1 2
09.06.1929 Plaats: Jules Ottenstadion

Scheidsrechter: heer Van Den Bussche

Na ARA la Gantoise - Royal Antwerp FC
Veel volk op het terrein, waartusschen veel Antwerpsupporters als om 3 uur heer Van den Bussche de ploegen in 't veld roept. ARA la Gantoise wint den toss en plaatst Royal Antwerp FC met de zon in de oogen. R.A.F.C. heeft de bovenhand en bekomt corner. Deze wordt achter het doel gegeven. Het spel is goed verdeeld, maar naar doel wordt niet geschoten. R.A.F.C. dwingt nogmaals corner af, doch zonder gevolg. Een prachtcenter van Dis Bastin wordt door De Munter onschadelijk gemaakt. Op den 5en minuut op overgave van Louis (Bob) De Deken doelt Jos Van Beek met een grondscherend schot. WIlly Ulens keilt daarna boven het doel. ARA la Gantoise is nu een tijd lang aan den aanval. Joliet, alleen voor doel, mist een reuzenkans. John Mortelmans, geraakt aan de knie, speelt voorts op halve krachten. Het spel is aangenaam om volgen. Na schoon passchenspel tussen Despae, De Ketel en Van Overmeire, stelt De Kesel gelijk aan den 16en minuut.

Op overgave van Hebbelynck zendt Lammens naast. John Mortelmans wisselt van plaats met Jean De Clercq. Het spel is goed verdeeld en prachtig om volgen. Op den 27en minuut, op overgave van Rik De Deken, lukt Willy Ulens nummer twee voor R.A.F.C., met een grondscherend schot. Een prachtcenter van Dis Bastin wordt door De Munter gehouden. Een corner voor ARA la Gantoise wordt goed gegeven, maar de scheidsrechter zet het spel stil voor foul. Gedurende een vijftal minuten verlaat John Mortelmans het spel. Wanneer hij terugkomt, speelt hij eerst inside om daarna als buitenrechts op te treden. Een prachtcenter van Frans Lodts wordt door De Munter gehouden. Het spel vervolgt goed verdeeld. Beide keepers mogen om beurt nog tusschenkomen, maar de rust komt met 2-1 in het voordeel van R.A.F.C.

Bij de herneming bekomt ARA la Gantoise corner zonder uitslag. John Mortelmans, gekwest zijnde, moet na een drietal minuten het spel voorgoed verlaten. Van Overmeire is gevaarljk. Op uitloopen mist Louis Somers, Rik De Deken redt op de lijn. Op free-kick voor de Buffalo's ontstaat een geharrewar voor de netten van Louis Somers, een hands gaat ongezien voorbij en de scheidsrechter wordt op een fluitconcert onthaald. De Gentenaars zijn tegen tien teegenstanders meester in 't spel. Gedurende het laatste kwartuurs speelt R.A.F.C. op verdediging. Dis Bastin en Willy Ulens doen nog gevaarlijke pogingen. R.A.F.C. wint met 1-2.

(bron: GvA - historisch archief - 10/06/1929)

Jos Van Beeck 0-1 8'
16' De Kesel 1-1
      Louis (Bob) De Deken 1-2 27'
Ruststand 1-2
90' Eindstand 1-2 90'