Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Hoogstraten V.V.
2 0
22.12.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Javaux

Lijnrechters:
Marc Hanssens - Theo Arnouts
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Hoogstraten VV

Gelukkig was er nog Frans van Rooij

DEURNE - Terwijl zoveel mensen zich nog het hoofd breken over de kerstcadeaus die ze onder de boom zullen leggen, hoeven de Antwerpsupporters beslist niet lang na te denken over hun eindejaarswensen. "Laat ze hier maar bidden dat Frans van Rooij nog lang blijft," verwoordde een ontgoochelde Bosuilganger dat krachtig na de bekerwedstrijd tegen VV Hoogstraten. "Zonder 'de Frans' hadden wij vanavond ook maar een gewoon ploegske van derde afdeling gehad."

De man overdreef nauwelijks. Op de verre en magische voorzetten van Frans van Rooij na was er inderdaad weinig moois te zien. Hoogstraten VV speelde behoorlijk mee, maar kon niets forceren. Bij R.A.F.C. liep er geen spits die wist wat doen met de presentjes van Frans van Rooij. Alex Czerniatynski en Mario Krohm werden voortijdig naar het stortbad gestuurd. Dat was vooral voor de Duitser bijzonder pijnlijk. Mario Krohm bracht er inderdaad weinig van terecht tegen een degelijke Jacobs. Was het niet om zijn aandeel bij het eerste doelpunt van de thuisploeg, dan had men zijn aanwezigheid nauwelijks opgemerkt.

Toen dat bevrijdende doelpunt er kwam, was men al aan de tweede helft bezig. Vůůr de pauze had R.A.F.C. ononderbroken gedomineerd, vooral dus via die voorzetten van Frans van Rooij en een paar raids van Mohamed Lashaf en Hans-Peter Lehnhoff. De afwerking was pover. Laurysssen bewees dat hij het nog altijd kan op schoten van H.-P. Lehnhoff en Frans van Rooij, was blij toen een knal van de Duitser tegen de paal vloog en een strak schot van Patrick Schrooten naar de mussen ijlde. Echt moeilijk kreeg hij het niet. Toen aan de overkant, waar Nico Broeckaert nogal zenuwachtig leek, Wim De Coninck door een terugspeelbal van Geert Emmerechts tot fluks reppen werd verplicht, daagden boven de Bosuil zelfs donkere wolken op.

Dimitri Davidovic, die er maar niet in slaagt zijn ploeg tegen mindere tegenstanders even goed te laten spelen als tegen toppers van het slag KAA Gent, bracht Patrick Van Veirdeghem in voor Czernia. Dat bleek een goeie gok. Hij geraakte samen met Geert Emmerechts meteen tot ver in de Hoogstratense defensie, zette knap voor op het hoofd van Mario Krohm en die knikte verder tot bij H.-P. Lehnhoff. De Bosuilmiddenvelder zorgde voor de afwerking. "Nu gaat het gebeuren," hoopte zowat iedereen." Er kwam helaas geen vervolg op die felle start. Jacobs bleef Mario Krohm neutraliseren, Van Dijnsen was een knap organisator achterin en Ivo Laurijssen speelde rustig in het middenveld. Dat resulteerde in bibberen voor de thuisploeg, toen Coomans krap naast de kruising van lat en paal kopte en even later nog eens nipt naast schoot.

Frans van Rooij, door de wissel na rust, iets meer naar voren opgeschoven, maar veel te zelden begrepen door z'n maats, deed het dan maar zelf. En wel zeer professioneel. Hij dribbelde zich tot net in de rechthoek, wachtte daar even en demarreerde pas dan opnieuw toen Goeminne z'n voet vooruit stak. Strafschop, de verkouden scheidsrechter Javaux had geen keuze. Frans van Rooij legde zelf de bal op de stip en scoorde. En dat was het, op een terecht voor buitenspel afgekeurd doelpunt van Ivo Lauryssen na, plus ťťn late actie van de inmiddels ook opgedraafde Nico Claesen. Frans van Rooij lobde de bal tot bij de Limburger die Laurijssen omspeelde en tussen de palen mikte. Jacobs, heel de avond uitstekend, keerde de bal nog net voor de lijn. R.A.F.C. in de kwartfinale van de beker, maar daarmee is zowat alles gezegd (Andrť Putzeijs - bron: onbekend - 24/12/1990).

(bron: de pers - 24/12/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Hoogstraten V.V.

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
8 Patrick Schrooten
7 Frans van Rooij (K)
6 Hans-Peter Lehnhoff
4 Mohamed Lashaf
11 Mario Krohm
10 Alex Czerniatynski
1 Andrť Lauryssen (K)
2 Geert Smets
12 Mon Jacobs
5 Marinus Van Dijnsen
6 Nick Goeminne
7 Ivo Laureijssen
8 Danny Coomans
9 Arno GabriŽls
10 Paul Verschueren
11 Marc Anthonissen
16 Freddy Tielens

Wissels

46' 10 Alex Czerniatynski (uit)/
15 Patrick Van Veirdeghem (in)
 
76' 11 Mario Krohm (uit)/
14 Nico Claesen (in)
 
11 Marc Anthonissen (uit)/
13 Peter Debrabandere (in)
76'
 
10 Paul Verschueren (uit)/
3 Danny Hertogs (in)
76'
 

Begin Match
      Danny Coomans
      Arno GabriŽls
      Marinus Van Dijnsen
Ruststand 0-0
47' Hans-Peter Lehnhoff 1-0      
79' Frans van Rooij (penalty) 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG