.A.F.C. om zijn kleuren al voor rust betrekkelijk veilig te stellen. Na precies een kwartier opende de sterke Nederlander de score, zij het met het geluk dat Frank Mariman de bal eerst moeilijk onder controle kreeg. Nauwelijks tien minuten later kreeg Nico Jansen net voldoende ruimte om zijn zware schot nogmaals boven te halen. Meteen stond het 2-0.

RWDM speelde vlot, maar toch kwam R.A.F.C. in de tweede helft goed terug. Het verdwijnen van de gekwetste Boskamp zat daar wellicht voor iets tussen. Het tegenoffensief bracht jammer genoeg slecht één doelpunt op. In de 65e minuut trapte Laszlo Fazekas één van zijn levensgevaarlijke hoekschoppen. Bij RWDM miste iedereen. André Heerwegh maakte daarvan gretig gebruik om R.A.F.C. weer in de wedstrijd te koppen.

Het mocht niet meer baten. De thuisploeg kon zich al knokkend tot het eind recht houden (Antwerp Clubblad-11 - 8/02/1981).

Harry Cnops (in)
46'

0 Frank Mariman (uit)/
Danny Koekelcoren (in)
85'

15' Johan Boskamp 1-0
25' Nico Jansen 2-0
Ruststand 2-0
      André Heerwegh 2-1 65'
90' Eindstand 2-1 90'