Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
1 2
18.12.1999 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters:
Didier Petitjean - Leon Franken
Toeschouwers: 12.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Lierse SK

Regi Van Acker tilt niet zwaar aan de bekeruitschakeling - "R Antwerp FC is klaar voor eerste klasse"

DEURNE - Niet 90, maar 120 minuten lang toonde R Antwerp FC zich zaterdagavond de evenknie van één van 's lands beste ploegen. Dat uiteindelijk K Lierse SK en niet R.A.F.C. zich kwalificeerde voor de kwartfinales van de Belgische Beker kon de pret bij al wat roodwit droeg niet drukken. "R Antwerp FC is klaar voor eerste klasse," concludeerde Regi Van Acker, trainer van de Great Old, uit wat hij van zijn ploeg had gezien.

Tevreden, ja zelfs fier, was Regi Van Acker over de prestatie van zijn spelers. Dat mocht hij zijn. Als de Great Old iets minder nonchalant met de kansen was omgesprongen, zat woensdag niet K Lierse SK, maar R.A.F.C. in het trommeltje als er wordt geloot voor de kwartfinales van de Belgische Beker. "Toch til ik niet zwaar aan deze uitschakeling," zei Regi Van Acker. "Veel belangrijker was dat we toonden niet in tweede nationale thuis te horen. De titel mag ons niet meer ontsnappen. Zeker niet als we erin slagen de eerste twee wedstrijden na de winterstop - uit R.A.A. Louviéroise, thuis KFC Dessel Sport - tot een goed einde te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ploeg over voldoende kwaliteiten beschikt om de klus rustig af te maken."

Regi Van Acker was vooral blij met de manier waarop zijn jongens K Lierse SK hadden bestreden. "De spelers voetbalden met passie en voerden de tactische opdrachten perfect uit. In tweede klasse krijgen we niet vaak de kans op deze manier te spelen. Sinds de voorbereiding werken we aan één doel: de titel en de eraan gekoppelde promotie. Wij zijn bezig iets neer te zetten. Nu durf ik zeggen dat we klaar zijn voor de volgende stap, die naar eerste klasse." Geert Emmerechts, aanvoerder van R.A.F.C., baalde om de uitschakeling. Ook hij keek vooral naar de toekomst, naar een heroptreden van rood-wit op het hoogste niveau. "De prestatie tegen K Lierse SK zal ons nog meer vertrouwen geven. De titel moet gewoon voor ons zijn.

"Het bestuur deed er de voorbije maanden alles aan om R Antwerp FC weer te krijgen waar het thuishoort: in eerste klasse. De spelers moeten de rest doen. De voorsprong die we nu hebben mogen we niet meer afgeven en het zit snor. Als je ziet dat we een ploeg die in de topvijf van België thuishoort, zonder problemen in bedwang houden, biedt dat perspectieven voor de toekomst. En er is ons publiek. Met tienduizend waren ze om ons aan te moedigen. Niet enkel de club en de spelers, maar ook die supporters horen in eerste klasse thuis."

De match
Bekerwinnaar K Lierse SK kon pas in de verlengingen afstand nemen van R.A.F.C., dat bewees waarom het in tweede klasse met een straatlengte voorsprong aan de leiding staat. In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen elk een reuzekans. Nog geen tien minuten ver mocht Patje Goots alleen op Nys afgaan. De topschutter uit tweede besloot over. Even later speelde Daems Rudy vrij voor Oldrich Parizek. Ook de Pool mikte te hoog. Na de rust toonde de Great Old zich de gevaarlijkste ploeg, doelman Nys hield K Lierse SK recht. De geel-zwarte goalie hield met knappe saves Marc Van Britsom twee keer en Jurgen De Neys van een doelpunt. Een vrijschop van Patje Goots ging naast.

In de verlengingen sloegen de Lierenaars dodelijk efficiënt toe. Vlak voor het einde van de eerste verlenging bracht Somers een vrijschop van Daems voor doel. Van de Weyer stond er klaar om de 0-1 binnen te tikken. De goed ingevallen Cavens zette in het begin van de tweede verlenging met een subtiel balletje Somers op weg naar de 0-2. De buit was echter nog niet binnen voor K Lierse SK. Patje Goots knalde een vrijschop binnen en bracht opnieuw hoop in de volgelopen Bosuil. Vlak voor affluiten miste Bimbo Fatokun nog een unieke kans op de gelijkmaker toen hij een door Nys geloste vrijschop van Patje Goots van dichtbij naast trapte (L.D.R./Ja.V.C. - GvA - 20/12/1999).

(bron: de pers - 20/12/1999)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Kirk Hilton
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Jurgen De Neys
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots
Patrick Nys
Tim De Keyser
Carl Hoefkens
Eric Van Meir
Filip Daems
Sterve Laeremans
Karel Snoeckx
Hans Somers
Andrzej Rudy
Robby Van de Weyer
Stein Huysegems

Wissels

78' Jurgen De Neys (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
 
106' Marc Van Britsom (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
 
113' Sandro da Silva (uit)/
Gunter Ribus (in)
 
Stein Huysegems (uit)/
Jurgen Cavens (in)
73'
 
Andrzej Rudy (uit)/
Gela Shekiladze (in)
96'
 
Robby Van de Weyer (uit)/
Gert Peelman (in)
118'
 

Begin Match
Geert Emmerechts      
Patrick Goots      
Stefan Leleu      
      Hans Somers
      Eric Van Meir
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
Begin verlengingen
      Robby Van de Weyer 0-1 103'
      Hans Somers 0-2 112'
114' Patrick Goots 1-2      
Einde verlengingen 1-2
TERUG