Vierde official: Luc Wouters
Toeschouwers: 6.000

R Antwerp FC mist ervaring en realisme
DEURNE - KSK Beveren treurt niet langer om het verlies in zijn openingswedstrijd voor eigen volk tegen RSC Charleroi. In het na twee jaar nog eens met eersteklasse-voetbal geconfronteerde Bosuilstadion bleven de Waaslanders na een erg matige regionale derby met het kleinste verschil aan de winnende hand. Een fraaie lob van Smid besliste over de uitslag.

Thuisploeg R Antwerp FC geraakte net als een week eerder in Westerlo pas in de tweede helft op dreef, maar slaagde er niet in de vlak voor rust opgelopen achterstand goed te maken. Emilio Ferrera maakte er niet veel woorden aan vuil. "Het betere spel kwam zeker niet van ons, maar we kregen genoeg kansen om de zege te wettigen. Buiten de vrijschop van Patje Goots op de paal schiep R Antwerp FC geen gevaar terwijl onze spitsen op tegenaanval meermaals hadden kunnen scoren", concludeerde de Beverense trainer. Zijn Bosuilcollega Regi Van Acker zocht de oorzaak van het rood-witte verlies bij het realistisch voetbal dat de Wase tegenstander gedurende negentig minuten predikte.

"We dragen op om zoveel mogelijk balbezit na te streven. Mijn ploeg wil ook altijd aanvallend spelen en loopt daarbij soms te hard van stapel. Terwijl de tegenstander rustig de tijd neemt om op adem te komen en zelfs niet aarzelt om de bal zo nodig buiten te trappen. Dat heet dan ervaring en realisme. Twee zaken die R Antwerp FC mist. We zijn vanavond gestart met drie spitsen en na de inbreng van Luke Chadwick waren dat er zelfs vier. Het is evenwel niet de hoeveelheid aanvallers die bepaalt hoeveel kansen je krijgt." Over die inbreng van de Mancunian na goed een uur spel was na afloop van de wedstrijd nogal wat te doen. De Engelse belofteninternational hernam vrijdag moeizaam de training na een hamstringblessure en leek helemaal niet bij machte te kunnen aantreden.

Op de bank
Groot was dan ook de verwondering dat de door Manchester United uitgeleende speler op de bank zat. "Ik was fit genoeg om te spelen, zelfs vanaf de eerste minuut. Ik voelde geen enkele pijn, maar de trainer besliste mij niet te laten vertrekken", zei Luke Chadwick eerder ontgoocheld. "Het risico om Luke na een week zonder training op te stellen was zeer groot. Omdat hij in onze huidige kern één van de weinige spelers is die bij machte is een match open te breken, heb ik hem toch geselecteerd. Dat bleek overigens onmiddellijk na zijn intrede. Hij sneed doorheen de Beverense verdediging, maar bij elke actie hield ik mijn hart vast. Het gevaar dat hij zou uitvallen met een nog ergere blessure was niet denkbeeldig", verantwoordde Van Acker zijn beslissing om de Engelsman geen plaats in de basis te geven.

"Ik was alvast blij dat Luke Chadwick er niet van bij de aanvang bijliep, want hij heeft dat laatste halfuur onze verdediging veel pijn gedaan", gniffelde Ferrera.
(Ja.Cla. - bron: Het Laatste Nieuws - 21/08/2000)

Minuut per minuut
16' Memmet schiet centimeters naast het doel van Oldrich Parizek.
22' Junior kopt op aangeven van Rodriguez naast een leeg doel.
33' Een vrijschop van Patje Goots vanop 25 meter gaat via de vuisten van Fouhami nipt over.
34' Ki-Hyeon Seol kopt een hoekschop van Gert Peelman net naast.
45' G O A L: ex-Antwerpspeler Thans bereikt de vrijstaande Smid, die met een slim lobje Oldrich Parizek verslaat (0-1).
53' Junior mikt aan de verkeerde kant van de staak.
58' Gert Peelman kopt een voorzet van Ki-Hyeon Seol nipt naast.
70' Oldrich Parizek brengt redding op een schot van Torken.
71' Torken kan een voorzet van Sels net niet binnenschuiven.
75' Patje Goots knalt een vrijschop laag op de binnenkant van de paal.

22 Mehmet Gonulagar

60' 8 Marc Van Britsom (uit)/
9 Luke Chadwick (in)

69' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
10 Sandro da Silva (in)

19 Osman Coskun (uit)/
10 Werry Sels (in)
46'

22 Mehmet Gonulagar (uit)/
9 Remco Torken (in)
59'

24 Gonzalo Alves Rodriguez (uit)/
3 Stijn Vlaminck (in)
70'

Stefan Leleu
      Mohamed Fouhami
      Kris Imschoot
      Lambert Smid
      Lambert Smid 0-1 44'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'