Jean-Philippe Lannoy - Barry Barri

Vierde official: Henri Collard
Toeschouwers: 7.800

Lierse pakt drie punten in tweede helft
R Antwerp FC verloor het degradatieduel van het K Lierse SK van ex-Antwerptrainer Regi Van Acker. Ieder team nam een helft voor zijn rekening. Het leverde R Antwerp FC één doelpunt op. K Lierse SK scoorde er vier.

De Great Old leek een helft lang op weg naar de overwinning tegen de Pallieters. Drie defensieve blunders beslisten er anders over. Daarmee ziet R Antwerp FC R.A.A. Louviéroise naderen en K Lierse SK uiteraard uitlopen. De thuisploeg liet tegen RSC Anderlecht (competitie) en Club Brugge KV (Beker) mooi voetbal zien een leek ook na het nipte verlies tegen KRC Genk geen degradatiekandidaat.

Die mening moet misschien herbekeken worden na de lullige manier waarop het team de voorsprong uit handen liet glippen. K Lierse SK liet in de eerste helft een zwakke indruk. In de tweede periode straften de bezoekers de verdedigende flaters van R.A.F.C. af. K Lierse SK kan weer wat rustiger ademhalen.
(bron: sport24 - 26/01/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: op de opnieuw aan de knie geblesseerde Kurt Mertens (vervangen door Omar Mussa) na beschikt Antwerpcoach Wim De Coninck over dezelfde spelers als de jongste weken. De match tegen Lierse krijgt voor de meeste Antwerpspelers, supporters en het bestuur een andere dimensie. Daar zit ene Regi Van Acker voor iets tussen. Na drie jaar trainerschap bij de Great Old stapte Van Acker over naar Lierse.
Bij Lierse is ex-Antwerpspeler Jonas De Roeck (schorsing) er niet bij. Deman, Imschoot en Snoeckx moeten ook forfait geven.
06' G O A L: Harald Pinxten zet voor. Nikolovski laat zich makkelijk vloeren en Patje Goots gaat alleen op Mardulier af. Hij legt rustig binnen.
11' Actie Ibrahima Yattara op rechts, zijn schot gaat voorlangs.
20' De druk van Lierse is amper zichtbaar. R Antwerp FC houdt het op counters.
26' Bernt Evens en Ibrahima Yattara zetten een actie op aan de linkerkant. Bernt Evens legt achteruit tot bij Patje Goots, maar de prachtige volley wordt knap gepareerd.
36' Patje Goots met een hakje tot bij Tony Sergeant. Hij komt alleen voor doel, maar weer is er Mardulier die redding brengt.
45' Rustverslag: roodwit kwam tegen Lierse al vroeg op voorsprong dankzij Patje Goots. Lierse speelde zoals de jongste weken en dreigde dus amper. Het was de thuisploeg dat nog enkele kansen afdwong.
52' Thompson komt alleen voor Yves Feys, maar treuzelt te lang. Smeets trapt uiteindelijk naast.
54' G O A L: geharrewar voor het Antwerpdoel. Twee roodwitte verdedigers twijfelen. Leen profiteert, Yves Feys is geklopt.
66' G O A L: bij een voorzet van Huysegems bekijken Stefan Leleu en Harald Pinxten mekaar. Thompson profiteert en trapt binnen.
68' G O A L: Stefan Leleu speelt tekort terug, Huysegems komt er tussen en bedient Gadiaga: 1-3.
83' G O A L: diepe bal van Nikolovski. Huysegems loopt er iedereen af en legt naast Yves Feys binnen.
88' Leleu maakt twee fouten in één minuut. Hij krijgt tweemaal geel en dus rood.
90' Eindverslag: R Antwerp FC leek na een degelijke eerste helft op de drie punten af te stevenen. Drie defensieve blunders deden de match kantelen en het resultaat anders uitdraaien. R Antwerp FC probeerde wel nog iets terug te doen, maar Lierse liep nog verder uit.

Archie Thompson

65' 19 Patrick Goots (uit)/
15 Neil Wood (in)

79' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)

79'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 516
24 Karel D'Haene (uit)/

Omar Mussa (in)

Archie Thompson (uit)/
Stijn Jansens (in)
86'

Stein Huysegems (uit)/
Geir Frigard (in)
89'

Cheikh Gadiaga (uit)/
Werry Sels (in)
90'

6' Patrick Goots 1-0
24' Patrick Goots
      Stein Huysegems 1-4 83'
87' Stefan Leleu
88' Stefan Leleu
90' Eindstand 1-4 90'