4 0
16.12.1986 Plaats: Bosuilstadion

Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren

R Antwerp FC spart tegen stadsgenoot

Een wedstrijd van 2 x 40 min., het is nog eens wat anders. Bij R Antwerp FC namen Rony Van Rethy en Cisse Severeyns de plaatsen van Thierry Pister en Harry Cnops in. De typeploeg dus. Thierry Pister is volgende wedstrijd geel geschorst, Harry Cnops speelde na de rust met een verband rond de knie. De thuisploeg was duidelijk sterker dan een wat ontgoochelend KFC Germinal. Het meesterschap werd overigens ook in de cijfers uitgedrukt.
Cisse Severeyns tikte aan de tweede paal een schitterende hoekschop van Frans van Rooij binnen. Een tweede corner van Frans van Rooij verdween rechtstreeks in doel.

Na de pauze zette Mark Van der Linden een strafschop om. De combinatie Severeyns-Nikolov was goed voor een vierde rood-witte treffer. Een zwaar schot van Rudi Smidts werd keeper Huybrechts fataal. Hij kreeg de bal vol in het gelaat en werd afgevoerd (bron: onbekend - 17/12/1986).

R Antwerp FC spart tegen KFC Germinal Ekeren

Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd over tweemaal 40 minuten trad R Antwerp FC aan met haar type-elftal, al nam Cisse Severeyns wel de plaats in van Harry Cnops. De zondag geschorste Thierry Pister bleef eveneens aan de kant bleef. Cisse Severeyns rook zijn kans en toonde zich samen met Frans van Rooij de bedrijvigste thuisspeler. Een schot in de aanvangsminuten tegen de deklat, een in laatste instantie verijdelde poging door
de doelman en een kopbalgoal kruidden zijn eerste speelhelft. KFC Germinal Ekeren dwong enkel voor de pauze twee noemenswaardige doelkansen af. Mariman trof de paal, Vanderstappen schoot naast (e.m. - bron: onbekend - 17/12/1986).

Peter Ruts

46' 1 Nicky Schippers (uit)/
20 Andy Prins (in)

62' 11 Yves Vanderveeren (uit)/
13 Pascal Plovie (in)

62' 10 Mark Van der Linden (uit)/
12 Harry Cnops (in)

Donckers (uit)/
Harm van Veldhoven (in)
41'

Blommaert (uit)/
Bevers (in)
41'

Alkemade (uit)/
Maret (in)
41'

Peter Ruts (uit)/
Jürgen Müller (in)
41'

Geert Mariman (uit)/
Van Gestel (in)
68'

Huybrechts (uit)/
Guy Dupont (in)
69'

36' Cisse Severeyns 1-0
Ruststand 1-0
52' Frans van Rooij 2-0
57' Mark Van der Linden 3-0
58' Plamen Nikolov 4-0
80' Eindstand 4-0 80'