Dirk Vanhoutte - Peter Bonte

Vierde official: Paul Wuyts
Toeschouwers: 4.500

Feest op de Bosuil: rood-wit grijpt uitgelezen kans toch
R Antwerp FC heeft thuis hekkensluiter KSK Beveren geklopt met ruime 4-0 cijfers. Volgens het programmaboekje op de Bosuil was de match een uitgelezen kans om zijn supporters eens te verwennen, maar die kans werd voor de rust zeker (nog) niet gegrepen. Arkadius (Arek) Kubik was het enige lichtpunt.

De debutant nam een droomstart en zette de thuisploeg al in de openingsminuut op voorsprong. Meteen het sein voor beide ploegen om van de mooie lente-avond te genieten.
Na de rust kregen de supporters toch waar voor hun geld. De thuisspelers schoten wakker. Tony Sergeant via een geplaatste kopslag en Patje Goots met wat hulp van een blunderende doelman Revel, dikten aan tot 3-0. Het werd zelfs nog 4-0 toen diezelfde Patje Goots ongehinderd zijn vijftiende goal van het seizoen kon binnentikken. Even leek de hattrick in de maak, maar doelman Revel stak er een vuist tegen.

De supporters van de Great Old mochten nog eens feesten, KSK Beveren was het gewillige slachtoffer. Na een derde gele kaart mist Bernt Evens wel de derby van volgende zondag.

Na de wedstrijd liep De ANTWERPSUPPORTER Online Bernt Evens tegen het lijf. Vanwege een derde gele kaart mist hij de derby. Gezicht tot tegen de grond: commentaar of uitleg overbodig? "Ontgoocheld?" "Uiteraard, 't is toch de derby!!" Opmerking van Karel D'Haene en Kurt Mertens (lachje om de mond): "Ook een manier om de derby niet te hoeven spelen, hij doet het nu al in de broek!"

Henk Houwaart denkt aan Harald Pinxten om zijn achterlijn te vervolledigen. De coach beoordeelde deze wedstrijd als een logisch gevolg van het goeie resultaat bij K Sp. Lokeren SN W. In zijn praatje ging hij uiteraard niet voorbij aan de stilaan opkomende stadskoorts: "Dit was een geslaagde generale repetitie. Een derby spelen is prachtig. Ik heb er in mijn carrière heel veel betwist als speler. Heb tot nog toe thuis niet verloren met R Antwerp FC en dat willen we uiteraard met een sportieve wedstrijd zo houden. We willen het seizoen goed afsluiten met een mooie overwinning."
(bron: Sport24 - De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/04/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij de thuisploeg debuteert Arek Kubik, Harald Pinxten is geschorst. KSK Beveren mist om dezelfde reden Vlaminck.
01' G O A L: Arek Kubik heeft gescoord in de eerste minuut van zijn allereerste wedstrijd voor de Great Old. Tony Sergeant zorgde voor de voorzet, de Poolse debutant volleyde binnen.
10' Een bijna identieke fase als bij het eerste Antwerpdoelpunt. Bijna, want deze keer redt Revel de poging van Arek Kubik wel.
20' De wedstrijd verwatert. Beide ploegen bezondigen zich aan veel lateraal spel, gaan bijna nooit diep.
36' Noureddine Ziyati bedient Patje Goots, die echter één keer te veel kapt. Touré kan de bal in hoekschop werken.
45' Rust: de eerste helft is samen te vatten in één actie. Arek Kubik fleurde zijn debuut op met een goal in de openingsminuut. Nadien sliepen beide ploegen in, hopelijk maakt het rustsignaal ze wakker. Coach Henk Houwaart was niet echt opgezet met het niveau van zijn team.
48' G O A L: net als in de eerste helft, begint de thuisploeg ook de tweede periode met een doelpunt. Ibrahima Yattara zet voor, Tony Sergeant kopt binnen.
51' G O A L: Tony Sergeant zet voor en Revel is zo vriendelijk om over de bal te duiken. Patje Goots heeft maar binnen te duwen aan de tweede paal. De wedstrijd is beslist.
53' De thuissupporters zetten een feestje in. Voor het eerst dit seizoen kunnen de mensen die rond de Bosuil wonen het gezang van de Antwerpaanhang horen.
55' G O A L: het feest blijft duren. Ibrahima Yattara loopt er zijn tegenstander af en bedient Patje Goots die de 4-0 op het bord zet.
79' Ibrahima Yattara hakt Patje Goots vrij. Hij lobt Revel, maar niet hard genoeg. Een Beverense verdediger kan de bal nog keren voor de lijn.
85' William Verbeeck speelt Patje Goots vrij die in één keer net naast besluit.
90' Einde: de Great Old maakte in een dol eerste kwartier na de pauze de wedstrijd helemaal af. Na een flauwe eerste helft toch nog een pak goals na de pauze.

9 Thomas Danilevicius

46' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
8 Giovanni Dekeyser (in)

50' 7 Sandro de Souza Yokota (uit)/
11 Omar Mussa (in)

80' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
6 William Verbeeck (in)

9 Thomas Danilevicius (uit)/
Jan De Langhe (in)
63'

14 Venance Zézéto (uit)/
De Smet (in)
77'

2' Arek Kubik 1-0
Ruststand 1-0
47' Sandro de Souza Yokota
48' Tony Sergeant 2-0
51' Patrick Goots 3-0
54' Bernt Evens
55' Patrick Goots 4-0
78' Patrick Goots
      Anouar Bou-Sfia 86'
91' Eindstand 4-0 91'