23.09.1997 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Michel Goethals - Albert Castelli
Toeschouwers: 1.500

Na R Standard CL - R Antwerp FC
Strafschoppen beslissen magere bedoening

SCLESSIN - Een kleine 1.500 toeschouwers kwamen opdagen voor dit Nissan Cupduel. Minstens de helft daarvan heeft zich die beslissing beklaagd.

De eerste helft was een matige bedoening. Darko Pivaljevic schoot de bezoekers op voorsprong na een misverstand tussen Debusschere en Luciano. Voor de Braziliaanse nieuwkomer was het zijn debuutmatch op Sclessin. Ook Debusschere speelde voor het eerst weer na zijn operatie. R Standard CL, zonder de geblesseerden Wamberto, Emile MPenza, Medved en Bodart, kon nooit imponeren. De gelijkmaker kwam er toen doelman Ivan De Corte Mbo MPenza onderuit haalde. Huysmans zette de strafschop om. Ivan De Corte die de voor een interland opgeroepen Aleks Klak verving, werd met rood naar de kleedkamer gestuurd. Steve Loontiens kwam onder de lat, zodat Bimbo Fatokun van het veld moest.

R Standard CL, toch iets geestdriftiger na de rust, puurde uit zijn numerieke meerderheid wel enkele kansjes. Mbo MPenza en Zefilho kregen de bal niet voorbij Antwerpdoelman Steve Loontiens. R.A.F.C. had met de Spanjaard Antonio Acosta en de Pool Zbigniew Wyciskiewicz twee testers op het veld staan, maar zorgde evenmin voor veel dreiging. Het bleef 1-1 zodat strafschoppen de uiteindelijke winnaar moesten aanduiden (A.S. - GvA - 24/09/1997).

(bron: de pers - 24/09/1997)

Minuut per minuut
90' Standard geplaatst na het nemen van strafschoppen (eindstand: 4 - 1).

19 Bimbo Fatokun

60' 4 Luciano Williames Dias (uit)/
16 George Blay (in)

60' 7 Guy Hellers (uit)/
17 Zefilho Santana De Sousa (in)

19 Bimbo Fatokun (uit)/
20 Steve Loontiens (in)
20'

13 Ivan Ilic (uit)/
14 Johan Mucher (in)
46'

4 Geert Emmerechts (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
85'

Darko Pivaljevic 0-1 9'
      Ivan De Corte 20'
20' Dirk Huysmans (penalty) 1-1
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'