07.07.1983 Plaats: Stade du Nord
Toeschouwers: 10000

Zomertoernooi Olympique Lille - R.C. de Lens-Royal Antwerp FC

RC de Lens na strafschoppen

Tijdens het Zomertoernooi van Olympique Lille speelde Royal Antwerp FC gisteren laat in de avond tegen RC de Lens, de tegenstander van KAA Gent in de eerste ronde van de UEFA-beker. Royal Antwerp FC verloor na strafschoppen na een 2-2 gelijkspel. De Great Old kwam in de 27e minuut op voorsprong toen Patrick Ipermans een hoekschop van aanwinst Vladimir Petrovic succesrijk overnam.

Ruim tien minuten na de rust stelde Tlokinsky gelijk op strafschop. Een own-goal van Sénac zorgde voor nieuwe voorsprong voor de Great Old. Internationaal Xuereb bracht RC de Lens opnieuw langszij. Strafschoppen dus en daarin toonde de thuisploeg zich iets sterker. Royal Antwerp FC komt dinsdag in de troosting uit tegen de Nationale XI van Polen, die de openingswedstrijd tegen Olympic Rijsel hadden verloren (HNB - 1983-07-08)

Zomeragenda - deel 1

In het kader van het jaarlijkse Zomertoernooi van Olympique Lille, speelde R Antwerp FC als eerste oefentreffen de halve finale tegen R.C. de Lens, de Europese tegenstrever van KAA Gent. Ratko Svilar, André Heerwegh, Mark Van der Linden en Jean-Marie Lecloux waren om diverse redenen nog niet van de partij. Dat belette de Bosuilen niet om tijdens de eerste speelhelft de toon aan te geven en op voorsprong te komen. Patrick Ipermans nam een door Vladimir Petrovic meesterlijk getrapte hoekschop met het hoofd succesrijk over (0-1).

Vlak na de rust kregen de Fransen een strafschop ten geschenke (1-1), maar Lenaerts kon even later van een misverstand in de Lens-verdediging gebruik maken om de Great-Old opnieuw op voorsprong te brengen (1-2). R.C. de Lens bracht in de 67e minuut de bordjes weer in evenwicht (2-2). Naar het einde toe kreeg de Great Old het fysiek erg lastig. Het bleef 2-2 en dus volgden er penalty's.

Hierbij toonden de Fransen zich de sterksten (5-4). Vladimir Petrovic, Harry Cnops, Gaston Boeckstaens, Laszlo Fazekas en Leo Van der Elst kenden geen genade. Terwijl Tony Goossens een strafschop wist te stoppen, pareerde de Franse doelman Huart evenwel de elfmeters van Patrick Ipermans en Patrick Vermeiren (Antwerp Clubblad-1 - 1983-08-24).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/07/1983)

15 Johny Lenaerts (in)
46'

11 Joszip Poczik (uit)/
13 Christian Labarbe (in)
56'

Patrick Ipermans 0-1 27'
Ruststand 0-1
53' Miroslav Tlokinsky 1-1
      Johny Lenaerts 1-2 65'
68' Daniel Xuereb 2-2
90' Eindstand 2-2 90'