29.04.1984 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Jacques Scieur - Roger Verdeyen
Toeschouwers: 8000

Na R Standard CL - R Antwerp FC

Punt verloren in periode van overwicht

SCLESSIN — Hoewel R Antwerp FC wakker schoot nadat het in de 52e minuut op achterstand geplaatst werd, zag het er tjdens het laatste half uur toch naar uit, dat de gasten met minstens één punt huiswaarts zouden keren.

Gedurende de eerste helft kregen de bezoekers één kans, toen Ausgems naast de bal trapte en de verraste Harry Cnops naastschoot. R Standard CL bracht er in die periode weinig van terecht ondanks een licht veldoverwicht. Gründel en Hellers gaven een reuze verrichting weg, toch werd Ratko Svilar praktisch nooit op de proef gesteld. Na de herneming bleef de verjongde thuisploeg zich wilskrachtig tonen en daarvoor werd ze beloond. Eerst kon Ratko Svilar een knal van Roger met de vuisten weren, maar de Sinjoren leden daarna balverlies. Hellers kon alzo de openingstreffer voor zijn rekening nemen. R Standard CL probeerde door te drukken, maar moest na een uur spel stoom aflaten. Onder impuls van een uitstekende
Leo Vander Elst kwam R.A.F.C. meer en meer opzetten.

In de 75e minuut was hij het trouwens die Mark Van der Linden de gelegenheid gaf de gelijkmaker te maken. R Standard CL kwam er minder en minder aan te pas. Op het ogenblik dat het dreigde ten onder te gaan, kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Hellers rondde een prachtactie van Hrubesch en Gründel af. R.A.F.C. reageerde, maar kon de nederlaag niet ontlopen (bron: onbekend - 30/04/1984).

Door het oog van Bob (32)

Op Sclessin heeft R Antwerp FC een niet onverdienstelijke partij gespeeld. Niettemin werd eens temeer (3 op 32 tijdens de laatste 16 seizoenen !) de nederlaag geleden.

De blonde Luxemburger Hellers bracht R Standard CL zeven minuten na de rust op voorsprong (1-0). Onder impuls van een schitterende Leo Vander Elst bleef R Antwerp FC de dominerende partij. Met nog een kwartier te spelen leidde dit langs Mark Van der Linden tot de gelijkmaker (1-1). Zes minuten voor tijd deed Hellers met zijn tweede doelpunt de Great-Old de das om (2-1). Frank Mariman deed een bevredigend wederoptreden na een lange afwezigheid (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 12/05/1984).

Vladi Petrovic gekwetst tijdens opwarming

Hoewel Vladi Petrovic in de ploegopstelling stond die op de tribunes werd versrpeid, was het Laszlo Fazekas die zijn plaats innam. De Joegoslaaf liep tijdens de opwarming inderdaad een verrekking op in de dij en moest het laten afweten. De bezoekers hadden bovendien de pech dat Gunther Van Eyck tijdens de eerste helft een nagel van zijn teen verloor en gehandicapt verder moest. Frank Mariman was er voor het eerst sedert zes maanden weer bij (bron: onbekend - 30/04/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/04/1984)

11 Harry Cnops

46' Jean-Marc Bosman (uit)/
Lionel Roger (in)

82' Michel Wintacq (uit)/
Thierry Solheid (in)

Patrick Ipermans
      Mark Van der Linden
52' Guy Hellers 1-0
      Mark Van der Linden 1-1 75'
80' Guy Hellers 2-1
90' Eindstand 2-1 90'