Pierre Peterkenne - Albert Beeckman
Toeschouwers: 4500

Na R Antwerp FC - KV Kortrijk
Royal Antwerp FC scoort na 318 steriele minuten

Deurne - Royal Antwerp FC heeft opnieuw gescoord! Niet toevallig en in hoofdzaak gebeurde dat dank zij Willy Geurts. Dadelijk na de rust van de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk, konden de niet zo talrijk aanwezige Antwerpsupporters weer juichen. Een zwaar schot van Willy Geurt werd door Horvat in de voeten van Aage Hansen weggebokst en de Antwerpspeler liet de bal in doel ploffen. De man aan het scorebord werd dus voor het eerst sedert de 86e minuut in de wedstrijd tegen RWDM aan het werk gesteld door de Bosuilploeg.

Willy Geurts voegde na dat doelpunt van Aage Hansen er nog twee aan toe. De Great Old faalde dit maal dus niet, al zag het er nog niet zo naar uit tijdens de eerste speelhelft . De spelers van KV Kortrijk kwamen tijdens de eerste tien minuten driemaal dicht bij een doelpunt. In de tweede minuut moest Theo Custers zich reppen op een poging van Webers. Zes minuten later trapte Mondy de bal op voorzet van Braem over het doel. De schitterende (?) voorzet van De Lamper kreeg bij geen enkele van de Kortrijkspelers een vervolg om een gemakkelijk doelpunt te scoren.

Na een eerste kwartier met Braem als spelmaker, deemsterde het elftal van KVK geleidelijk weg. Royal Antwerp FC trok zich op aan twee acties van Ulrich Thychosen. Hij kwam in de achttiende minuut dicht bij een doelpunt. Na diens soloren zag hij de bal uit het doel gehouden door Horvat. Hoogstaand mocht het voetbalvertoon niet genoemd worden. In de 37e minuut verscheen Mondy alleen voor Theo Custers die de tegenstander die de bal in het doel wilde lopen, onverschrokken tegemoet trok om dat te vermijden. De Antwerpdoelman wist ook het schot van Pomini te stoppen.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Balverlies van de bezoekers stelde seconden na de aanvang van de tweede periode, Ulrich Thychosen in de gelegenheid met de bal aan de haal te gaan. De header van Willy Geurts werd in eerste instantie afgeweerd. De Antwerpspits maakte zich weer meester van de bal en loste een zwaar schot.
Horvat stond machteloos toen Hansen zijn voet tegen de bal plaatste. KVK verdween na dit doelpunt zienderogen uit de wedstrijd. De thuisploeg groeide met de minuut. Stanislav Karasi liet een geraffineerde voorzet vertrekken naar Willy Geurts, die foutief van de bal werd gehouden.

Stanislav Karasi liet de bal op vrijschop rollen en de zware voet van Willy Geurts deed de rest om de bal in de benedenhoek van het doel te laten verdwijnen. Enkele minuten nadat een poging van Stanislav Karasi de thuisploeg de negende hoekschop had opgeleverd, kon Frank Mariman zijn kans wagen. De bal werd in de voeten van Willy Geurts afgeweerd. Koud kunstje voor de Antwerpspits om de 3-0 cijfers op het scorebord te brengen. Op voorzet van Braem kon Pomini nog milderen voor KVK. Gaston Boeckstaens en Willy Geurts misten elk in de slotminuten nog een uitstekende kans (HNB - Louis Ceulemans - 1978-02-06).

Antwerp Clubblad noteerde (23)

Toen Aage Hansen onmiddellijk na de rust zijn eerste competitietreffer in de roos knalde, was het 318 minuten geleden dat R Antwerp FC nog eens gescoord had. De ban was meteen gebroken. Slag op slinger voegde Willy Geurts er nog twee doelpunten bij zodat de bezoekers uiteindelijk niets overbleef dan een eerredder langs Pomini in de 81e minuut.

Het vertrek van van Peter Anderson en Jan Van der Veen naar Amerika werkte voor verscheidene spelers blijkbaar als een soort bevrijding. Niet alleen werd veel zuiverder gespeeld dan tevoren, ook werd veel harder gewerkt. De vertimmerde ploeg zorgde alvast voor een voldoening waar de supporters lang op hadden gewacht (bron: Antwerp Clubblad-15 - 02/04/1978).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/02/1978)

Aage Hansen
90' Eindstand 3-1 90'