Scheidsrechter: Peter Jordens
Toeschouwers: 1.000

Oefencampagne 1995-'96 (06)

Na K Berchem Sport - R Antwerp FC - Lenhart blikvanger van de wedstrijd

Voor zowat 1.000 toeschouwers kwam derdeklasser K Berchem Sport met ex-Beerschotter Walschaerts in de rangen, vroeg op voorsprong na een treffer van De Smet na mistasten van Ranko Stojic. Van klasseverschil was in de eerste helft nauwelijks sprake. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte toen de twintigjarige Duitse testspeler Sasha Lenhart een flankvoorzet van Krist Porte hard binnentrapte. Hij was trouwens de blikvanger van deze wedstrijd. Net voor de pauze voerde hij vanaf het middenveld een solonummer op waarbij hij zes thuisspelers, doelman Engelen incluis, omspeelde. De 1-2 ruststand lag vast.

Na de pauze bracht R.A.F.C. liefst acht vervangers tussen de lijnen. Enig vermeldenswaardig feit van de aantrekkelijke oefenpartij was de derde treffer die Lenhart een kleine tien minuten na de rust aantekende. Hij plaatste een vrije trap via de Berchem-muur feilloos voorbij Engelen.

Tester Lenhart valt mee
De twintigjarige testspeler Sasha Lenhart scoorde zaterdag de drie Antwerpgoals in het oefentreffen op Berchem Sport. "Een meevaller over de hele lijn," noemde Antwerptrainer Laszlo Fazekas het optreden van Sasha Lehnhart. De Duitser blijft de hele week op de Bosuil trainen. Hij krijgt vrijdag in de finale van de Trofee Ludo Coeck een tweede kans. "Indien hij ook tegen de eersteklasser overtuigt, zit een transfer er in." Ook de Servische libero Petar Cestic (21) bevestigde. De clubleiding stelt alles in het werk om hem aan te werven, net als de snelle Nigeriaanse aanvaller Ganiyu Owolabi (M.R.A./D.G. - Het Nieuwsblad - 24/04/1995).

Cisse Severeyns

69' Wim Walschaerts (uit)/
Lopes (in)

0 Rudi Taeymans (uit)/
Geert Emmerechts (in)
46'

0 Nico Broeckaert (uit)/
Petar Cestic (in)
46'

0 Rudi Smidts (uit)/
Milos Svilar (in)
46'

0 Rony Van Rethy (uit)/
Wim Kiekens (in)
46'

0 Carlo Lavigne (uit)/
Zoran Ristic (in)
46'

0 Krist Porte (uit)/
Johan Mucher (in)
46'

0 Cisse Severeyns (uit)/
William Verbeeck (in)
46'

0 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
Dragan Jakovljevic (in)
46'

Ante Tolic
8' Marco De Smet 1-0
      Sasha Lenhart 1-1 20'
      Sasha Lenhart 1-2 44'
Ruststand 1-2
      Sasha Lenhart 1-3 54'
90' Eindstand 1-3 90'