Albert Verburgh - Leopold Copine
Toeschouwers: 6.000

Na R Antwerp FC - FC Winterslag

Antwerp Clubblad noteerde (18)

Als je al van een pechdag over de hele lijn kunt spreken, dan was die eerste competitiedag van 1980 er wel één. R Antwerp FC was zowat tachtig minuten in het offensief, maar het was FC Winterslag dat met beide punten terug naar de mijnstreek trok.

De eerste tegenaanval van de Limburgers in de 20e minuut was al raak, toen Van Woerkum door de Antwerpverdediging brak en Theo Custers kansloos liet. R.A.F.C. ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Die zou er pas in de 63e minuut komen. Ib Jacquet zette hard voor, André Heerwegh schoot tussen twee man binnen. Tot ieders verbazing stond de lijnrechter met de vlag in de hoogte : buitenspel.

In de 80e minuut was het toch zover. André Heerwegh kopte tegen de lat, Marc Steyaert stond op de goede plaats om af te ronden. R.A.F.C. rook de zege en bleef hardnekkig aanvallen. Vier minuten voor tijd viel er echter een doelpunt... aan de andere kant! Na een snelle uitbraak trok Van Woerkum een scherpe voorzet voor doel, net gemist door Theo Custers en de vrijstaande Berger kon onmogelijk het lege doel missen. Kansenverhouding: 26-2, uitslag: 1-2 (Antwerp Clubblad-13 - 17/02/1980).

Geen elftal beschikbaar!

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

??? (uit)/
Ib Jacquet (in)

???
      ???
90' Eindstand 1-2 90'