Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Eendracht Aalst
0 1
19.08.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Clerkx

Lijnrechters:
Luc Melotte - Henri Dewart
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC E. Aalst

Geen flitsende spitsen

Deurne - AriŽl Jacobs, trainer van de nationale beloftenkern, zat in de hoofdtribune. Hij scoutte voor Paul Van Himst en zag weinig om over te vertellen. R Antwerp FC - KSC Eendracht Aalst was wel een spannende wedstrijd, maar het opvallendste werk werd door mannen met verdedigende taken geleverd. Rudi Smidts was zonder meer de beste Antwerpenaar, Godwin Okpara de knapste Aalstenaar. Rudi Smidts verscheen overal waar het brandde. Okpara stak Cisse Severeyns op zak. De bezoekende voorstopper had wel een paar gewaagde tussenkomsten nodig, zodat Cisse een keer met de draagberrie van het veld moest, om even later met omzwachtelde enkel opnieuw zijn opwachting te maken. Okpara werd daarna voortdurend door de Anwerpaanhang uitgefloten. Hij antwoordde met een paar voetbalstaaltjes waarop Francis Severeyns met grote ogen stond te kijken. In het middenveld won Rony Van Rethy het duidelijk van Van Wambeke. Coach Ceulemans nam er ťťn helft nota van en verving zijn speler op het uur door Ebiede. Temmerman, werkkracht en kunde, moest voor niemand onderdoen. Met deze vier zijn de uitblinkers genoemd.

KSC E. Aalst heeft de partij verdiend gewonnen, dat was de conclusie op de persbanken. De thuissupporters dachten er anders over. Geflikt, klonk het in supporterstaal. Zij verwezen naar de harde aanpak van De Vleeschauwer op Krist Porte, van Okpara op Cisse Severeyns, van Van Wambeke op Sascha Lehnhart en van Van der Hoorn op Manu Godfroid. Scheidsrechter Clerckx was mild met geel. Bovendien eiste R Antwerp FC een paar keer een strafschop. Geen mens kon bij valpartijen van Sasha Lenhart of Francis Severeyns nog het verschil zien tussen comedie en realiteit. Tot slot keurde de scheidsrechter dan nog een doelpunt van Monteiro Rubinelson af. Terecht, hij had al gefloten voor fout op doelman Van Steenberghe. Die van Aalst hadden ook recht van spreken. Onhoudbare schoten van Carlos Junior, onderkant lat en van Temmerman, pal op de lat, gingen het winnende doelpunt vooraf. Bij een ingreep van debutant Johan MŁcher, ja zoon van, op Harold Meyssen schreeuwden de Ajuinen voor strafschop. Meyssen zou toch scoren. Na een voorbereidende dribbel van Benali zette hij zich door tussen drie Antwerpverdedigers en tipte binnen.

De bondstrainer haalde het boekje boven. Bij dat alles moest ook Vanderhaeghe met de draagberrie van het veld. Hij kwam niet meer terug. Dus, zoveel te klagen hadden ze aan de Bosuil niet. De meest ontgoochelde van de avond zal Cisse Severeyns wel zijn geweest. Precies op het moment dat hij, met drie doelpunten uit de eerste twee wedstrijden, weer in aanmerking kwam voor een selectie bij de Rode Duivels liet hij het afweten. Er was een kwartier gespeeld toen Krist Porte met een formidabele dieptepass Cisse lanceerde. Okpara en Van der Hoorn werden ter plaatse gelaten, maar de spits kreeg de bal zelfs niet in twee beurten voorbij Van Steenberghe. Het was de enige kans tot scoren die hem door Okpara werd gegund. Ook Paas, spits in vervanging van de afwezige Van Ankeren, kwam amper in het stuk voor. Geert Emmerechts die de voorkeur kreeg op Rudi Taeymans en Manu Godfroid, was zijn bewaker (Roger Vlemings - GvA - 21/08/1995).

Retrospectieve door Peter

Liefst 9.000 toeschouwers lieten zich door de behoorlijke start van R Antwerp FC verleiden om naar de Bosuil te komen. Zij zagen een spannende partij, helaas door de bezoekers gewonnen.

KSC E. Aalst verstopte zich niet. De bezoekers speelden voluit voor winst. De eerste kans was voor Cisse Severeyns, weggestuurd door Krist Porte alleen op Van Steenberge af, er evenwel niet voorbij. Nog voor rust kopte Carlos tegen de dwarsligger. Ook Temmerman vond het doelhout op z'n weg. De Great Old kwam dus enkele keren goed weg en mocht zich gelukkig prijzen dat de rust met 0-0 gehaald werd.

Na de koffie zakte het tempo. Rood-wit leek de evenknie van de Ajuinen te worden. Net dan mocht Meyssen dwars door de defensie wandelen en rustig scoren. R.A.F.C. probeerde wel, maar dwong te weinig kansen af. In de allerlaatste minuut was er toch nog opwinding. Rubenilson Monteiro scoorde, maar de treffer werd afgekeurd. Johan MŁcher maakte een degelijk debuut. Ook R.A.F.C. deed het niet onverdienstelijk, maar werd te licht bevonden door een bezoekend elftal dat ook dit seizoen hoge toppen zal scheren (Peter Nys - Antwerp Clubblad-05 - 23/09/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 21/08/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Eendracht Aalst

Elftallen

1 Ranko Stojic
2 Johan Mucher
4 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
5 Rudi Smidts
7 Sasha Lenhart
6 Geert Emmerechts
8 Krist Porte
10 Rubenilson Monteiro Ferreira
9 Cisse Severeyns
11 Ganiyu Owolabi
1 Jan Van Steenberghe
3 Koen De Vleeschauwer
4 Godwin Okpara
6 Fred Van der Hoorn
5 Stefaan Van Riel
7 Peter Van Wambeke
10 Yves Vanderhaeghe
8 Kris Temmerman
12 Harold Meyssen
11 David Paas
13 Carlos Junior

Wissels

25' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
14 John Aloisi (in)
 
72' 2 Johan Mucher (uit)/
12 William Verbeeck (in)
 
78' 7 Sasha Lenhart (uit)/
15 Manu Godfroid (in)
 
13 Carlos Junior (uit)/
16 Houssine Benali (in)
58'
 
7 Peter Van Wambeke (uit)/
14 Emmanuel Ebiede (in)
66'
 
10 Yves Vanderhaeghe (uit)/
2 Olivier Lamberg (in)
72'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Stefaan Van Riel 48'
      Harold Meyssen 0-1 65'
      Harold Meyssen 65'
      Houssine Benali 67'
85' William Verbeeck      
      Fred Van der Hoorn 88'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG