Hus - Leysen
Toeschouwers: 800

Callebaut Cup - R Antwerp FC-K Beerschot VAV
Callebautderby met veel kaarten

Alleen de echte supporters in het Bosuilstadion waar amper een 800-tal toeschouwers getuige waren van het Antwerpse derby voor de Callebautcup, het 'zoethoudertje van de profclubs' waarvoor nogal wat spelers hun neus ophalen. Met Patrick Ipermans en Swinnen ontbraken alvast de beide captains op het appèl, terwijl bij de bezoekers Claudio weer eens spoorloos bleek.

Nog vóór het eerste kwartier verstreken was, haakte in het thuiskamp ook Harry Cnops af. Toch ontbrak het niet aan animo, in de hand gewerkt door een doelpunt van Severeyns (28'). De staander stak daarbij een handje toe. Het doelhout was R Antwerp FC minder genadig bij een penalty van Yves Vanderveeren, na fout van Eikelboom op Cisse Severeyns. Toen Lambert Ronny Prins hardhandig aanpakte, vloog hij meteen naar de kleedkamer.

Ook Goossens riskeerde de uitsluiting maar werd na een gele kaart en... drie scheidsrechterlijke waarschuwingen wijselijk uit het veld genomen. Ondanks zijn numerieke minderheid hielden de bezoekers, die ook Eikelboom en Andries nog geboekt zagen, gelijke tred met zijn tegenstrevers die de zaken rustig afwachtten.

Af en toe prikte R.A.F.C. tegen met o.a. een keihard schot van Danny Koekelcoren dat slechts centimeters naas het kruis zeilde. Cisse Severeyns miste nog twee uitstekende kansen. In de 89e minuut schonk hij Yves Vanderveeren de gelegenheid de eindstand op 2-0 te brengen (J.C. - bron: onbekend - 30/04/1986).

Rood-witten snediger

Beide ploegen hielden wat afwezigen betreft mekaar in evenwicht. Bij R Antwerp FC ontbraken Piet Wildschut, Patrick Ipermans en Marc Van Der Linden door kwetsuren, paars-wit deed het zonder Claessens vanwege examens, Swinnen en Claudio, die spoorloos is. Dat had tot gevolg dat Eric Diets en Alex Camerman mochten optreden.

De meeste inspiratie ging duidelijk van R.A.F.C. uit, dat na geharrewar in een tamme bezoekende verdediging langs Cisse Severeyns op voorsprong kwam. Die marge werd bijna verdubbeld, Yves Vanderveeren trapte strafschop na fout op Cisse Severeyns, op de paal. Seconden later was er opnieuw sensatie, toen Lambert werd uitgesloten voor natrappen.

K Beerschot VAV probeerde het na de rust met hard voetbal om de zaken recht te zetten. Het was duidelijk dat Hofkens en Vervoort, de spelbepalende tandem, niet meer met hun gedachten bij het Kielse elftal waren. Goossens ontsnapte via een vervanging aan de uitsluiting. De Mannekens op hun smalst, dus.

Daarenboven wist ook scheidsrechter Bosschaert niet meer waar hij mee bezig was, waardoor de geblesseerde Rudi Smits gekwetst vervangen moest worden. Voetballen werd er in de tweede helft nog weinig gedaan, al kreeg Cisse Severeyns nog een paar kansen om de stand op te drijven. Yves Van der Veeren kon vlak voor affluiten de juiste eindcijfers vastleggen (bron: onbekend - 30/04/1986).

11 Dirk Goossens

13' 11 Harry Cnops (uit)/
16 Werner Peeters (in)

61' 16 Werner Peeters (uit)/
13 Werner Struyf (in)

80' 4 Rudi Smidts (uit)/
14 Rudi Taeymans (in)

12 Alex Camerman (uit)/
15 Eric Van Coillie (in)
46'

11 Dirk Goossens (uit)/
14 Sven Mertens (in)
56'

Peter Eikelboom
      Jean-Pierre Andries
      Paul Lambert
30' Cisse Severeyns 1-0
Ruststand 1-0
      Dirk Goossens 54'
88' Yves Vanderveeren 2-0
90' Eindstand 2-0 90'