Scheidsrechter: Johan Verbist

Marcel Mallach - Jean Vander Auwera

Vierde official: Yves Muyle
Toeschouwers: 10.000

Philip Haagdoren zet GBA via dubieuze strafschop op weg naar zege: "Het was strafschop"
ANTWERPEN - GBA zette zijn titel Ploeg van 't Stad kracht bij na de 3-1 zege tegen R Antwerp FC. De mannen van het Kiel hadden weinig moeite met de rivalen uit Deurne. Met de zege blijft GBA in de buurt van de derde plaats van Standard. Het verschil bedraagt nog steeds vier punten. Volgende week staat de klapper tegen Anderlecht op het programma.
Het duurde geen kwartier voor GBA de score opende. Haagdoren was de schutter van dienst. Diezelfde Haagdoren leidde ook het tweede doelpunt in. Na een licht(???) contact met Kris Mampaey ging de middenvelder tegen de grond. Dagano maakte vanop de stip zijn eerder gemiste kans goed. De voorsprong was verdiend want GBA heerste in de derby.
In de tweede helft kwam er aanvankelijk geen beterschap in het spel van de Great Old ondanks de inbreng van Sandro Da Silva. GBA tikte de bal rustig rond. Een foutje in de thuisdefensie werd wel afgestraft door invaller Bimbo Fatokun. Degryse en de ingevallen Severeyns zette de misser recht. R Antwerp FC drong niet verder aan.
(bron: onbekend - 22/04/2001)

Minuut per minuut
06' Stefan Leleu trapt op doel na een slecht weggewerkte hoekschop. Luciano redt.
10' G O A L: Degryse stuurt Haagdoren weg, hij trapt het leer voorbij Kris Mampaey (1-0).
18' Dagano omspeelt Kris Mampay, Stefan Leleu redt op de doellijn.
32' G O A L: GBA krijgt een strafschop na 'fout' van Kris Mampaey op de doorgebroken Haagdoren. Dagano zet de penalty feilloos om: 2-0.
37' Degryse rolt heel de roodwitte afweer op en legt de bal panklaar voor Dagano. Hij trapt onbesuisd op Kris Mampaey.
44' Dagano kopt op een hoekschop van Degryse, Kris Mampaey redt.
49' Mutavdzic draait zich vrij maar besluit te zwak op Kris Mampaey.
60' Voorzet Haagdoren, Van Der Heyden trapt over.
75' G O A L: Bimbo Fatokun profiteert van een mistasten in de verdediging en scoort de aansluitingstreffer.
78' G O A L: Severeyns verlengt een vrije trap van Degryse knap in doel, de stand wordt 3-1.
89' Severeyns legt de bal klaar voor Mutavdzic die op de paal knalt.

26 Ki-Hyeon Seol

72' 23 Moumouni Dagano (uit)/
18 Francis Severeyns (in)

84' 4 Tony Herreman (uit)/
13 Justice Sandjon (in)

90' 6 Philip Haagdoren (uit)/
Jason Culina (in)

6 William Verbeeck (uit)/
19 Patrick Goots (in)
27'

2 Barry Budts (uit)/
11 Sandro da Silva (in)
46'

24 Karel D'Haene (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
68'

Miklos Lendvai
      Kris Mampaey
      Stefan Leleu
10' Philip Haagdoren 1-0
32' Moumouni Dagano (penalty) 2-0
Ruststand 2-0
      Bimbo Fatokun 2-1 72'
78' Francis Severeyns 3-1
90' Eindstand 3-1 90'