8 4
18.09.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Na Royal Antwerp FC - SC Anderlechtois

Er was veel volk naar den Antwerp getogen om rood-wit aan 't werk te zien tegen Sporting Club Anderlechtois. In de eerste helft had R.A.F.C. jet groot voordeel den wind in den rug te hebben. Het geluk hielp wat mede en de scoor bereikte aldus 4-1. In de tweede helft was R.A.F.C. goed baas en vooral effectief. De toeschouwers kregen waar vor hun geld, vermits een aantal doelen aangeteekend werd wat in eeredivisie zelden bereikt wordt. Bij R.A.F.C. zijn allen te vermelden terwijl Adams, Schoreels, Van Kerckhove en Romburg bij Sporting Club Anderlechtois uitblonken. Heer Chrirstophe stelde de ploegen in lijn.

Nadat Ferdinand Wertz den toss gewonnen heeft, start Sporting Club Anderlechtois tegen den wind. Willy Ulens stuurt een goed schot, door Van Kerckhove gered. Een prachtcombinatie van Adams naar Romburg mist Paduwal een eenige kans voor den uitloopenden Louis Somers. Op den 3den minuut ontstaat een doelworsteling voor het doel van Sporting Club Anderlechtois. Forton redt gepast. Ferdinand Wertz herneemt, past aan Willy Ulens die nummer een in de rechterbovenhoek binnenzendt. R.A.F.C vervolgt aan den aanval. Willy Ulens zendt over. Adams zendt een schot door Louis Somers slecht gestopt, doch Rik De Deken redt. Even later valt R.A.F.C. aan. Na een combinatie met Ferdinand Wertz teekent Dis Bastin met een kogelschot over den grond nummer twee aan op den 10en minuut. Een buitengewone schermutseling ontstaat voor het doel van S.C.A. op schot van John Mortelmans, onvoldoende gestopt door Van Kerckhove.

Op den 14en minuut gaat Adams vooruit en doelt vanop 40 meter een prachtschot het eerste tegenpunt (2-1). Een schoon schot van Willy Ulens op pas van Louis (Bob) De Deken, wordt door Van Kerckhove mooi in corner gered. Charles Simons zendt een schot door Van Kerckhove moeilijk gered. Even later moet hij een schot van Willy Ulens wegduikelen. R.A.F.C. bekomt corner, die moeilijk verwerkt wordt. De Anderlechtsche backs moeten meermaals verwerken, want R.A.F.C. zit dreigend op. Op den 27en minuut zet Dis Bastin mooi voor. Ferdinand Wertz herneemt en geeft aan Willy Ulens, die met kopstoot nummer drie net (3-1). Vier minuten later zet Alfons Mertens vooruit. Willy Ulens mist, doch het leder komt bij Louis (Bob) De Deken die nummer vier binnengeeft. Nadat S.C.A. even aangevallen heeft, bekomt R.A.F.C. corner, waarop rust gefloten wordt met 4-1 voor R.A.F.C.

Bij de herneming start R.A.F.C. tegen den wind. Van Kerckhove moet al direct twee gevaarlijke standjes opklaren, op schoten van Willy Ulens en Dis Bastin. Van Rineveld komt alleen voor Louis Somers, doch neemt de gelegenheid niet waar. R.A.F.C. beoefent een goed short-passingspel en blijft gedurig aan den aanval. Nadat het doel van S.C.A. een ware bestorming ondergaan heeft en de backs onophoudelijk gered hadden, komt het leder op den 10en minuut bij Alfons Mertens die nummer vijf inzendt. Na een lange schermutseling voor het doel van R.A.F.C., mist Schoreels van weinig, waarna Adams faalt. Op een mooien pas van Adams mist Paduwal jammerlijk. Op een center van Romburg, zendt Adams op den paal. S.C.A. maakt gebruik van een aarzeling der Antwerp-men. Herinckx gaat op pas van Adams nummer twee binnennetten op den 24en minuut. Pas is het spel hernomen of Ferdinand Wertz gaat op zijn eentje nummer zes netten.

Van Kerckhove stopt een schoon schot van Ferdinand Wertz in corner. De hoekschop wordt door Willy Ulens op den 26en minuut in nummer zeven omgezet. Een minuut later ontsnapt Dis Bastin, centert mooi en Ferdinand Wertz doelt nummer acht. Adams komt alleen voor doel op pas van Schoreels, doch zendt over. R.A.F.C. hangt nu niet meer goed ineen. S.C.A. maakte er gebruik van om nog tweemaal aan te teekenen: Van Rineveld doelt op den 41en en 44en minuut. De overwinning van R.A.F.C. is welverdiend.

(bron: GvA - historisch archief - 18/09/1927)

Adolphe Ramburg

3' Willy Ulens 1-0
10' Désiré Bastin 2-0
      Adams 2-1 14'
27' Willy Ulens 3-1
31' Louis (Bob) De Deken 4-1
Ruststand 4-1
55' Alfons Mertens 5-1
      Adams 5-2 69'
70' Ferdinand Wertz 6-2
71' Willy Ulens 7-2
75' Ferdinand Wertz 8-2
      Van Rineveld 8-3 86'
      Van Rineveld 8-4 89'
90' Eindstand 8-4 90'