1 1
22.11.1931 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: Louis Baert

Na Royal Berchem Sport - Royal Antwerp FC

Na de scholierenmatch tussen Berchem Sport en FC Mechelen, door de localen met 4-0 gewonnen, kwamen de eerste elftallen op het veld voor den derby. De mistlucht zal later wellicht hinderend werken, doch voorloopig heeft men nog een goeden kijk over het gansche veld. Ten 2 ure en 5 minuten roept heer Baert de teams in 't veld.

Royal Berchem Sport wint den toss. Louis Somers heeft al dadelijk een kwaad schot te houden. Een aanval van Royal Antwerp FC wordt door Woestadt afgeslagen. Vervolgens weert hij ook een wijd schot van Charles Simons. Als R.B.S. terug voor het doel van R.A.F.C. staat, kan Charles Pincket redden, waarna Van Goethem den bal hernemend, naast kopt. Op voorzet van Dis Bastin schiet Sooi(ke) De Vries te hoog. Willems volgt even later dit voorbeeld. Louis Somers komt tusschen op een aanval van links. Willems doet zich dan op off-side betrappen. Charles Simons vindt Woestadt op zijn post. Willems zendt van wijd over de lat. Na een combinatie langs Lathouwers en Van Goethem heeft Nobels den bal, maar zendt met volée shot vlak op Louis Somers, die profiteert om te ontzetten. Dis Bastin dwingt een corner af die niets uitdoet.

Aan de 22e minuut krijgt Willems den bal toegespeeld na combinatie langs Van Goethem en Nobels. met een volée shot zit nummer een in het net van Louis Somers. Vijf minuten later doet De Pellecijn een shot van Jos Van Beeck in corner afwijken. Woestadt ontzet, maar een schermutseling ontstaat. Via Corbet zet Willy Ulens gelijk. Willems wordt gefould. Heer Baert grijpt niet in en Jos Van Beeck ondergaat hetzelfde lot. Ceulemans dwingt een corner af. Het leder blijft in de gevaarlijke buurt, maar Louis Somers kan een shot van Stijnen houden. Dis Bastin ontvlucht. Zijn shot vliegt langs den arm van Verboden uit, waarop heer Baert corner toekent. Sooi(ke) De Vries wordt door Joacim gehaakt. Heer Baert laat begaan. Flor Lambrechts mist een kans op voorzet van Sooi(ke) De Vries. Rik De Deken breekt een aanval van Van Goethem.

Weer gefluit van het publiek dat meent een hands van Joacim gezien te hebben. Het spel komt terug in het kamp van R.A.F.C. De rust treedt in met 1-1.

De tweede helft begint met een shot van Ceulemans, dat Louis Somers over de lat in corner verwerkt. R.B.S. is er in. Louis Somers heeft een direkt shot van Nobels te houden. Een tegenaanval van R.A.F.C. is af te slaan door de geel-zwarte halfs die het spel in het Antwerpsch kamp brengen. Langs Flor Lambrechts en Sooi(ke) De Vries komen de rood-witten terug en bekomen corner. Een wijd shot van Willems vindt Louis Somers op post. Een nieuwe hoekschop voor R.A.F.C. doet niet uit. Sooi(ke) De Vries zendt wijd boven het net. Op overzet van Sooi(ke) De Vries zendt Flor Lambrechts naast, waarna Jos Van Beeck overzendt. Charles Pincket staat corner toe op center van Ceulemans. Louis Somers loopt wijd uit om een aanval te breken. Willems zendt naast den paal. Op een aanval van rood-wit loopt Woestadt uit.

Willy Ulens mist. Rik De Deken redt klasrijk een aanval van Van Goethem en Nobels. Willems dwingt een corner af. Het spel wordt opwekkend, maar de mist en de invallende duisternis belemmeren het uitzicht. De keepers worden beurteling op de proef gesteld. Woestadt redt weer een shot van Dis Bastin. Onmiddellijk daarna heeft Louis Somers een shot van Willems te houden. Op het laatste oogenblik redt Woestadt nog een shot van Sooi(ke) De Vries. Het einde is daar met 1-1.

Onze beschouwingen.
R.B.S. speelde in de eerste helft een goede wedstrijd en scoorde een fraai doelpunt op gecombineerden aanval. R.A.F.C. stelde gelijk op corner. De rust trad alzoo in met gelijken 1-1. De tweede helft zag R.B.S. doorloopend baas met degelijk combineerend spel. De Berchemsche middellinie met Stijnen stuwde de voorlijn ten aanval. Bij R.A.F.C. stond de verdediging pal. Willems had niet veel gelijk bij 't schieten. Aan de overzijde waren Woestadt, De Pellecijn en Joacim flink op dreef. De keeper van R.B.S. had op het laatste drie gevaarlijke ballen te houden. De rood-witte voorlijn speelde met weinig overtuiging.

(bron: GvA - historisch archief - 23/11/1931)

Jos Van Beeck

22' Jozef Willems 1-0
      Willy Ulens 1-1 27'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'