Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
1 4
13.01.2007 Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters:
Mark Simons - Peter De Bast

Vierde official: Gino De Belder
Toeschouwers: 12.797

Wedstrijdverslag

Droomdebuut Mancunians, Kevin Baert wijst de weg...

Eigen bericht - Technische staf en spelersgroep van R Antwerp FC hebben hun supporters een formidabel nieuwjaarscadeau gegeven. Voor de tegenpartij was dit een bittere start van het voetbaljaar 2007. Vrijdag de dertiende, maar dan op een zaterdag als het ware. Op het veld van (weliswaar de laatste) van de Jupilerliga K Lierse SK hebben de jongens van Joyce-Welsh in een compleet nieuwe samenstelling bij momenten voetballes gegeven. En het moet zijn dat de rood-witten gedurende de eerste tien minuten het vijandelijke doel nog niet echt roken, of het had al na een kwartier over en out geweest voor de thuisspelers.

KLSK wekte na het tegendoelpunt even de indruk wat te kunnen doen, maar op een psychologisch belangrijk moment net voor de rust klom de Great Old opnieuw op voorsprong om die niet meer weg te geven! De Antwerpcoaches hadden wel wat op hun bord gedurende de voorbereidingsperiode. Stress buitenhouden en ondertussen goed rondkijken om alle alternatieven door de evaluatie te jagen. Fangzhuo Dong, Jonny Evans en Danny Simpson vervangen doe je immers niet zo maar, al stonden dan al meerdere dagen twee beloftevolle Britse verdedigers te trappelen van ongeduld: de Welshman Ryan Shawcross en de Schot David Gray. Net zo de overige jongens, gedurende een strijdlustige werkweek. De onbeschikbaarheid van topschutter Fraizer Campbell en spelbepaler Darron Gibson toverde slechts een glimlach op de lippen van de rood-witte technische staf of was dat een verbeten zenuwtrekje? Winnen moest niet echt, maar 'kansloos' onderuit gaan, daarvoor bestaat geen Engelse vertaling in de hoofden van 'Psycho' Joyce en Andy Welsh! Evenmin zo op het Lisper gras. R.A.F.C. begon cool en ongedwongen aan de partij. Veroverde bal en trok ermee naar voren, onderwijl KLSK degraderend tot toeschouwer.

Een eerste vrijschop ging via de muur en Kirk Hilton over doel. David Gray, Mamam Souleymane en Darko Lukanovic combineerden Luciano Olguin vrij in de 16. De spits liftte de bal over Moons en ook over de dwarsbalk. Predrag Ristovic werd onder de zoden gestopt door woelwater Jarju. De kopbal was toch al naast gericht. De Antwerpdoelman trok met de vrijschop langs nieuwkomer Ryan Shawcross naar de linkerflank. Kirk Hilton stuurde Luciano Olguin aan. De poging schoot een paar metertjes het doel van Moons voorbij. Kevin Baert recupereerde de uittrap van de geel-zwarte doelman en zette voor. Luciano Olguin miste de controle voor een behoorlijk opgelegde doelkans. Amper zes minuten ver en al drie uitgesproken scoringskansen voor rood-wit. En nog ging de stormloop niet liggen. Een fysieke combinatie door het centrum langs Mohamed Cisse zette Alex Di Gregorio op weg naar het vijandelijke doel. Nu ging de bal centimeters naast de verste paal. Een licht afgeweken bal van Jarju ging via Predrag Ristovic achter. KLSK kreeg zijn eerste corner te trappen. Twaalf minuten ver. Spencer Verbiest ruimde op en bracht meteen de aanval op gang. Kirk Hilton moest zich reppen. Darko Lukanovic werd aangespeeld en legde laag voor.

Kevin Baert stuurde zijn poging centraal onder Moons in het mandje (0-1). De jongens van Rekdal reageerden met een heel verwarrende hoekschop van rechtsachter De Corte. Antwerpdoelman Ristovic kwam iets te kort en Jarju kopte KLSK langszij. Verrassende tegentreffer, maar de motor van R Antwerp FC ging niet aan het sputteren. De verdediging leek al jaren lang samen te spelen. Het middenveld nam kordaat het heft opnieuw in handen en overtroefde bij wijlen de tegenstand alsof daar geen bekende namen liepen. De spitsen wogen in de combinatie, maar er stond er wel een behoorlijk onklopbare Moons onder de Lierse lat. Net voor de pauze kwam daar verandering in. Het begon met een overtreding met gele kaart voor Claessens. Darko Lukanovic trapte in de muur. Kirk Hilton pikte op en bediende Kevin Baert. Het jonge Bosuilprodukt boog door de verdediging, maar vond de hand van Moons op zijn weg. Goed opgeleid bij Germinal Ekeren en heel goed gekeken naar Martin, Eckersley of nog Gibson, schilderde Spencer Verbiest net als de Mancunians kunnen, de corner prima op het hoofd van Darko Lukanovic.

De Zweed knikte van aan de grote backlijn overhoeks binnen. Zijn collega-spits volgde het voorbeeld net na de kampwissel. Kjetil Rekdal mocht dan al twee verse krachten meehebben uit de kleedkamer, dat hinderde Luciano Olguin niet. Hij frommelde de assist van Souleymane na corner van... Spencer Verbiest in doel. In zijn woordenvloed achteraf gaf de schutter toe dat hij de bal geraakt had met de hand. Scheidsrechter Vervecken had geen oog voor het Lierse protest. En de vuurgloed van de bezoekende supporters straalde verder af op de verrichting van de poulains van Joyce-Welsh. Achteraf wilde de rood-witte patron niet meer horen refereren aan vertrekkers of nog andere afwezigen. "Mijn jongens van deze avond hebben dit gepresteerd, dank zij hard werken", merkte de kortgebroekte coach op. Ook de nieuwelingen kregen een positief rapport. David Gray werd voor en achter de micro's van de (nationale en lokale) pers gesleurd, terwijl collega Shawcross (zuchtend) de dopingcontrole onderging.

Ook bij 1-3 was het eerder al zuchten voor de Pallieters. Zo'n twintig minuten voor tijd zwiepte Mamam Souleymane een collectieve aanval over links via Darko Lukanovic, Kevin Baert, Alex Di Gregorio en opnieuw Luciano Olguin, met links over Lierse-doelman Moons. Vier keer geklopt en achteraf als enige felicitaties van zijn coach gekregen! De Lierse rechterflank was beurs, bont, blauw en tureluurs getikt! Kevin Baert had niet alleen offensief een voet in bijna alle vloeiende bewegingen over die flank, maar ook in de recuperatie bewees de youngster al een aardig stuk gegroeid te zijn. Woensdag loting voor de kwartfinales, maar de slimste liefhebbers van goed voetbal zitten volgend weekend al (als abonnee) op de Bosuil!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/01/2007)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jan Moons
2 Thomas De Corte
16 Sven Vandenbroeck
27 Gert Claessens
23 Marc Eberle
5 Marko Muslin
8 Yoni Buyens
7 Chris Jansssens
29 Marco Ingrao
14 Kristof Snelders
18 Mustapha Jarju
1 Predrag Ristovic
12 David Gray
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
7 Alexandre Di Gregorio
14 Spencer Verbiest
3 Kevin Baert
17 Darko Lukanovic
10 Luciano Olguin

Wissels

46' 16 Sven Vandenbroeck (uit)/
3 Marko Andic (in)
 
46' 29 Marco Ingrao (uit)/
20 José Dos Santos Tailson (in)
 
70' 14 Kristof Snelders (uit)/
17 Jerome Vanderzijl (in)
 

Begin Match
      Kevin Baert 0-1 14'
19' Mustapha Jarju 1-1      
39' Thomas De Corte      
42' Gert Claessens      
      Darko Lukanovic 1-2 43'
Ruststand 1-2
      Luciano Olguin 1-3 49'
55' José Dos Santos Tailson      
      Kevin Baert 62'
      Souleymane Mamam 1-4 69'
91' Eindstand 1-4 91'
TERUG