22.11.1997 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Rudi Cammerman - Jean Dropsy
Toeschouwers: 10.000

Na R Standard CL - R Antwerp FC

Dirk Huysmans scoort vier keer in drie dagen en gelooft nog in UEFA-ticket - "De Mos nam ons plezier weg"

LUIK - De taalpolemiek die vorige week bij R Antwerp FC een voorlopig hoogtepunt bereikte, inspireert de rood-witten blijkbaar tot het behalen van punten. In Luik speelde de fel gehandicapte Great Old, zonder Aleks Klak, Darko Pivaljevic, Rudi Taeymans en de in laatste instantie niet fit gemelde Geert Emmerechts, een behoorlijke eerste helft. De 0-1 voorsprong kwam er halverwege die eerste periode na een strafschopfout van de Condé op de doorgebroken Manu Godfroid. Igor Nikolovski zette om (0-1). Daarvoor had William Verbeeck al van kortbij over gemikt. Met de rust in zicht had Dragan Siljanoski de 0-2 aan de voet. De rechtsachter, voor het overige heel bleekjes, lobde over de uitgelopen Maes, naast het doel. Ivan De Corte kreeg slechts twee moeilijke schoten te verwerken. De Antwerpinvallersdoelman was de pogingen van Haeldermans en Huysmans de baas.

Na de kampwisseling kregen de bezoekers twee doelpunten in vijf minuten om de oren. De leuk ogende voorsprong was op slag verdwenen en daar was Huysmans verantwoordelijk voor. 75 seconden na het eerste balcontact in de tweede helft schoot de gewezen Liersespeler op aangeven van Hellers, overhoeks binnen (1-1). De Condé besloot op Yvan De Corte. Uit de daaropvolgende hoekschop van Edmilson kopte Huysmans, nochtans met een masker om zijn gebroken neus van verder onheil te besparen, de 2-1 op het bord. Standard leek gewonnen spel te hebben, geen van beide ploegen kon nog voor gevaar zorgen. Net nadat William Verbeeck een poging van Hellers van de lijn haalde, probeerde Dragan Siljanoski een voorzet. Dat lukte niet goed. Maes verkeek zich echter op de wegdraaiende bal en het leder dwarrelde binnen (2-2).

Met nog een kwartier te gaan, wilden beide ploegen geen risico's meer nemen. We zagen nog enkele pogingen van Ernst (over) en de ingevallen Argent Beciri (Maes pakt) (L.V.D.W. - GvA - 24/11/1997).

18 Paulo Americo

46' 17 Benjamin Debusschere (uit)/
37 Edmilson Paulo da Silva (in)

73' 16 Wamberto de Jésus Sousa Campos (uit)/
24 George Blay (in)

18 Paulo Americo (uit)/
11 Argent Beciri (in)
63'

Igor Nikolovski (penalty) 0-1 22'
Ruststand 0-1
46' Dirk Huysmans 1-1
52' Dirk Huysmans 2-1
      Dragan Siljanoski 2-2 76'
90' Eindstand 2-2 90'