4 1
14.10.1928 Plaats: Ol. Stadion

Scheidsrechter: Henri Maeck

Na Royal Antwerp FC - ARA la Gantoise

Voor een goed bezet Olympisch Stadion heeft Royal Antwerp FC haar zesde achtereenvolgende en schoone overwinning behaald, tegen ARA la Gantoise. De teams stelden zich op onder de leiding van heer Maeck. Nadat Boesman den toss heeft gewonnen, start R.A.F.C. tegen de zon. Van Mechelen dwingt een corner af, zonder gevolg. Een flinke aanval langs Louis (Bob) De Deken wordt gebroken. Aan den overkant lost Lammens een schot rakelings naast den paal. Op missen van Rik De Deken scheert De Coninck de bovenlat. Een geharrewar en rush van Dis Bastin brengen beroering in 't Gentsche kamp. Het gevaar wijkt af en het spel gaat weer op en af. Aan de 16en minuut passeert John Mortelmans aan Louis (Bob) De Deken die, schoon gehinderd door twee man, den scoor opent. R.A.F.C. dringt nog aan, doch Louis (Bob) De Deken schiet rakelings boven de lat. ARA la Gantoise valt eveneens aan.

Als het spel 24 minuten oud is, krijgt De Coninck den bal toegespeeld van Boesman. De gelijkmaker zit in het net van Louis Somers. Een free-kick voor hands van Charles Pincket wordt goed gehouden door Louis Somers. Na een half uur spel gaat Frans Lodts zijn halfback voorbij, centert prachtig aan Dis Bastin gelegenheid gevende een tweede doelpunt naast den paal in te zenden. Op een nieuwen inzet van Frans Lodts ontstaat een doelworsteling die eindigt met een schot boven de lat. Frans Lodts centert nogmaals prachtig, doch De Munter is eer bij den bal dan Willy Ulens, die herhaaldelijk de schoonste kansen mist. Dis Bastin onderscheidt zich, doch zijn centers blijven onbenuttigd. Aan den 42en minuut op center van Dis Bastin, slaat De Munter den bal in de voeten van Louis (Bob) De Deken, die nummer drie aanteekent. Nog een prachtcenter van Dis Bastin en de rust is daar met 3-1.

De tweede helft
ARA la Gantoise bekomt al dadelijk een hoekschop, gevolgd door twee corners in het voordeel van het rood-witte kamp, doch eveneens zonder uitslag. De Munter wordt aardig op de proef gesteld door Frans Lodts en vervolgens door Louis (Bob) De Deken. Willy Ulens schiet tegen den paal op inzet van Frans Lodts, waarna Dis Bastin een corner afdwingt. R.A.F.C. leidt de meeste aanvallen, doch ontsnapt op fortuinlijke wijze aan doorboring, wanneer Louis Somers een schot van Lagae mist, maar Rik De Deken een zeker doelpunt in corner verwerkt. Twee rechthoekschoppen langs weerskanten geven geen profijt. De meeste aanvallen komen van R.A.F.C. door een beter combinatiespel. Louis Somers krijgt een center van Van Overmeiren te verwerken. Op rush van Dis Bastin loopt De Munter wijd uit en kan het gevaar weren.

Twee centers van Dis Bastin, gevolgd van schoten van Willy Ulens worden beiden door De Munter gered. De Munter loopt uit op rush van Willy Ulens en weert het gevaar. Na 36 minuten komt nummer vier voor R.A.F.C. op een schoon gecombineerden aanval langs Frans Lodts, Willy Ulens en Van Mechelen die onhoudbaar inzendt. R.A.F.C. is onweerstaanbaar. De MUnter heeft nog in te grijpen op schot van Dis Bastin en kopstoot van Willy Ulens. Louis Somers heeft nog een free-kick te pakken en het einde is daar met 4-1.

Onze indrukken
Een schoone, aantrekkelijke partij van twee faire en goed voetballende ploegen. Na een aarzelend begin der Antwerpbacks waren de toeschouwers al dadelijk onder de bekoring van het mooi gecombineerde passenspel. Dis Bastin, in internationalen vorm, centerde herhaaldelijk, doch Willy Ulens miste de schoonste gelegenheden. Van Mechelen belooft voor de toekomst. Frans Lodts en Louis (Bob) De Deken maken verbazende vorderingen. Wij kunnen ons even gunstig uitlaten over de halfs en de verdediging der leidende Antwerpploeg, die haar zesde overwinning boekte. ARA la Gantoise heeft een goeden indruk nagelaten. Boesman als spelverdeler, Lagasse en de voormannen De Coninck en Lammens kwamen op het voorplan der schoone Gentsche ploeg, die eigenlijk geen zwakke plekken bevat, maar niettemin gehandicapeerd was door de afwezigheid van Reuse en Despas.

(bron: GvA - historisch archief - 15/10/1928)

Van Overmeiren

16' Louis (Bob) De Deken 1-0
      De Coninck 1-1 24'
30' Désiré Bastin 2-1
42' Louis (Bob) De Deken 3-1
Ruststand 3-1
81' Florent Van Mechelen 4-1
90' Eindstand 4-1 90'