02.09.1928 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: Henri Maeck

Na Royal Antwerp FC - Liersche SK

Veel volk en voornamelijk supporters van K Liersche SK op het veld van Berchem Sport, voor de gelegenheid het home-veld van R Antwerp FC dat er K Liersche SK moet ontmoeten als inzet van het nieuwe voetbalseizoen. Heer Maeck zet de ploegen in lijn. Na den toss, gewonnen door Liersche SK, werpt een vliegtuig een tuil ter eere der Sportkringers. R.A.F.C. valt aanvankelijk fel aan, maar L.S.K. dringt dan zijn spel op. Seymans zet mooi en even later schiet Voorhoof in de wolken op een pass van Seymans. Op een free-kick door Charles Simons gegeven, laat Willy Ulens den bal voorbijvliegen en mist een schoone occasie. Het spel is hard betwist en van geen buitengewone kwaliteit. Nadat Louis Somers het leder even vallen laat op aandringen van De Keyser, valt R.A.F.C. fel aan. Rik De Deken schiet op pas van Willy Ulens op doel, waarop Dis Bastin nevenzet. Op een pas van Dis Bastin schiet John Jacobs rakelings neven.

Seymans stopt dan een schot van Jean De Clercq, waarna KLSK aandringt. Charles Pincket breekt de beste aanvallen. Frans Lodts doet Seymans reddend tusschenkomen, waarna Charles Pincket flink verwerkt. Bervoets zendt over. L.S.K. bekomt corner waarop Louis Somers prachtig redt. Even later schiet Willy Ulens dan nipt neven. Op een free-kick zendt Charles Simons neven, waarna Rik De Deken het leder op den bovenarm krijgt tot groote protestatie der Lierenaars die penalty reclameeren! Willy Ulens mist dan een prachtkans op een meter van 't doel, maar werd flink gehouden door de backs. De Keyser zet neven na combinatie met Appeltandt. Eindelijk ziet rood-wit haar lichte meerderheid beloond op den 34en minuut. Op pas van Dis Bastin, geeft Rik De Deken Willy Ulens de kans nummer een te netten met een grondscherend schot, ondanks een prachtduikeling van Seymans. Even later stopt Louis Somers met brio een kei van Bervoets, waarna L.S.K. nog aandringt.

De Keyser mist een schoone kans op center van Seymans. Appeltandt kopt neven. Schoone save van Wouters op een onbedaarlijken rush van Dis Bastin. Een corner voor L.S.K. levert niets op. Even later is de rust daar. R.A.F.C. leidt dus met 1-0.

Na de poos bekomt R.A.F.C. een eersten corner die niets oplevert. L.S.K. dringt aan, maar R.A.F.C. herneemt dan ras de meerderheid, bekomt een corner waarna Dis Bastin voor doel faalt, na twee man voorbijgegaan te zijn. Op een aanval van L.S.K. wordt Appeltandt door Rik De Deken gemaaid. De scheidsrechter laat vervolgen onder geroep der Liersche-supporters. Het spel is hard om niet te zeggen brutaal. Simons schiet neven. R.A.F.C. bekomt een nieuwen corner die niks geeft. Dis Bastin lost een kei, moeilijk door Seymans tegengehouden, waarop Willy Ulens nipt nevenzendt. Charles Simons en Van Nuffel komen in botsing en de Lierenaar moet uit het veld gedragen worden om zich te laten verzorgen. Bervoets speelt nu half. R.A.F.C. valt goed aan. John Jacobs schiet op den paal, gevolgd door een save van Seymans op schot van Willy Ulens. Het spel is hard. Seymans acht het noodig Dis Bastin te slaan als deze hem aanvalt.

De scheidsrechter treedt onvoldoende tusschen. De verdediging van L.S.K. ontsiert haar spel door vuile fouten. Voorhoof schiet neven op pas van Seymans, waarna Dis Bastin een aanval leidt en een corner afdwingt. Hierop duikelt Seymans. John Jacobs herneemend, zet over. Op schot van Willy Ulens stopt Wouters met de hand. Maeck laat vervolgen! Op den 82e minuut geeft Charles Simons aan John Jacobs die nummer twee net. Willy Ulens schiet dan over. R.A.F.C. vervolgt met aanvallen. Seymans moet tweemaal redden en een corner toestaan, die niets oplevert. Dis Bastin schiet nog neven. De laatste minuten zien we R.A.F.C. fel aanvallen. Een hoekschop wordt hen niet toegekend en het einde is daar met een flinke 2-0 zege der rood-witten.

Nabeschouwingen
Voor een eerste match van 't seizoen, werd er al te hard gespeeld en bleek scheidsrechter Maeck heel en al onvoldoende. De eerste helft was gelijk opgaande. Het spel was niet van buitengewone klas. L.S.K. was, ondanks meer aanvallen, minder sterk voor doel. De center-half van R.A.F.C. was ons niet bevallen. Als rood-wit aan de rust met 1-0 leidde, ware 1-1 juister geweest. Na de poos kwam R.A.F.C. stilaan in meerderheid en dit werd al te zichtbaar als er nog 20 minuten te spelen waren. Louis Somers en de backs kregen toen heel wat minder werk als hunne tegenstrevers. Een doel bracht tenslotte den scoor op 2-0. Verdiende zege van R.A.F.C., al mocht L.S.K. de eer gered hebben. Bij de rood-witten was de verdediging in prachtvorm, de halfs minder, terwijl Dis Bastin en Frans Lodts heel goed waren. Keeper Seymans en de rechtervleugel van L.S.K. Voorhoof en Seymans voldeden best bij de zwart-gele bezoekers.

(bron: GvA - historisch archief - 02/09/1928)

Frans Bervoets

34' Willy Ulens 1-0
Ruststand 1-0
82' John Jacobs 2-0
90' Eindstand 2-0 90'