Scheidsrechter: Alfred Delcourt

René De Bleeckere - Marcel Dechamps
Toeschouwers: 15000

Willy Geurt scoort, Theo Custers doet de rest
Tegen RSC Anderlecht heeft een hardnekkig verdedigen en opportunistisch tegenaanvallen tot een maximale puntenwinst geleid. R Antwerp FC kreeg de eerste kansen zodat een voorsprong na 17 minuten gerechtvaardigd was. Die kwam er toen een actie langs Louis Van Gaal en René Desayere door Karl Kodat en de zwakke Palmers gemist werd, maar Willy Geurts stond op de goede plaats om er 1-0 van te maken.
Vooral na de rust trok R Antwerp FC zich in verdediging terug, maar RSC Anderlecht kon slechts enkele keren gevaarlijk worden. De keren dat dit toch gebeurde stond Theo Custers, die de match van zijn leven speelde, steeds op de goede plaats. Theo kreeg dan ook terecht meermaals een ovatie in een Bosuilkuip die voor het eerst sinds lang in vuur en vlam stond.
(bron: Antwerp Clubblad (14) - 10/04/1977)

Frank Mariman (in)

17' Willy Geurts 1-0
Ruststand 1-0
90' Eindstand 1-0 90'