0 2
24.09.1939 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Kerschot

Na R Antwerp FC - Lyra KM

Voor een behoorlijke belangstelling bracht dhr. Kerschot de ploegen in lijn. Het spel is ternauwernood een vijftal minuten oud wanneer Lyra KM langs Minnekens doorbreekt. Er volgt een inzenden naar het midden, de bezochte achterhoede aarzelt even en Van den Bosch maakt hiervan gebruik om op den zijpaal te kogelen. Het spel blijft nu een heel tijdje in het voordeel van Lyra KM, dat alles op haren en snaren zet om een nootje in den korf van Richard Gedopt te leggen. De Antwerpverdediging gelukt er nochtans betrekkelijke gemakkelijk in schoon schip te houden. Ei zoo na heeft de aanvalskliek der bezoekers een verkeerde uitwerking wanneer de Antwerpvoorhoede plots doorbreekt en Van Rillaer heel wat moeite heeft om een kei van Gommaire Lodts onschadelijk te maken. Omstreeks de 20e minuut noteeren wij een mooie aanval der bezochten langs John Ruthgeers, René Geuns en Harry Kegels. Het inzenden wordt evenwel door René Geuns overgekopt.

Lyra km neemt voorsprong
Deze twee wapenfeiten zijn overigens het eenige wat er vanwege R Antwerp FC is in het eerste halve te verwachten valt. Bij oogenblikken knoeit de bezochte ploeg gewoonweg. Het is dan ook absoluut verdiend wanneer Lyra KM aan de 27e minuut voorsprong neemt. Bij een schermutseling voor het Antwerpdoel weet Van den Bosch gepast aan Cabouter voor te zetten, die Richard Gedopt geen schijn van kans laat (0-1). Een tijdje nog blijft den druk van Lyra aanhouden. Vooral langs Cabouter worden heel wat gevaarlijke standjes geschapen door de kooi van Richard Gedopt. Een tiental minuten voor de rust weet R.A.F.C., dat tot dan nog niet veel aan bod kwam, evenwicht in de partij te brengen. Dit belet evenwel niet dat wij vanwege Bogaerts een mooie kopstoot op doel mogen aantekenen. Het feit dat Van Rillaer weinige oogenblikken later een bal uit de handen laat glippen die nipt naast het ledige doel rolt, brengt geleidelijk meer spanning.

Het debuut der tweede helft is vrij mat. Het eenige dat wij voor de eerste minuten mogen aanstippen is het onsamenhangend spel van R.A.F.C. Aan beide kanten bezondigen de voorwaartsen zich aan onvergeeflijke flaters zoodat de geestdrift die bij het einde der eerste helft even opflakkerde, alweer naar beneden duikelde. Onophoudend gestuud door een flinke halflijn blijft Lyra aandringen. Af en toe reageert R.A.F.C. weliswaar maar de eindafwerking ontbreekt doorgaans. Aan de 33e minuut op inwerpen van Cabouter, geeft Bogaerts het leder aan Van den Bosch die met een grondscherend schot den stand op 0-2 brengt. De laatste minuten zijn nog uiterst bewogen. Eenerzijds is er R.A.F.C. die er alles op zet om de eer te redden, anderzijds weet Lyra KM, gestuwd door het succes, van geen afgeven. Heel op het einde kan R.A.F.C. nog twee hoekschoppen afdwingen, zonder nochtans dat het wijziging brengt. Volkomen verdiende zege der bezoekers.

Frans Van Den Bosch 0-2 78'
90' Eindstand 0-2 90'