Scheidsrechter: Willy Bosschaerts
Toeschouwers: 2000

Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

Zomeragenda - deel 5

In aanwezigheid van 2.500 toeschouwers, onder wie heel veel Bosuil-nieuwsgierigen, speelt R Antwerp FC haar eerste oefenwedstrijd in eigen land. Zonder de gekwetsten Ratko Svilar, Gaston Boeckstaens en Danny Koekelcoren wordt tegen een zich fel verwerend KFC Germinal Ekeren een eerder matte verrichting weggegeven. In de 17e minuut brengt uitblinker en beste speler op het veld Frank Mariman, de Great Old met een laag, hard schot op voorsprong (0-1).

Na de rust worden Vladimir Petrovic, Joszip Poczik en Harry Cnops vervangen door Laszlo Fazekas, Petur Petursson (die na het ondertekenen van een nieuw contract aan zijn eerste wedstrijd toe is) en Jean-Marie Lecloux. Zonder te forceren, komen de rood-witten uiteindelijk nog tot een 0-3 eindstand. Mark Van der Linden devieerde een inworp van Leo Van der Elst in doel (0-2). Van de Vooren zorgde in de 73e minuut met een own-goal voor de eindstand (Antwerp Clubblad-2 -31/08/1983).

8 Harry Cnops

46' Eysackers (uit)/
Simons (in)

60' Meeussen (uit)/
Broeckx (in)

68' Vandenbroek (uit)/
Van de Vooren (in)

8 Harry Cnops (uit)/
15 Jean-Michel Lecloux (in)
46'

7 Vladimir Petrovic (uit)/
13 Laszlo Fazekas (in)
46'

11 Joszip Poczik (uit)/
14 Petur Petursson (in)
46'

Van de Vooren (own-goal) 0-3 73'
90' Eindstand 0-3 90'