Hubert Van Der Linden - Marnic Moyaert
Toeschouwers: 8000

Na KSV Waterschei Thor Genk - R Antwerp FC

Gudmondson laat zege liggen

WATERSCHEI — Dat logica in voetbal nauwelijks bestaat, wisten we al langer. Gisteren kregen we daar in Waterschei een zoveelste illustratie van. R Antwerp FC werd vooral in de eerste helft gedomineerd, maar ging toch met een 2-2 stand de rust in. De bezoekers hielden die score tot het eindsignaal op het scorebord. "De vermoeidheid van de Europese wedstrijd in Zürich zat nog in de knoken", was het haast eensgezinde commentaar na afloop in de Antwerpcabine. Hoe dan ook, R.A.F.C. werd dadelijk onder de voet gelopen door een enthousiast K Thor Waterschei, dat Schlierer voor de gelegenheid op de bank had gehouden.

De bezoekende ploeg moest alle hens aan dek roepen om het centrum af te dekken voor de infiltraties van libero Clijsters, Van Kraay en Pier Janssen vanuit het middenveld. Zo ontstonden openingen op de vleugels. Vliegen, Pier Janssen en Gudmundson kwamen in het eerste kwartier dicht bij het openingsdoelpunt. Het was logisch dat R.A.F.C. in de 20e minuut op achterstand geplaatst werd, Een snelle vleugelcombinatie tussen David en Roland Janssen werd door Gudmundson met een scherp vluchtschot afgerond. Vijf minuten later zorgde scheidsrechter Fontaine er voor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. De zwarte man bestrafte een sliding van Clijsters op Harry Cnops met een vriijschop. Vladi Petrovic bedankte met een kruisraket in de winkelhaak.

Nauwelijks enkele sekonden later stierven de banbliksems van de woedende thuisaanhang uit, omdat Vliegen aan de overzijde met een verschroeiend vluchtschot op aangeven van Voordeckers doelman Ratko Svilar voor de tweede keer het nakijken gaf. De wedstrijd leek in de beslissende plooi te liggen. K Thor Waterschei bleef stormlopen. Vliegen en Voordeckers verzuimden een veiliger score op het bord te brengen, zodat R.A.F.C. in de slotfase van een zeer boeiende eerste helft voor de tweede keer de achterstand kon goedmaken. Op een verre voorzet van Leo Van der Elst kon Mark Van der Linden rustig in de verste hoek knikken. De Limburgers leken aangeslagen door dit nieuwe tegendoelpunt en stapten duidelijk met minder inspiratie de tweede helft in.

David en Vliegen speelden een degelijke eerste helft, maar hadden hun beste krachten verbruikt. De openingen van Van Kraay en Pier Janssen vonden nog maar weinig aflossingspunten. R.A.F.C. reageerde en kreeg greep op het wedstrijdgebeuren. Gudmundson verplichtte Ratko Svilar nog twee keer tot ingrijpen. Aan de overzijde moest Pudelko een vrijschop van Vladi Petrovic onder de lat weghalen. Met de moed der wanhoop ging K THor Waterschei in het laatste kwartier op zoek naar het winnende doelpunt. De door Danny Koekelcoren knap georganiseerde Antwerpdefensie moest nog slechts één reële doelkans toestaan. Enkele minuten voor tijd breiden Van Kraay en Vliegen een vloeiende combinatie in mekaar, Gudmundson knalde van dichtbij naast het kruishout (Henk Van Nieuwenhove - bron: onbekend - 19/09/1983)

Door het oog van Bob (7)

Tegen een vooral tijdens de eerste speelhelft supergemotiveerd K Thor Waterschei, heeft R Antwerp FC verdiend een punt uit de brand gesleept. De grote verdienste van de Great-Old was wel dat tweemaal een achterstand werd opgehaald.

Nadat een geweldig schot van Vliegen op het kruishout terechtkwam en Gudmundson na twintig minuten Ratko Svilar toch fusilleerde (1-0), bracht Vladi Petrovic met een haarfijn geplaatste vrijschop R.A.F.C. langszij (1-1). Twee minuten later kende Vliegen met een laag hard schot succes (2-1). Weer zouden de rood-witten terugslaan. Vier minuten voor de rust centerde Leo Vander Elst naar de tweede paal, Mark Van der Linden rondde met het hoofd af (2-2).

Na de rust diende een zich vergaloppeerd K Thor Waterschei gas terug te nemen. R.A.F.C. nam meteen de teugels in handen. Tot scoren kwam het echter niet meer. Nadat tijdens het slotkwartier een ultiem Waterschei-offensief doorde rood-witte spelers goed ondervangen werd, floot de scheidsrechter net op het ogenblik af dat Jean-Michel Lecloux op weg leek naar een niet onwaarschijnlijk derde Antwerpdoelpunt. Al bij al een juiste puntendeling (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-5 - 22/09/1983)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 19/09/1983)

8 Harry Cnops

81' 11 Roland Janssen (uit)/
8 Horst Schlierer (in)

5 Frank Mariman (uit)/
14 Patrick Vermeiren (in)
76'

10 Mark Van der Linden (uit)/
13 Jean-Michel Lecloux (in)
80'

20' Larus Gudmundsson 1-0
26' Willy Vliegen 2-0
      Vladimir Petrovic 2-1 26'
      Mark Van der Linden 38'
      Mark Van der Linden 2-2 42'
Ruststand 2-2
90' Eindstand 2-2 90'