André Van Volcem - August Wierinckx
Toeschouwers: 7500

Na R Antwerp FC - SK Beveren-Waas
Bezoekers scoren driemaal

Deurne - Driemaal hebben de spelers van SK Beveren de bal in het doel gekregen, maar hat was wel thuisploeg Royal Antwerp FC dat met 3-1 zegevierde. Een voor de rust razend snel en briljant spelende Janssens scoorde het eerste van drie Waaslandse doelpunten. Na een fout van Frank Mariman trapte Janssens vanop twintig meter de vrijschop veel sneller dan Theo Custers had verwacht. De bal ging hoog in de lucht, viel allicht door de wind bijtijds en via de onderkant van de deklat was de totaal verraste Antwerpkeeper geklopt.

Het tweede Beverense doelpunt kwam er via het hoofd van Baecke. Op een krachtige kopbal van Willy Geurts moest uit zijn doel. Toen de stoere Antwerpspits opnieuw aandrong kon ook Xavier Caers naar doel koppen na een door Buyl weggewerkte bal. Pfaff en ook Baecke die op de doellijn stond waren geklopt. De Wase nummer vijf kreeg de bal nog tegen het hoofd, maar niet uit het doel. Willy Geurts benutte een mooie Antwerpaanval om de score op 2-1 te brengen.

Van Genechten scoorde het derde en veruit mooiste doelpunt voor (excuus: tegen) de eigen ploeg. Weer Willy Geurts won een duel met Buyl en liet de bal met de linkervoet krachtig en gevaarlijk naar het Beverense doel vertrekken. Van Genechten probeerde de bal met de borst op te vangen, maar kreeg het leder op het hoofd. De bal verdween regelrecht de winkelhaak in. Onhoudbaar! Een wel hard verdict voor een gehandicapt SK Beveren dat snel en beter speelde tijdens de eerste speelhelft.

De bezoekers zetten dadelijk na de rust de Antwerpverdediging herhaaldelijk in rep en roer. In zoverre dat Bob Geens zijn ploegmaats ter hulp moest sneller. SK Beveren dwong in een minimum van tijd vijf hoekschoppen af. Met een aarzelende Theo Custers, die het in aanwezigheid van Pfaff en bondscoach Guy Thys blijkbaar te goed wilde doen, hing een Beverens doelpunt lange tijd in de lucht. Het was evenwel aan de overzijde van het terrein dat er gescoord werd.

Niet toevallig speelde zowel Willy Geurts als Jan van der Veen, de twee grote afwezigen te Waregem, een grote rol in het zoveel als beslissende doelpunt van een natte en bijwijlen opwindende partij. De Antwerpmiddenvelder stuurde Ulrich Thychosen in het straatje. Op laterale voorzet van de jonge aanvaller bood Willy Geurts zich op het gepaste moment aan. Pfaff stond machteloos. Twintig minuten voor tijd zette Willy Geurts de tegenstander K.O. in samenwerking met Van Genechten.

Op wilskracht rende de Limburger samen met een voordien uitstekende Buyl achter de bal. Op diens voorzet kende Van Genechten met het hoofd zijn ongelukkige tussenkomst. Door pech lieten de bezoekers de armen zakken. In een zwaar offensief tijdens het vierde kwartier hadden ze een schot van Jaspers op de doellijn gekeerd door Marc Steyaert. Een poging van Hofkens werd door Theo Custers verijdeld. Aan de overzijde had de nationale doelman niet zo heel veel werk op te knappen gehad, alleszins niet van de Antwerpspelers (HNB - Louis Ceulemans -1977-11-21)...

Antwerp Clubblad noteerde (14)

Voor de zoveelste keer is Willy Geurts de matchwinnaar voor zijn kleuren geworden. Tegen een goed SK Beveren-Waas heeft het veel zweet gekost om de vrij hoge score op het gloednieuwe elektronische scorebord te schieten. In de 22e minuut kwamen de Waaslanders niet onverdiend, maar met een tikkeltje geluk op voorsprong. Een vrijschop van Janssens caprioleerde immers via de lat en Theo Custers in het doel.

Gelukkig kwam daarna stormram Willy Geurts in werking die twee doelpunten aanbracht en tussenin zelf nog voor een treffer zorgde. In de 37e minuut draaide hij rond Buyl, Xavier Caers kon met een geplaatste kopbal de stand effenen. In de 52e minuut zorgde hij voor zijn doelpunt op voorzet van Ulrich Thychosen.

In de 70e minuut was er een rake voorzet van de Limburger die door Paul Van Genechten in eigen doel werd gekopt. Toch nog een mooie eindstand in een wedstrijd waarin ook het publiek aan zijn trekken kwam, dank zij het unieke scorebord en de twee interessante tombola's (bron: Antwerp Clubblad-8 - 4/12/1977).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 21/11/1977)

Jean Janssens 0-1 22'
37' Xavier Caers 1-1
Ruststand 1-1
52' Willy Geurts 2-1
70' Paul Van Genechten (own-goal) 3-1
90' Eindstand 3-1 90'