6 2
12.08.1928 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Raymaeckers

Na Royal Antwerp FC - FC Malinois
De oefenmatch betwist op het Olympisch Stadion als eerste oefengalop van het seizoen tusschen de ploeg van Royal Antwerp FC en de pas gepromoveerde FC Malinois had heel wat belangstelling gewekt. Scheidsrechter Raymaeckers had de leiding over de ploegen. Na vier minuten opent Louis (Bob) De Deken op overzet van Dis Bastin den scoor. Sterckx gaat op zijn eentje gelijk stellen aan den 11en minuut. Louis (Bob) De Deken geeft op persoonlijke doorbraak den voorsprong aan rood-wit aan den 18en minuut. Op corner redt Henderickx een zeker doelpunt met de handen, de strafschop wordt door John Mortelmans in nummer drie omgezet. Men speelt 30 minuten. Nog juist voor de rust maakt Dis Bastin slag op slag twee goals. Met 5-1 wordt aldus gedraaid.

Bij de herneming zit nummer zes langs Dis Bastin, waarna Sterckx een penalty voor fout van André Théron naast den paal zendt. Het spel zakt tengevolge der warmte op een laag peil. Aan de 80en minuut vermindert De Weerdt het achterstel van FC Malinois op 6-2. Vermoeidheid en onvoldoende training deden zich erg gevoelen, zoodat de meesten uitgespeeld waren en het eindsignaal een verlichting was zoo voor toeschouwers als voor spelers. De scoor is een weinig gevleid, schoon de Antwerpvoorlijn in de eerste helft wel aardig combineerde. Louis (Bob) De Deken, Dis Bastin en Frans Lodts waren de uitblinkers. Zij dienen echter geoordeeld tegen een sterkere verdediging dan die van FC Malinois, welke zeker niet van eeredivisieklas is.

De aanvalslijn der rood-gelen is het beste deel, maar deze stuitte op de goede verdediging van R.A.F.C.

(bron: GvA - historisch archief - 09/03/2016)

Placaer

4' Louis (Bob) De Deken 1-0
      Sterckx 1-1 11'
18' Louis (Bob) De Deken 2-1
30' John Mortelmans (penalty) 3-1
43' Désiré Bastin 4-1
44' Désiré Bastin 5-1
Ruststand 5-1
46' Désiré Bastin 6-1
      De Weerdt 6-2 80'
90' Eindstand 6-2 90'