Jean-Claude Momin - Henri Maes
Toeschouwers: 8500

Na KSK Beveren - R Antwerp FC

Offensieve gasten weggespeeld door zwierige Waaslanders

Beveren — Rik Pauwels gaf achteraf de soberste synthese. "Een goed KSK Beveren, een goed R Antwerp FC, een goede wedstrijd!" De rood-witten, in het laatste halfuur tot puin herleid, verleenden hun medewerking aan een attractief duel. Er was geen speld te krijgen tussen de royale zege van de Waaslanders, die met de terugkeer van Jaspers. Lambrichts en Crève nagenoeg compleet waren en de ideale 'kick' kregen toen Schönberger na tien minuten een vrijschop van Stalmans verlengde. De strijd onder de generaals was meteen uitgevochten. De ster van Vladimir Petrovic, uitstekend begonnen, schitterde niet meer. Schönberger lokte zijn bewaker Rudi Smidts in een valstrik en werd oppermachtiger in het middenveld, waar de rood-witten een stapje te kort kwamen.

De 'Oscar' van de eerste helft was voor de ongrijpbare Gorez, die met een tikje meeval voor een 3-0 voorsprong had kunnen zorgen. Op het halfuur gleed hij voorbij twee tegenstanders en hij legde het tweede doelpunt op de voet van Albert. R.A.F.C. was nog niet uitgeteld. De aanvallend ingestelde rood-witten, misten door een gebrek ideeën, eerst de gelijkmaker. Crève haalde een felle kopstoot van Patrick Ipermans van de lijn weg. Na de 2-0 weigerde Goris een strafschop toen Gaston Boeckstaens onderuit werd gehaald door Pfaff. Jan Ruiter ging enkele keren zwaar in de fout, maar hij had ook een paar schitterende reflexen op pogingen van Gorez en Schönberger. Gaston Boeckstaens, duwde een bal van de lijn weg. Hij kon tot aan de rust de schade mede beperken.

Rudi Smidts bleef na de rust binnen en Vanderveeren werd libero. Nog één keer kwamen de gasten op een zucht van de aansluitingstreffer, maar Gaston Boeckstaens schoot de doordachte voorzet van Vladi Petrovic tegen De Wilde aan. Alex Verniers rateerde de rebound. Vanaf dat ogenblik stond er geen maat meer op het voetbal van de Waaslanders. De machine liep geolied. Jan Ruiter moest Schönberger van een doelpunt houden. Crève raasde doorheen de Antwerprangen. Hij trof de onderkant van de lat. De derde treffer, een co-produktie Stalmans-Schönberger-Albert, waarbij Goris voordeel gaf na handspel van Norbert Beuls, sloot de wedstrijd af. Jan Ruiter stopte zelfs een strafschop van Schönberger nadat Alex Verniers zijn rol even overnam. Via Gorez en Crève kon invaller Peeraer ten slotte het resultaat afronden (Frans Van Bergen - GvA - 22/10/1984).

Door het oog van Bob (10)

KSK Beveren kon na twee nederlagen op rij opnieuw beroep doen op Jaspers, Lambrichts en Crève. Dat was toch wel een opsteker voor de thuisploeg en een psychologisch nadeel voor R Antwerp FC om net dan naar het Waasland te moeten afreizen. De Waaslanders dienden absoluut opnieuw aan te knopen met de ovewinning. De roodwitten betraden de arena tegen een supergemotiveerd elftal! Met bestendig aanvallend voetbal lag de Great Old mee aan de basis van een snel betwiste en hoogstaande partij die uiteindelijk in te strenge 4-0 eindcijfers uitgedrukt zou worden.

Tegen de gang van het spel in kwam KSK Beveren al in de tiende minuut via Schönberger op voorsprong. Meteen kropen de geelblauwen in hun geliefde stelling, rekenend op de snelle counter. R Antwerp FC was genoodzaakt voortdurend risico's te nemen, met alle gevolgen vandien. Een kopbal van Patrick Ipermans werd door Crève van de doellijn weggekopt. In de plaats van de gelijkmaker te vieren, verdubbelde de thuisploeg in de 30' de voorsprong. Albert rondde de voorbereidende actie van een opvallende Gorez af. Meteen de ruststand.

Na de kampwissel werd Rudi Smidts (die in mandekking op Schönberger voortdurend uit de verdediging was gelokt) vervangen door Yves Vanderveeren. R Antwerp FC bleef de aanval prediken, maar kende opmerkelijke pech bij de afwerking. Roodwit kreeg via Albert en Peeraer nog twee countertreffers te incasseren. Jan Ruiter, die werkelijk niets te verwijten viel, stopte nog een strafschop van Schönberger na spectaculair handspel van Alex Verniers op de doellijn (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/10/1984)

11 Harry Cnops

78' Heinz Schönberger (uit)/
Frank Peeraer (in)

81' Eddy Jaspers (uit)/
Julien Lodders (in)

6 Rudi Smidts (uit)/
14 Yves Vanderveeren (in)
46'

Alex Verniers
10' Heinz Schönberger 1-0
31' Erwin Albert 2-0
Ruststand 2-0
56' Erwin Albert 3-0
84' Frank Peeraer 4-0
90' Eindstand 4-0 90'