1 2
30.01.1927 Plaats: Emanuel Hielstadion

Scheidsrechter: Van Tongerloo

Na Royal RC de Gand - Royal Antwerp FC
Een der grootste verrassingen van den achttienden speeldag is wel de overwinning van Royal Antwerp FC te Gent tegen Royal RC de Gand, van wie men een afgeteekende zegepraal verwacht had.

Royal Antwerp FC vertrekt in hare nieuwe opstelling met den wind in den rug. Weldra opent Willy Ulens den scoor op een misverstand van de backs van Royal RC de Gand. Het spel gaat vervolgens gelijk op. Aan den 32en minuut verhoogt Willy Ulens de voorsprong van R.A.F.C. Grimmonprez, hoewel met de hand controol op den bal houdend, maakt een zeer betwist, maar eindelijk toch toegekend tegenpunt. De rust treedt alzoo in met 1-2 voordeel voor R.A.F.C.

In de tweede helft is Royal RC de Gand een tijd lang baas, maar kan die meerderheid niet door goals uitdrukken. Een penalty voor hands van Ward Bastin, wordt door Galle over de lat gezonden. R.A.F.C. behoudt de twee kostbare punten.
(bron: GvA - historisch archief - 29/03/2016)

Laurent Grimmonprez 1-2
90' Eindstand 1-2 90'