4 2
18.10.1931 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Delchevalerie

Na Royal Antwerp FC - R Standard CL

De concurrentie van den derby deed zich aanvankelijk op het groote Antwerpstadion gevoelen als de ploegen hun optreden deden. Het veld lag in besten staat, wijl een lekker zonnetje scheen. Om 2.30 ure roept heer Delchevalerie de teams tusschen de krijtlijnen. Royal Antwerp FC wint den toss met het voordeel van wind en zon. Pas is het spel begonnen of R Standard CL zet op langs F. Ledent die inzet. Rik De Deken mist en Capelle doelt een eerste punt. R.S.C.L., aangemoedigd door een paar honderd supporters, dringt aan. Charles Simons komt tusschen. R.A.F.C. reageert, maar R.S.C.L. aangemoedigd door het succesvol begin, weert zich flink en gaat ten aanval over. Op de 7e minuut zet Dalhem voor, Louis Somers loopt uit, maar Brichaut plaatst den bal in 't net (0-2). Een aanval langs Sooi(ke) De Vries gaat uit. Aan de andere zijde bestormt R.S.C.L. het doel van Louis Somers. Willy Ulens laat zich het leder ontnemen. Hoe R.A.F.C. ook zwoegt, R.S.C.L. zendt steeds terug.

Er zijn nu nog veel toeschouwers bijgekomen. Willy Ulens stelt Reydams aan 't werk. Een corner voor R.A.F.C. brengt niets. Hierna begaat Alfons Mertens fout. R.A.F.C. valt aan. Dis Bastin kogelt rakelings over de lat en loopt kort daarna in een twijfelachtige off-sideval. R.A.F.C. bekomt corner, gevolgd van recorner. Warroux zet op 't nippertje een kopstoot van Jos Van Beeck weg. Dis Bastin wordt schoon voor doel den bal ontnomen door Petit. R.A.F.C. dringt nu voortdurend aan. Dis Bastin en Willy Ulens verkijken een paar kansen. Twee corner voor R.A.F.C. brengen het doel van Reydam telkens in groot gevaar. Toch rukken de Luikenaars zich los. Op hands van Rik De Deken geeft R. Ledent den free-kick. Louis Somers redt. Charles Pincket weert een poging van Delhem. R.A.F.C. dwingt hierop een zesden hoekschop af, die zonder gevolg blijft.

Op de 33e minuut komt de bal bij Willy Ulens die van ver schiet. De bal vliegt tegen den paal en de referee kent goal toe. Even later komen Willy Ulens en Warroux in botsing. De Luikenaar wordt van het veld gedragen. R. Ledent vervangt hem tijdelijk op de back-plaats. Reydams houdt een schot van Jos Van Beeck. Brichaut gaat aan den anderen kant nevenschieten. Capelle volgt dit slechte voorbeeld na. Een hands van J. Ledent besluit de eerste heflt. Rust met 1-2.

R.S.C.L. herneemt met tien man. Reydams moet al direkt handelend optreden om de aanvallers van R.A.F.C. af te slaan. Dalhem zet over de lat. R.A.F.C. herneemt hare meerderheid na een gevaarlijk aandringen van Capelle. Op de vijfde minuut geeft Willy Ulens via Flor Lambrechts aan Jos Van Beeck die naast den duikelenden Reydams gelijkstelt. Capelle zet over doel. Op center van Sooi(ke) De Vries kopt Willy Ulens juist over. Willy Ulens zal ook nog rakelings overschieten. R.A.F.C. begint er heelemaal in te komen en speelt beter dan voor de rust. De referee stuit ten onrechte Dis Bastin voor ingebeelden off-side. Capelle krijgt het leder. Charles Simons weet te redden. Dan volgt een free-kick voor lichte fout. Louis Somers redt met brio in corner. Hierop begaat Capelle fout tegen Charles Pincket. R.A.F.C. ontzet haar kamp. R.A.F.C. leidt een paar aanvallen.

De scheidsrechter fluit een paar maal verkeerd, als variatie in het nadeel van R.A.F.C. Louis Somers houdt een schot van Brichaut. Op aandringen van Sooi(ke) De Vries mist Willy Ulens. Jos Van Beeck herneemend, zet rakelings naast. Op goede combinatie van de lokalen duikelt Reydams een schot van Willy Ulens in corner. Hierop gaat de bal langs Flor Lambrechts juist over de lat. Op de 25e minuut centert Sooi(ke) De Vries flink in. Reydams aarzelt. Jos Van Beeck geeft R.A.F.C. den voorsprong. Nog geen minuut later geeft Alfons mertens den bal vooruit. Reydams mist opnieuw en de gevallen zijnde Jos Van Beeck weet nog te doelen (4-2). Corner voor R.A.F.C. zonder gevolg. Willy Ulens verkijkt twee gelegenheden door persoonlijk spel. Jos Van Beeck schiet naar doel, Reydams redt met moeite. R.A.F.C. is sterk de meerdere. Willy Ulens en Sooi(ke) De Vries zetten rakelings naast de kooi, waar Reydams niet schittert. De laatste minuten zijn niet erg spannend. R.A.F.C. wint met 4-2.

Onze beschouwingen
Nadat het er aanvankelijk slecht had uitgezien, wisten de rood-witten de punten toch te bemachtigen. Het dient gezegd dat R.S.C.L. lange tijd met tien man moest spelen. Dat neemt niet weg dat de tweede helft heel en al voor de rood-witten was. Dat de bezoekers waarlijk geen kans hadden naar doel te schieten. Kortom een verdiende zege van het Antwerpteam dat in de eerste helft onder de gewonen vorm speelde. Louis Somers, Charles Simons, Willy Ulens en Jos Van Beeck dienen bij de winners, Périn, Capelle en Brichaut bij de verliezers genoemd. De leiding liet veel te wenschen.

(bron: GvA - historisch archief - 18/10/1931)

Jean Brichaut 0-2 7'
33' Willy Ulens 1-2
Ruststand 1-2
50' Jos Van Beeck 2-2
70' Jos Van Beeck 3-2
71' Jos Van Beeck 4-2
90' Eindstand 4-2 90'